Dubbelrecensie: Sweet little lies en Sugar & Spice – Lauren Conrad (L.A. Candy #2 en #3)

WAARSCHUWING! De flaptekst en samenvatting bevatten spoilers voor L.A. Candy!

Sweet little lies & Sauger & Spice (3)Oorspronkelijke titel: Sweet Little Lies
Titel: Sweet Little Lies
Auteur: Lauren Conrad
Vertaald door: Merel Leene
Genre: Young Adult, Women’s Fiction > Chick Lit, Fiction, Contemporary, Romance, Realistic Fiction, Young Adult > Teen, Young Adult > Young Adult Contemporary, Drama, Romance > Contemporary Romance
Gepubliceerd: 2011 (NL), 1 januari 2010 (VS)
Uitgeverij: Blossom Books (NL), HarperCollins (VS)
Pagina’s: 255
Bindwijze: Ebook
Prijs: €6,50

sweet-little-lies-sauger-spice-1.jpgOorspronkelijke titel: Sugar & Spice
Titel: Sugar & Spice
Auteur: Lauren Conrad
Vertaald door: Merel Leene
Genre: Young Adult, Womens Fiction > Chick Lit, Fiction, Contemporary,
Gepubliceerd: 2011 (NL), 1 januari 2010 (VS)
Uitgeverij: Blossom Books (NL), HarperCollins (VS)
Pagina’s: 230
Bindwijze: Ebook
Prijs: €10,95

*Begin spoiler*

Nog geen week geleden was het leven van Jane Roberts een groot feest. De ster van de realityshow L.A. Candy ging uit in de hipste nachtclubs. Designers stuurden haar de mooiste outfits in de hoop dat Jane ze zou dragen. En sinds haar relatie met Jesse Edwards konden de bladen echt geen genoeg meer van haar krijgen.
Tot Gossip vijf dagen geleden die vreselijke foto’s publiceerde. Suggestieve foto’s van Jane en Jesses beste vriend Brad. Zoenend… Dat er behalve zoenen niets gebeurd is, staat er in dat roddelblad natuurlijk niet bij. Of dat Jesse zich vlak daarvoor vreselijk had misdragen. Nu is Jane halsoverkop naar Mexico gevlucht, waar de ouders van Madison Parker , haar co-ster uit L.A. Candy, een vakantiehuis hebben. Ze zitten er heerlijk op het strand met hun margerita’s, maar Jane kan er niet van genieten. Hoe wist die fotograaf dat Brad bij haar was? Iemand moet de pers getipt hebben. Wie kan ze vertrouwen, en wie niet?

*Einde spoiler*

Mijn beoordeling voor Sweet little lies: 8/10 of 4/5*
Mijn beoordeling voor Sugar & Spice: 8/10 of 4/5*

Eind vorig jaar las ik L.A. Candy, het eerste deel van deze trilogie. Ik was er echter niet erg enthousiast over. Het was saaier dan ik had verwacht, maar ik hield hoop. Ik had het derde deel immers toch in huis. Begin februari leende ik Sweet little lies, het vervolg op L.A. Candy, van de online bibliotheek. Een paar weken later las ik ook het slotdeel van deze trilogie uit. Wat ik van de laatste twee boeken van de L.A. Candy-trilogie vond, lees je hier.

*Spoiler*

Nadat de vernederende foto’s van Jane en Brad overal op het internet en de roddelbladen zijn verschenen, vlucht Jane met haar ‘vriendin’ Madison naar Mexico. Daar kan ze echter niet rusten. Hoe komt de pers aan die foto’s? Ze kan niet altijd in Mexico blijven. Ooit zal ze de gevolgen van haar daden onder ogen moeten zien…

*Einde spoiler*

Ik had verwacht dat L.A. Candy een trilogie vol drama zou zijn, maar de hoeveelheid drama viel me tegen in L.A. Candy. De andere twee boeken van de trilogie maakten dit echter ruimschoots goed. Het einde van het eerste boek van de trilogie was al enigszins spannend, maar Sweet little lies en Sugar & Spice bevatten nog meer drama.   

Ook krijgen de personages steeds meer diepte. Ik vond de hoofdpersonen vrij oppervlakkig in L.A. Candy, maar Jane, Gaby, Scarlett, Hannah en zelfs Madison maken een (kleine) ontwikkeling door in de trilogie.

Desondanks vind ik de personages nog steeds niet perfect uitgewerkt. Ze blijven stereotypes. Ook de bijpersonen vind ik weinig diepte hebben, in tegenstelling tot een aantal hoofdpersonen.

Deze trilogie leest lekker vlot. De schrijfstijl is niet ingewikkeld en de hoofdstukken zijn kort. Daarnaast eindigen veel hoofdstukken met een soort cliffhanger, waardoor je toch benieuwd bent naar wat verder gaat gebeuren. Het lezen van deze boeken was een momentje waarop ik mijn verstand even op nul kon zetten, wat erg fijn was.

sweet-little-lies-sugar-spice-1.jpg

Wat ik echter raar vond, was de reden waarom Scarlett en Jane hun ruzie niet goed maakten. Ze zeiden allebei dat ze de ruzie niet gingen oplossen, omdat de ander hen toch niet zou geloven. Persoonlijk vind ik dit een idiote reden. Ten eerste weet je helemaal niet of de ander je gaat geloven of niet. Ten tweede geven ze hun vriendschap wel erg snel op door dit smoesje te gebruiken.

Net zoals bij L.A. Candy, zijn Sweet little lies en Sugar & Spice geschreven in de derde persoon. Hierdoor kan je verschillende personages volgen. Zo lees je sommige hoofdstukken uit het oogpunt van Jane, andere uit het perspectief van Madison en weer andere vanuit de producer van de show, Travis. Dit vind ik een mooie toevoeging aan het verhaal, omdat je meer leert over de verschillende personages en hun motieven.

Sweet little lies en Sugar & Spice waren een verbetering ten opzichte van L.A. Candy. Ze bevatten meer drama, de hoofdpersonen krijgen meer diepte en de boeken lezen vlot. Ondanks de rare reden van Scarlett en Jane om hun ruzie niet goed te maken en de platte bijpersonages, was het een leuke serie om te lezen. Deze zomer ben ik van plan om te beginnen in de vervolgserie, The Fame Game.

Wat vind jij van boeken met platte (bij)personages?

sweet-little-lies-sauger-spice-1.jpg


3 reacties op ‘Dubbelrecensie: Sweet little lies en Sugar & Spice – Lauren Conrad (L.A. Candy #2 en #3)

Plaats een reactie