Recensie: De Kleuren van Magie – V.E. Schwab (Schemering #1)

Kleuren van Magie (2)Originele titel: A Darker Shade of Magic
Titel: De Kleuren van Magie
Serie: Schemering-trilogie/Shades of Magic (#1)
Auteur: V.E. Schwab
Vertaald door: Inge Pieters
Genre: Fantasy, Fiction, Fantasy > Magic
Gepubliceerd: 8 januari 2019 (NL), 24 februari 2015 (VS)
Uitgeverij: Boekerij (NL), Tor Books (VS)
Pagina’s: 413
Bindwijze: Paperback
Prijs: €15,99
Trigger warning: Zelfverminking

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Toen we naar YALFest gingen, kregen we een goodiebag met een aantal boeken en bookish goodies. Een van de boeken die in de goodiebag zat, was De Kleuren van Magie. Ik hoopte er snel aan te beginnen, aangezien het verhaal erg gaaf klonk! Toen Rosanna (van The Queen of Geek) een readalong organiseerde voor het boek, leek het me leuk om mee te doen. Of dit een succes was, lees je hier.

Mijn beoordeling: 5/5* of 9,5/10

De Kleuren van Magie speelt zich af in een wereld dat vier Londens kent: Grijs Londen, het Londen dat geen magie kent. Rood Londen, het Londen waar de mensen tussen de magie leven. Wit Londen, waar mensen vechten om de macht en de controle over magie. En Zwart Londen, maar niemand weet wat daar jaren geleden is gebeurd…
Kell is een bijzondere magiër die tussen de verschillende Londens kan reizen. Als hij in Grijs Londen wordt beroofd van een belangrijk object, moet hij alles op alles zetten om te voorkomen dat het in de verkeerde handen valt. 

Dit boek speelt zich af in een nieuwe wereld, wat betekent dat ik deze wereld moest leren kennen. Gelukkig ging dit makkelijk, omdat de wereld goed wordt uitgelegd, mede omdat Lila niks weet van de wereld. Ik had tijdens het lezen dan ook weinig vragen over de wereld zelf.  

Echter werd er in het begin van het boek veel informatie gegeven. Er worden veel mensen voorgesteld en er wordt heel veel verteld over Kell en de magie die hij gebruikt. Hierdoor vond ik het begin soms wat verwarrend. Ik ben blij dat ik de deelnemers van de readalong had, want zo konden we het verhaal duidelijker maken voor elkaar. Ik begrijp het verhaal dankzij de readalong ook beter. 

Lila en Kell waren een geweldig duo! Ze waren heel grappig samen en ze kwamen over als een goed team. Lila is best sarcastisch, terwijl Kell heel serieus is, wat zorgt voor grappige situaties. Ook zonder Kell is Lila geweldig! Ze was mijn favoriete personage van het boek. 

“‘Je weet helemaal niets over die werelden,’ zei hij, maar zijn verzet begon te breken en dat was te horen ook.
‘Tuurlijk wel,’ wierp Lila vrolijk tegen. ‘Je hebt Saai Londen, Kell-Londen, Doodeng Londen en Dood Londen,’ telde ze af op haar vingers. ‘Zie je wel? Ik leer heel snel.’”
V.E. Schwab, De Kleuren van Magie

De Kleuren van Magie was ook een enorm spannend en mysterieus boek. Er gebeurden mysterieuze dingen in alle werelden, wat zorgde voor spannende situaties. Het verhaal was niet alleen spannend, maar er gebeurden ook onverwachte dingen, wat ik leuk vind in een boek. 

Het verhaal is echter nog niet afgelopen na dit boek. Ik heb nog een aantal vragen die ik beantwoord wil hebben, wat waarschijnlijk gaat gebeuren in de rest van de serie. Ik ben op dit moment bezig in het tweede deel, A Gathering of Shadows (De Kleuren van Schaduw), en ik weet nog niet goed waar het verhaal heen gaat, maar ik ben benieuwd. 

Kleuren van Magie

De Kleuren van Magie is een fantasy die zich afspeelt in een magische wereld – of eigenlijk: in drie magische werelden ;). De wereld is mooi opgebouwd, al was er wel een infodump in het begin van het verhaal, wat mij in verwarring bracht. Lila en Kell zijn een geweldig duo samen en ik kan niet wachten om meer van ze te lezen in het tweede en derde deel. Ik vond het ook erg leuk dat het verhaal spannend en mysterieus was. En er gebeurden ook nog eens onverwachte dingen. De Kleuren van Magie voeg ik zeker toe aan mijn favoriete boeken van 2019. 

Wat is jouw favoriete V.E. Schwab-boek?

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s