Wrap up oktober 2019

Veerle

In september had ik niet veel tijd om te lezen en las ik niet veel. Gelukkig had ik in oktober meer tijd om te lezen en heb ik veel meer gelezen. Wat ik las, lees je hier.

Gelezen in oktober: 6 boeken
Gelezen in 2019: 54 boeken
Goodreads: 11 boeken achter op schema

Wrap up oktober.jpg

1. Zoek ‘t lekker uit! van Rachel Renée Russell (Dagboek van een Muts #2)
In oktober was ik bezig in een paar fantasy-boeken en ik kreeg zin om een wat makkelijker te lezen boek te lezen. Ik kwam al snel uit bij Dagboek van een Muts. Het boek was grappig om te lezen en ik had het snel uit. Wel irriteerde ik me er een beetje aan dat iedereen alles zo opblies. Niet alles was zo een groot probleem als de personages het maakten. 

2. Dissus van Simon van der Geest
Ik was van plan om Dissus in september uit te lezen (luisteren). Echter kwam ik hier niet aan toe. Toen ik in oktober weer tijd had, heb ik het uitgeluisterd in een paar dagen.
Ik vond het een mooie hervertelling van het verhaal van Odysseus en het was leuk gemoderniseerd. Wel vond ik dat sommige problemen wel erg makkelijk werden opgelost en sommige delen van het verhaal gingen heel snel. 

3. Harry Potter en de Gevangene van Azkaban van J.K. Rowling (Harry Potter #3)
Daarna besloot ik om Harry Potter uit te lezen, aangezien het herfstvakantie was en ik het boek bijna uit had gelezen. De eerste keer dat ik het las, was De Gevangene van Azkaban niet mijn favoriet, maar deze keer vond ik veel leuker dan ik me kan herinneren! Het verhaal was veel grappiger dan ik me kan herinneren en de (meeste) personages zijn zo aardig!

4. Zomerhuis met zwembad van Herman Koch
Vervolgens las ik Zomerhuis met zwembad uit. Dit boek moest ik lezen voor een opdracht voor Nederlands. Ik vond het geen leuk boek. De personages waren niet leuk, ze waren arrogant en heel irritant en ik raakte in het begin in de war, omdat er steeds werd gewisseld tussen verschillende tijden. Het ene moment vertelde de hoofdpersoon over het nu – dagen voor hij naar het Tuchtcollege moet -, het andere moment vertelde hij over wat zijn professor hem had geleerd en weer een ander moment vertelde hij over het begin van het verhaal, toen hij een nieuwe patiënt kreeg.

5. Het Verdoemde Zwaard van Rick Riordan (Magnus Chase en de Goden van Asgard #1)
Daarna las ik eindelijk Het Verdoemde Zwaard uit. Het was een geweldig boek! Ik wist niet veel over de Noordse mythologie voordat ik hier aan begon, maar het verhaal was heel goed te volgen. Ik raakte soms wat in de war van de vele namen, maar die kon ik achterin de woordenlijst opzoeken. Ook vond ik het verhaal erg grappig. En Sam en Magnus en Hearth en Blitz zijn gewéldig! Ik wil zeker snel verdergaan met deze serie. 

6. Asterix and the Missing Scroll van Jean-Yves Ferri (geïllustreerd door Didier Conrad) (Asterix #36)
Tot slot las ik Asterix and the Missing Scroll. Jaren geleden kreeg ik dit van mijn moeder, omdat ik Asterix en Obelix erg leuk vond, maar ik had het nooit gelezen. Aangezien het geen dik boek was en het een stripboek is, zou het niet lang moeten duren om het uit te lezen, dus heb ik het gelezen. Het was leuk om te lezen. Het was een grappig verhaal, maar verder had het niet veel diepgang, wat logisch is, aangezien het een stripverhaal is.

Celine

Oktober leek in het begin weer een goede leesmaand, maar zakte in het midden totaal in. Gelukkig las ik aan het eind nog een paar boeken uit, dus ben ik uiteindelijk toch op een mooie 6 gekomen. Ik ben er tevreden mee.

Gelezen in oktober: 6 boeken
Gelezen in 2019: 74 boeken
Goodreads: Challenge gehaald!

SONY DSC

1. De Geur van Groen van Pamela Sharon
Ik houd het aanbod van de Luisterbieb altijd nauwlettend in de gaten, dus toen ik erachter kwam dat De Geur van Groen erop stond, moest ik het natuurlijk gelijk gaan luisteren. Wat een bijzonder boek was dit! Nu weet ik niet of het helemaal klopt sinds ik zelf niet blind ben, maar ik weet wel dat ik het uiteindelijk prachtig vond. Een top boek en zeker een aanrader.

2. Baby Aapje, privé-detective van Brian Selznick en David Serlin
Aan het eind van ieder jaar is het bij Goodreads tijd om te stemmen voor het beste boek van het jaar. In de sectie prentenboeken vond ik dit boek, een boek waar ik gelijk voor viel. Ik houd namelijk erg veel van apen. Dus toen ik erachter kwam dat het werd vertaald en in de bibliotheek te lenen was, kon ik het niet laten om het even te lezen. Wat een lief boek was dit! Ik merkte wel heel erg dat ik over prentenboeken heen ben gegroeid, maar de illustraties waren fantastisch en zo schattig. Als je thuis een kleine hebt, is het het zeker waard om het te lezen.

3. Achter de Spiegel van Cornelia Funke (Reckless #1)
Na De Geur van Groen was het tijd voor een nieuw luisterboek. Ik was al tijden van plan om dit boek te herlezen, maar ik kwam er nooit aan toe. Gelukkig was daar de Luisterbieb die me uit de problemen hielp. Ik was duidelijk erg veel vergeten en het was fijn om weer even mijn geheugen op te frissen. Ik ben erg benieuwd naar deel 2, omdat ik daar om de een of andere reden meer van ben vergeten.

4. Tirza van Arnon Grunberg
Voor Nederlands moeten we dit jaar beginnen met het lezen van literatuur. Ik koos dit boek uit, omdat we het toch thuis hadden en het op de lijst stond met gepaste boeken. Nou, ik kan je zeggen dat ik daar spijt van heb gekregen. Wat een verschrikkelijk boek was dit. Ik heb genoeg boeken gelezen die slecht waren, maar dit was niet slecht. Dit was een goed boek dat totaal niet voor mij was. Ik krijg nu al de rillingen van het boek en de hoofdpersoon. Ik ben blij als ik dit boek achter me kan laten.

5. Toffee van Sarah Crossan
Als jullie ons al langer volgen, dan weten jullie waarschijnlijk wel dat ik groot fan ben van Sarah Crossan. Afgelopen zomer kreeg ik dit boek, maar ik kwam er steeds maar niet aan toe om het uit te lezen (want ik was natuurlijk al begonnen *zucht*). Na Tirza had ik weer genoeg moed verzameld om verder te gaan en las ik het ook binnen een paar dagen uit. Het was een mooi boek, maar het maakte me wel erg verdrietig.

6. Donkerblauwe Woorden van Cath Crowley
Op de valreep van oktober las ik dit boek uit. Ik was er al enkele maanden in bezig als e-book en in oktober was ik ineens van plan om het uit te lezen. Het bleek uiteindelijk een mooi boek te zijn, al was het op sommige punten wel een beetje cliché. Toch is het een aanrader, want het heeft een bijzondere schrijfstijl, het laat je denken en het gaat over een tweedehands boekenwinkel. Ehm, is dat niet al meer dan genoeg om je over te halen?

Wat heb jij in oktober gelezen?

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s