TBR januari 2020: Vriendschap!

Blossom Books bestaat dit jaar 10 jaar en dat vieren ze onder andere door een reading challenge van een jaar te houden met twaalf verschillende thema’s. Omdat we het leuk vonden om een iets andere twist te geven aan onze TBR’s, hebben we besloten om mee te doen. Het thema van de maand januari is vriendschap!

Veerle

Ik lees deze maand niet alleen volgens het thema van Blossom Books, maar ik lees ook de laatste boeken voor de Magical Readathon (georganiseerd door G van Book Roast). Deze loopt officieel tot het einde van deze week, maar ik denk dat ik een paar boeken in januari uit ga lezen. 

TBR januari.jpg

1. De Hamer van Thor van Rick Riordan (Magnus Chase en de Goden van Asgard #2)
Een van de boeken van de Magical Readathon die ik nog niet heb gelezen is De Hamer van Thor. Dit boek heb ik gekozen voor de prompt om een boek te kiezen door zeven boeken in een cirkel te leggen, rond te draaien en het boek te lezen waar je voor staat. Ik stond voor het tweede deel in de Magnus Chase-trilogie. Ik vond het eerste boek erg leuk en ik kijk ernaar uit om verder te gaan in de serie. 

2. A Gathering of Shadows van V.E. Schwab (Shades of Magic #2)
Ik heb A Gathering of Shadows gekozen voor de prompt om een boek te lezen dat je lang geleden zou lezen, maar waar je nooit aan toe gekomen bent. Ik zou het tweede deel in de Shades of Magic-trilogie lezen tijdens een readalong, maar ik kreeg het druk met school en ben er toen niet aan toe gekomen om het te lezen. Ik hoopte het in 2019 uit te lezen, maar met nog 400 pagina’s te gaan, lijkt me dat erg lastig. 

3. Onverschrokken van Lesley Livingston (Onverschrokken #1)
Onverschrokken is het laatste boek dat ik moet lezen voor de Magical Readathon. Dit boek heb ik gekozen voor de prompt: lees een boek met een zwaard op de cover.
Ik kreeg dit boek een jaar geleden, maar ben er gewoon niet aan toegekomen om te lezen. Gelukkig kan het nu wel! 

4. Cinder van Marissa Meyer (The Lunar Chronicles #1)
Verder wil ik ook graag Cinder lezen in januari. Ik hoopte dat ik het kon gebruiken voor de readathon, maar dat is helaas niet gelukt. Volgens Celine komt er vriendschap voor in het verhaal, dus vond ik het mooi bij het thema van deze maand passen :). Nu maar hopen dat ik het net zo leuk ga vinden als Celine. 

5. Robijnrood van Kerstin Gier (Eindeloos Verliefd #1)
Tot slot wil ik Robijnrood lezen. Ik betwijfel of ik hier aan toekom, maar ik wil het in ieder geval proberen! Ik weet weinig van het verhaal, behalve dat het met tijdreizen te maken heeft en het een romantiek heeft. Het lijkt mij een mooi boek voor de winter, dus hoop ik het dan ook te lezen! 

Celine

SONY DSC

1. De verloren held van Rick Riordan (Helden van Olympus #1)
Onlangs heb ik dit boek geleend bij de bibliotheek, want ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat na Percy Jackson en de Olympiërs. Ja, het is een reread en nee, ik ben alles alweer vergeten. Oeps? Ik weet wel dat de vriendschap tussen de personages geweldig is, dus ik kan niet wachten om eraan te beginnen!

2. De Slag op de Heckingse Heide van John Flanagan (De vroege jaren #2)
Net als iedere maand heb ik ook een luisterboek op de planning staan. Deze maand is dat het tweede deel van De vroege jaren. Het staat al lang op mijn TBR, dus het is tijd om er eindelijk eens werk van te maken. Daarnaast bevat ook dit boek een hechte vriendschap.

3. De eigenzinnigheden van Leah Burke van Becky Albertalli (Creekwood #2)
Ik wil ook weer verder gaan met de wereld die Becky Albertalli heeft gecreëerd, want ik ben toch wel benieuwd of dit boek me gaat bevallen. Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld vond ik een geweldig boek, maar De voordelen van onbeantwoorde liefde was een teleurstelling. Hopelijk is dit boek wat beter en ook deze vriendengroep is geweldig.

4. De onverklaarbare logica van mijn leven van Benjamin Alire Sáenz
Het laatste boek dat ik dan deze maand wil lezen, is dit boek. Ook dit is een boek dat in het teken staat van vriendschap en volgens mij wordt het weer een mooi boek. Ari & Dante vond ik namelijk een prachtig boek, dus ik ben benieuwd of deze net zo mooi gaat worden.

Met welke boeken wil jij 2020 aftrappen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s