TBR en voornemens 2020

Wij hopen dat iedereen fijne feestdagen heeft gehad! Ondertussen zijn wij al begonnen met aftellen naar 2020. We delen vandaag de boeken die we willen lezen in 2020 en onze andere (boekige) voornemens.

Voor 2020 willen we onze TBR iets anders aanpakken. Meestal kiezen we zelf namelijk onze jaarlijkse TBR, maar dit jaar doen we het net iets anders. Dit keer hebben we namelijk voor elkaar 16 boeken gekozen waarvan we vinden dat de ander ze echt moet lezen (of juist niet ;)) en hebben we er zelf nog 4 boeken aan toegevoegd. Een mooi rond getal van 20 boeken dus.

Veerle

In 2019 hoopte ik tachtig boeken te lezen. Helaas liep het jaar wat anders en is het me niet gelukt om mijn reading challenge te halen. Ik heb alsnog 66 boeken kunnen lezen :).
In 2020 zet ik mijn reading challenge wat lager dat dit jaar. Het wordt nu wat drukker op school en ik wil me niet te veel voornemen. Daarom zet ik mijn doel voor 2020 op 55 boeken. Ik hoop in ieder geval de volgende vier boeken te lezen.

20191227_100908.jpg

1. Kus in de Nacht van Lauren Henderson (Scarlett Wakefield #3)
Vorig jaar heb ik de eerste twee delen in de Scarlett Wakefield-serie gelezen en ik vond het erg leuk om te lezen. Ik heb het vierde en laatste boek al in mijn kast staan, maar het derde deel nog niet. Hier hoop ik in 2020 verandering in te brengen. Dan kan ik meteen de serie uitlezen. Het tweede boek eindigde vrij gesloten, dus ik ben benieuwd waar de rest van de serie over gaat.

2. A Conjuring of Light van V.E. Schwab (Shades of Magic #3)
In augustus las ik De Kleuren van Magie en ik werd compleet weggeblazen. Ik hoop dat het me lukt om het tweede deel in de Shades of Magic-serie de komende week uit te lezen (al is de kans niet erg groot). In ieder geval is mijn doel voor 2020 om de serie uit te lezen. Daarnaast wil ik meer boeken van V.E. Schwab lezen, zoals City of Ghosts.

3. The Seven Husbands of Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid
Op het moment van schrijven ben ik bezig in Daisy Jones & The Six en tot nu toe vind ik het erg leuk om te lezen! Taylor Jenkins Reid heeft een aantal andere boeken geschreven voor Daisy Jones, waaronder The Seven Husbands of Evelyn Hugo. Ik heb daar veel goede dingen over gehoord en het verhaal klinkt interssant, dus ik hoop daaraan toe te komen in 2020.

4. Perfect van Sara Shepard (Pretty Little Liars #3)
Tot slot wil ik de Pretty Little Liars-serie lezen. Vorig jaar las ik het eerste deel en op dit moment ben ik bezig in het tweede deel (die ik hoop dit jaar uit te lezen). Ik heb de televisieserie al gezien, maar ik heb gehoord dat het verhaal anders eindigt dan in de boekenserie. Ik weet niet of het me gaat lukken om de hele serie te lezen in 2020, maar ik wil in ieder geval het derde deel lezen.

Deze boeken zijn uitgezocht door Celine

tbr-veerle.png

Daarnaast heeft Celine zestien boeken uitgekozen die ik volgens haar het komende jaar moet lezen. Ik weet dat ze erg enthousiast was over Prince CharmingSimon vs., Lockwood & Co. en Cinder, dus ik verwacht dat ik deze ook leuk ga vinden. Ik zie er eerlijk gezegd een beetje tegenop om Breek Me te lezen, aangezien de schrijfstijl van Tahereh Mafi mij in Vrees Me niet lag. Ook heb ik geen hoge verwachtingen over Evermore. Ik heb van veel mensen gehoord dat zij het saai vonden en dat het hen niet de antwoorden gaf die zij wilden hebben.

Mijn overige doelen voor 2020:

 • 55 boeken lezen
 • Minstens 5 series uitlezen
 • Meedoen aan de OWLs (georganiseerd door G van Book Roast)
 • De Harry Potter-serie herlezen
 • Een bullet journal beginnen

Ik hoop dat het me gaat lukken om me aan deze doelen te houden ;)!

Celine

2019 was voor mij een erg goed jaar op leesgebied. Ik had als doel om 65 boeken te lezen en dat doel bereikte ik al in augustus! Nu ik dit schrijf (op 24 december) heb ik alweer 84 boeken gelezen, waar ik erg trots op ben. Voor volgend jaar wil ik echter niet te hoog grijpen en heb ik als doel 60 boeken. Er zijn namelijk ook andere dingen waar ik graag op wil focussen volgend jaar, dus heb ik de challenge niet al te hoog gezet. Deze boeken wil ik in ieder geval lezen:

Deze boeken zijn uitgezocht door Veerle

TBR foto

1. Bekent kleur van Holly Smale (Geek Girl #5)
Om heel eerlijk te zijn was ik van plan deze serie te DNF’en. Maar nu dit boek op de lijst staat, heb ik geloof weinig andere keus. We zullen zien wat ik na dit boek ga vinden van de serie.

2. Breathe van Sarah Crossan (Breathe #1)
Ik geloof dat ik zowat overal zeg dat Sarah Crossan een van mijn favoriete auteurs is, dus is het misschien een verrassing dat ik dit boek nog niet heb gelezen. Oeps! Het klinkt het wel ontzettend tof, dus ik wil het lezen! En ik ken haar alleen nog van haar contemporary boeken, dus eens zien of ze er ook wat van kan bij dystopians.

3. Carry On van Rainbow Rowell (Simon Snow #1)
Dit is zo’n boek dat jarenlang in mijn kast zou blijven staan, totdat ik het weer eens tegenkom en het of lees en dan DNF, of gelijk unhaul. Nu lees ik het hopelijk volgend jaar al, dus ik ben benieuwd!

4. Children of Blood and Bone van Tomi Adeyemi (Legacy of Orïsha #1)
Misschien wel hetzelfde verhaal? Ik ben namelijk echt heel slecht met de boeken die ik heb, dus daar moet ik denk ik echt eens verandering in gaan brengen. Het klinkt namelijk heel erg goed, dus daar moet ik binnenkort eens aan gaan beginnen. We zullen zien.

5. De kleuren van licht van V.E. Schwab (De Schemering #3)
Hier ben ik nogal twijfelachtig over. Ik las deel 1 en vond het geweldig. Nu ben ik bezig in deel 2 en ik kom er maar niet doorheen. Het interesseert me bar weinig en ik betrap me erop dat ik er tegenop zie om het te lezen. Niet zo positief dus. Ik wil het verhaal wel lezen, dus ik denk dat ik me er maar doorheen moet worstelen. Wordt leuk. Not.

6. De laatste Namsara van Kristen Ciccarelli (Iskari #1)
Lijk ik nu heel negatief tegenover deze TBR? Is totaal niet de bedoeling, maar dit zijn eigenlijk boeken die ik niet als eerste op zou pakken. Dit boek dan weer wel, want ik heb het zowel als fysiek exemplaar als e-boek. Dit boek zie ik mezelf in 2020 dus wel lezen. Dus kom maar op!

7. Dit is allemaal waar van Lygia Day Peñaflor
Dit klinkt ook als een heel tof boek! Het gaat over 4 vrienden die bevriend raken met hun favoriete auteur, waarna ze erachter komen dat ze een boek over hen heeft geschreven met al hun geheimen erin. Niet heel fijn dus. Het klinkt spannend, dus ik ben benieuwd of dit ook een goed boek word!

8. The Hate U Give van Angie Thomas
Ja, ik heb het nog niet gelezen. Ja, het boek staat al veel te lang op mijn TBR. Ja, ik heb het boek in bezit. Ja, ik wilde meedoen aan een readalong omtrent het boek en dat mislukte volledig. Ja, ik moet het volgend jaar lezen. Ik beloof het.

9. In het spoor van de eclips van Bronagh Curran
Ik kocht dit boek in 2018 bij Boekenfestijn, maar ik ben er nog niet aan toegekomen. Het klinkt wel als een erg mooi boek, dus ik ben benieuwd. En de auteur is Iers, dus geloof ik nog een reden om dit boek te lezen :’)

10. Radio Silence van Alice Oseman
Mijn zus is al een tijdlang aan het zeggen dat ik meer boeken van haar op moet pakken. Ik las dit jaar namelijk vol. 1 en 2 van Heartstopper en ik vond ze beide erg leuk. Haar andere boeken heb ik echter nog niet gelezen, maar daar ben ik wel erg benieuwd naar. Dat Veerle deze op mijn TBR heeft gezet is dus een extra reden om het op te pakken!

11. The Song of Achilles van Madeline Miller
Ik vind de Griekse mythologie ontzettend interessant, dus ik ben erg benieuwd naar dit boek, dat is gebaseerd op het verhaal van Achilles en Patroklos. Dat is een erg emotioneel verhaal, dus ik ben nieuwsgierig of dit boek de boodschap kan overbrengen. We zullen zien!

12. De verloren held van Rick Riordan (De helden van Olympus #1)
Ik ben vorig jaar begonnen met het herlezen van de Percy Jackson-boeken, om zo verder te kunnen gaan met Magnus Chase en de goden van Asgard en De beproevingen van Apollo. Het volgende boek op de lijst is De verloren held en ik ben hier eigenlijk al een groot deel van vergeten, dus ik heb er zin in!

13. Zoek me tussen de sterren van Francesca Zappia
Dit boek heet oorspronkelijk Eliza and her Monsters en die editie heb ik ook thuis in de kast staan. Het klinkt als een prachtig boek, maar ik ben er nog steeds niet aan toegekomen. Hopelijk is dit een goede schop onder de kont en pak ik het eindelijk op.

14. Zonderling van Laini Taylor (Zonderling #1)
Ik heb dit boek dit jaar bij YALFest gekocht en het klinkt als zo’n toffe fantasy! Het is alleen best wel een dik boek, dus dat weerhoudt me er van om het boek op te pakken. En de laatste tijd ben ik meer geneigd naar een contemporary. Ik ben in ieder geval benieuwd, want ik hoor er veel goede dingen over!

15. Allegiant van Veronica Roth (Divergent #3)
Yup, ik heb het nog steeds niet gelezen. En dat weet Veerle helaas ook. Lezen in 2020?

16. Fataal spel van Chinouk Thijssen
Ik volg het kanaal van Chinouk al jaren en ik ben ook al jaren benieuwd naar haar boeken, maar om de een of andere reden heb ik nog nooit een boek van haar gelezen. Veerle vindt haar boeken wel erg tof, dus hopelijk lees ik in 2020 eindelijk een boek van haar.

Deze boeken mocht ik zelf uitzoeken

dsc02411.jpg

17. De eigenzinnigheden van Leah Burke van Becky Albertalli (Creekwood #2)
Oké, het is niet per se dat ik hier voor sta te springen ofzo, maar ik moet dit boek nodig een keer lezen. Simon vond ik namelijk geweldig, maar het boek over Molly was niet al te best. Dus ik hoop dat dit boek het iets beter maakt.

18. America Royals van Katharine McGee (American Royals #1)
Een boek waar ik wel om sta te springen is dit boek. Want waarom heb ik het nog niet gelezen?!

19. Liefde & Gelato van Jenna Evans Welch (Liefde & Gelato #1)
Ik wil hier gewoon niets aan toevoegen? Behalve dat ik nu heel snel in een hoekje wil kruipen waar niemand me ziet, want ik schaam me dood dat ik het nog niet heb gelezen.

20. The Astonishing Colour of After van Emily X.R. Pan
Oké, deze hoofdpersoon heeft een moeder die Taiwanees is. Was. Ofzo. En tja… #metoo?

En dan de challenges waar ik me dus op wil focussen:

 • 60 boeken lezen
 • 15 Engelse boeken lezen
 • 15 boeken van eigen bodem
 • 10 series uitlezen
 • Minstens 30 van de 60 (sub-)categorieën afvinken van Hebban
 • Meer boeken gelezen hebben dan toegevoegd aan het eind van het jaar
 • MINDER BOEKEN KOPEN

Misschien een beetje ambitieus, maar ik hou nu eenmaal van een uitdaging :).

Wat zijn jouw (lees)doelen voor komend jaar?

 

 

3 reacties

 1. Mooie doelen zeg! En jullie hebben hele toffe boeken voor elkaar uitgekozen, dat wordt zeker een mooi 2020! Ik hoop 75 boeken te gaan lezen en meer boeken te lezen dan binnen te krijgen, zo wordt mijn TBR hopelijk een stukje kleiner! 🙂 Heel veel succes en plezier in het nieuwe leesjaar!

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s