Update TBR 2019: Hoe gaat het leesjaar 2019?

Net als in 2018 kijken we dit jaar op de helft van het jaar terug op het afgelopen half jaar. Hoeveel boeken hebben we al gelezen en hoe gaat het met onze TBR en voornemens die we eind vorig jaar hebben gemaakt? Vandaag blikken we terug en kijken we wat we het volgende half jaar nog willen bereiken.

Veerle

Voor mijn gevoel is 2019 tot nu toe geen fantastisch leesjaar geweest qua hoeveelheid boeken die ik heb gelezen. Ik loop helaas wat achter op schema volgens Goodreads, maar gelukkig komt de zomer eraan en heb ik dan genoeg tijd om mijn achterstand in te halen.
Ik heb wel veel leuke boeken gelezen. Ik heb dit jaar al zeventien boeken vier sterren of hoger gegeven, waarvan vier vijf sterren. 

Goodreads doel: 80 boeken lezen in 2019
Boeken gelezen tot nu toe: 31 boeken
Planning volgens Goodreads: 9 boeken achter op schema

img-20190711-wa0001

Ook had ik een lijst gemaakt van vijftien boeken die ik gemaakt die ik dit jaar graag wilde lezen. Hieronder lees je hoe ver ik ben met deze boeken. Spoiler alert: ik ben lekker bezig!

1. Het Huis van Hades; Het Bloed van Olympus van Rick Riordan (Helden van Olympus #4 en #5/Camp Half-Blood Chronicles #9 en #10)
Dit waren een paar van de eerste boeken die ik in 2019 las. Het Huis van Hades is veruit mijn favoriet van de Helden van Olympus-serie. Hoewel ik het einde van Het Bloed van Olympus wat snel vond gaan, was het toch een geweldige serie. Ik kan niet wachten om te beginnen aan De Avonturen van de Familie Kane, Magnus Chase en de Goden van Asgard en De Beproevingen van Apollo!

2. Verlaten van Michael Grant (Gone #1)
Ook Verlaten heb ik gelezen in 2019. Het duurde flink wat langer dan verwacht, omdat ik wat lastig in het verhaal kwam in het begin, maar het einde was heel spannend. Binnenkort zal mijn volledige recensie op de blog verschijnen.

3. Levende Schaduwen van Cornelia Funke (Reckless #2)
Vorig jaar las ik Achter de Spiegel, het eerste deel van de Reckless-serie. Ik heb toen het vervolg niet gelezen, maar wilde dat dit jaar gaan doen. Ik ben er nog niet in begonnen, maar aangezien het een boek met heksen, feeën en magische wezens is, wil ik het bewaren tot Halloween. 

4. Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het Universum van Benjamin Alire Sáenz (Aristoteles en Dante #1)
Celine heeft Ari en Dante vorig jaar gelezen en vond het een fantastisch boek. Dus toen afgelopen november bekend werd gemaakt dat Benjamin Alire Sáenz naar YALFest zou komen, wilde ik Ari en Dante zo snel mogelijk lezen. Het is me gelukt om het dit jaar te lezen (al was het niet voor YALFest… ) en het was inderdaad een prachtig boek, al werd het halverwege wat saai, omdat er niks meer gebeurde.  

5. Één van ons liegt van Karen M. McManus
Ook Karen McManus kwam naar YALFest, waarvoor ik in ieder geval Één van ons liegt wilde lezen. Dit is gelukt; ik heb de Engelse versie (One of us is lying) afgelopen maart gelezen en ik vond het een leuk boek, al was het minder spannend dan ik had verwacht. 

6. L.A. Candy-trilogie en The Fame Game-trilogie van Lauren Conrad
Vorig jaar las ik L.A. Candy, waar ik niet erg van onder de indruk was. Later las ik Sweet Little Lies, die ik veel leuker vond dan het deel ervoor. Dit jaar heb ik in sneltreinvaart de serie én de vervolgserie uitgelezen. Persoonlijk vond ik The Fame Game veel leuker dan L.A. Candy, aangezien de personages wat meer diepte krijgen. 

7. Breek me van Tahereh Mafi (Touching Juliette #2)
Breek me heb ik nog niet gelezen. Eerlijk gezegd heb ik hier ook geen haast mee. Ik vond Vrees me niet zo leuk als ik had verwacht. Ik wil Breek me nog steeds lezen, maar het staat niet zo hoog op mijn prioriteitenlijst.  

8. Harry Potter: A History of Magic van British Library en J.K. Rowling
Ik was begin dit jaar van plan in A History of Magic te beginnen en dan langzaam steeds verder te lezen. Dit is niet gelukt en ik ben dan ook nog niet begonnen in het boek. Ik wil deze zomer beginnen in het boek en hoop het eind dit jaar uitgelezen te hebben.

9. De Harry Potter-serie van J.K. Rowling
De Gevangene van Azkaban – waar ik nu ben bij het herlezen – heeft al vaak op mijn TBR gestaan, maar ik ben er nog niet aan toegekomen. Ook voor juli staat het op mijn to read-lijst, dus ik hoop snel verder te kunnen gaan met het herlezen.

10. Escape Room van Maren Stoffels
Ook Escape Room heb ik nog niet gelezen. Ik denk dat ik het deze zomer ga lezen, via de bibliotheek. Het blijkt een boek te zijn waar je snel doorheen bent, wat perfect is voor de zomer.

11. Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han (To All the Boys I’ve Loved Before #1)
Verder heb ik Aan alle jongens van wie ik hield niet gelezen. Ik wil het nog steeds graag lezen, het liefst deze zomer, zodat ik daarna de film kan kijken en het vervolg dat binnenkort uitkomt! 

12. Onverschrokken van Lesley Livingston (Onverschrokken #1)
Daarnaast heb ik Onverschrokken nog niet gelezen, maar ik heb het al sinds januari in mijn boekenkast staan. Ik ben van plan het te gaan lezen als ik zin krijg in een historical fiction

13. The Hate U Give van Angie Thomas
Aan The Hate U Give ben ik ook nog niet toegekomen, maar ik hoop dat ik daar in de laatste helft van het jaar nog aan toe kom.

14. Truth or Dance van Chinouk Thijssen (Truth or Dance #1)
Wel heb ik Truth or Dance gelezen. Ik vond het erg leuk hoe het dansen in het verhaal was verwerkt. Nu Break a Leg uit is en Dance or Die eraan komt, hoop ik dat het me lukt om voor het einde van het jaar de trilogie uit te lezen. 

15. De Labyrintrenner van James Dashner (De Labyrintrenner #1)
Dit jaar luisterde ik voor het eerst naar een luisterboek. Mijn eerste luisterboek was De Labyrintrenner. Hoewel ik het verhaal zelf niet leuk vond, is het luisterboek me erg positief bevallen. Ik heb dit jaar dan ook meer luisterboeken geluisterd.

Verder had ik nog een paar andere doelen:

 • Twee boeken op mijn Currently Reading – Dit is (eindelijk) gelukt! Ik ben momenteel zelfs maar bezig in één boek. 
 • Vaker meedoen aan Read-A-Thons – Ik heb dit jaar aan nog geen enkele Read-A-Thon meegedaan. 
 • Een nieuwe boekenkast – Ik heb ook nog geen nieuwe boekenkast.
 • Meedoen met de Hebban thema’s – Ik heb al 7 van de 12 thema’s volbracht.
 • Mijn Goodreads-doel halen – Ik loop op dit moment 9 boeken achter op mijn Goodreads-doel.

Celine

Als je kijkt naar het aantal boeken dat ik dit jaar heb gelezen, zit ik best wel lekker. Ik loop zelfs een aantal boeken voor (mede door de luisterboeken). Met mijn TBR gaat het echter iets minder goed en mijn andere doelen zijn een beetje wisselend…
Ik zal wel proberen mijn doelen te halen, want ik heb nog een hele zomervakantie voor de boeg!

Goodreads doel: 65 boeken lezen in 2019
Boeken gelezen tot nu toe: 44 boeken
Planning volgens Goodreads: 12 boeken voor op schema

p_20190715_140222

1. Evermore van Sara Holland (Everless #2)
We beginnen goed, want deze heb ik gelezen 🙂 Helaas was het boek heel teleurstellend en veel minder dan het eerste deel. Dat boek was namelijk één van mijn favoriete boeken van 2018, terwijl dit boek gewoon heel saai was. Mocht je nu twijfelen of je het dan wel moet lezen: ik heb van anderen gehoord dat zij het tweede deel beter vonden dan het eerste deel, dus ik zou het toch nog een kans geven!

2. Breek Me van Tahereh Mafi (Touching Juliette #2)
Aan Breek me ben ik helaas nog niet toegekomen, maar ik heb wel Verwoest me dit jaar nog gelezen. Ik vond het helaas niet zo leuk als het eerste deel, want ik had echt een hekel aan Warner. Ik ben benieuwd of ik het tweede deel weer net zo leuk ga vinden als Vrees me.

3. De Glazen Troon van Sarah J Maas (De Glazen Troon #1)
Deze heb ik helaas ook nog niet gelezen, maar ik hoop daar voor het eind van het jaar tijd voor hebben gemaakt. En anders ben ik ook tevreden als ik Hof van Doorns en Rozen heb gelezen 🙂

4. 19 keer Katherine van John Green
Ook dit boek heb ik nog niet gelezen, maar ik heb wel Paper Towns gelezen van John Green. Ik vond dat boek verrassend leuk, dus ik ben nu gemotiveerd om 19 keer Katherine te gaan lezen. Hij staat op de planning voor deze zomer en ik hoop dat ik er aan toekom!

5. Lang en Gelukkig van Kiera Cass (De Selectie #0.4, 0.5, 2.5, 3.1, 3.5)
Ik lees nu De Prinses, dus dat gaat de goede kant op. Daarna moet ik nog 2 boeken lezen en heb ik dit punt volbracht. Deze zomer heb ik weinig te doen, dus dan wil ik een begin maken aan het einde van deze serie.

6. Het Juiste Spoor van Marieke Nijkamp en Corinne Duyvis
Ik heb een paar dagen geleden nog This is where it ends uit gelezen, wat betekent dat dit hartstikke goed gaat! Ik moet wel Op de rand van het niets lezen en dat wil ik dit jaar nog doen, als ik dat boek in handen krijg tenminste…

7. Voor Altijd van Holly Smale (Geek Girl #6)
Ik heb het afgelopen half jaar om eerlijk te zijn niet een seconde aan deze serie gedacht. Het zou kunnen komen doordat ik niet naar de bibliotheek ben gegaan om een stapel te lenen, of doordat ik gewoon niet meer zo geïnteresseerd ben in deze serie. Hij trekt me gewoon niet meer. Ik ga denk ik wel verder met de serie, omdat ik toch wil weten hoe het afloopt met Harriet & Co!

8. De Laatste Namsara van Kristen Ciccarelli (Iskari #1)
Aii, ook deze heb ik nog niet gelezen. Hij heeft een aantal keer op mijn maandelijkse TBRs gestaan, maar ik ben er nog steeds niet aan toegekomen. Er staat echter nog een half jaar voor de boeg, dus dat komt hopelijk wel goed!

9. De Jacht op het Schaduwdier van John Flanagan (De Grijze Jager #12.5)
Ja! Na een heleboel niet-gelezen boeken is het dan tijd voor een boek dat ik wel geluisterd gelezen heb! Al een aantal jaar geleden begon ik deze serie en dan heb ik hem nu eindelijk uit. John Flanagan is alleen niet zo aardig en is weer bezig met nieuwe boeken schrijven voor deze serie. *zucht*

10. Een Schitterende Chaos van Claire Christian
Tja… Ook dit boek is nog niet gelezen. Wel is het een contemporary en dat is het thema van mijn TBR voor de zomer. Deze hoop ik dus deze zomer gelezen te hebben. Echter is die lijst al erg lang, dus ik vraag me af aan welke boeken ik toekom. 

Dan nu de goede voornemens die ik begin dit jaar had opgesteld. Hoe goed gaan die?

 • Als eerste wilde ik 65 boeken lezen. Dit gaat, zoals je hierboven al had kunnen lezen, erg goed.
 • Daarna wilde ik mijn TBR onder de 100 boeken brengen, hoewel 80 wel fijner zou zijn. Ik voeg vaak meer boeken toe dan ik lees in de maand, dus dit gaat niet heel goed. Ik heb er momenteel 123, wat betekent dat ik in de zomer even door moet lezen.
 • Het doel dat gedoemd was te mislukken en eigenlijk gewoon nutteloos was, was het doel om iedere maand een boek van mijn zus’ unhaul te lezen. Ik houd me er gewoon niet aan en ik ga dit punt van mijn lijstje schrappen.
 • Een doel waar ik het wel nog mee eens mee ben, is om minstens vijf series uit te lezen. Ik heb tot nu toe al drie series uitgelezen en ik ga een heleboel series niet uitlezen.
 • Een doel dat eigenlijk best wel makkelijk bleek te zijn, was om minstens 5 Engelse boeken te lezen. Tot nu toe heb ik er al 8 gelezen.
 • Minstens 10 boeken van eigen bodem lezen vind ik ook wel een goed doel, omdat ik dat eigenlijk wel vaker mag doen. Hierbij heb ik 7 van de 10 gelezen.
 • Mijn Goodreads en Hebban TBR onder de 300 boeken brengen gaat verrassend goed! Al sinds begin dit jaar heb ik de twee TBRs onder de 300.
 • En mijn laatste doel was om minstens 5 boeken te herlezen. Ik dacht dat dit een heuse uitdaging zou zijn, maar niets is minder waar. Ik heb het doel zelfs al bereikt!

Hoe staat het met jouw TBR en voornemens voor 2019?

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s