Book haul september & oktober 2019

Veerle

De afgelopen maanden heb ik niet veel boeken aan mijn collectie toegevoegd. Om precies te zijn twee boeken. Daarom dachten we dat we de book hauls van september en oktober konden combineren.

book-haul-september.jpg

September

1. A Gathering of Shadows van V.E. Schwab (Shades Of Magic/Schemering #2)
In september was ik met school op studiereis in Engeland. Daar hebben we, uiteraard, een aantal boekenwinkels bezocht ;). Daar kwam ik A Gathering of Shadows tegen. Afgelopen zomer las ik De Kleuren van Magie en ik vond het een geweldig boek! Daarom wilde ik graag het tweede deel lezen, maar ik vond het Nederlandse boek erg duur. Daarom heb ik het Engelse boek gekocht.  

2. 3PAK van Margje Woodrow, Joost Klein en Karin Amatmoekrin
In september was het ook de Boekenweek voor Jongeren. Elk jaar tijdens de Boekenweek voor Jongeren wordt een klein boekje uitgegeven met drie korte verhalen erin die je gratis kan ophalen bij de boekhandel of bibliotheek. Ook dit jaar werd de 3PAK uitgegeven. Celine ging naar de boekhandel en heeft heel lief ook voor mij een 3PAK meegenomen!

Oktober

1. Flawless van Sara Shepard (Pretty Little Liars #2)
In oktober wilde ik een ebook lenen voor op mijn telefoon. Toen ik ging kijken welke boeken ik kon lenen, zag ik dat ik de boeken van Pretty Little Liars kon lenen. Vorig jaar las ik het eerste deel en die vond ik best leuk. Ik was benieuwd hoe de boeken verschilden van de serie en besloot de serie verder te gaan lezen, dus leende ik Flawless.

Celine

September

In september wist ik me behoorlijk in te houden en dat was wel zo fijn, gezien ik niet zo veel las. Wat me opviel, was dat ik ze allemaal kocht voor een verzameling. Grappig!

DSC02387.JPG

1. Sprookjesboek van De Efteling van Gerrie van Dongen en Ad Grooten
Begin deze maand ging ik naar de Efteling en daar zag ik onder andere dit prachtige boek liggen. Ik vind het wel een heel mooi boek om in bezit te hebben en heb besloten om de volgende keren dat ik naar de Efteling ga ook de rest te kopen. Hoewel het nog lang geen tijd is, lijkt het me nu al geweldig om dit met mijn toekomstige kinderen te lezen.

2. Sjakie en de Grote Glazen Lift van Roald Dahl (Sjakie Stevens #2)
Dat ik van de boeken van Roald Dahl houd weten jullie misschien al wel, dus ik ben bezig om zijn boeken te verzamelen. Zo heb ik nu al een hoop, maar dit boek kon ik nog wel aan mijn verzameling toevoegen. Ik heb al zin om zijn boeken te herlezen!

3. 3PAK 2019 van Margje Woodrow, Joost Klein, Karin Amatmoekrim
Al sinds 2016 spaar ik de 3PAK, maar ze leken met het jaar minder te worden. De editie van dit jaar heb ik nog niet gelezen, dus ik hoop dat het beter is geworden. Ik heb tot nu toe in ieder geval alleen nog maar positieve reacties gezien, dus dat belooft veel goeds.

Oktober

Ik deed het deze maand eigenlijk best wel goed, tot ik in de laatste paar dagen van oktober naar Amsterdam ging. Langs alle boekenwinkels. Met mijn zus. Met als doel om boeken te kopen. Daarin ben ik tenminste geslaagd, want alle 8 boeken die ik deze maand kocht, komen van die dag. Het was in ieder geval een leuke dag, dus ik vind het mooi 🙂 En ik ben van plan om de rest van het jaar geen boeken meer te kopen, op een paar uitzonderingen na. Wish me luck!

SONY DSC

1. Come Close van Sappho
Sinds kort ben ik wat meer geïnteresseerd in poëzie, dus ben ik ook op zoek naar nieuw voer om te lezen. Mijn zus dacht dat ik deze bundel misschien wel leuk zou vinden, dus besloot ze het voor me te kopen. Ik ben benieuwd hoe het gaat zijn!

2. Special Topics in Calamity Physics van Marisha Pessl
We besloten ook langs de markt op het Spui te struinen, maar verwachtten er eigenlijk vrij weinig van, omdat de voorraad vaak maar schaars is. Echter stuiterde ik er die dag op een paar interessante boeken. Een ervan was deze, het debuut van Marisha Pessl. Ik heb dit jaar Neverworld Wake van haar gelezen en dat vond ik een geweldig boek. Ik wilde meer haar lezen en kan daar hopelijk binnenkort mee beginnen. Uiteraard met haar debuut.

3. George’s Marvellous Medicine van Roald Dahl
4. Danny the Champion of the World van Roald Dahl
5. Boy: Tales of Childhood van Roald Dahl (Roald Dahl’s Autobiography #1)
6. Going Solo van Roald Dahl (Roald Dahl’s Autobiography #2)
Het dagje Amsterdam was ook erg geslaagd voor mijn verzameling Roald Dahl-boeken. Ik ben fan van zijn boeken en wil ze dan ook allemaal lezen. Zowel George en Danny zag ik erg voordelig op de markt en de twee non-fictie boeken vond ik in de New English Bookstore. Ik heb alleen de laatste twee nog niet gelezen, dus dat hoop ik gauw te doen!

7. American Royals van Katharine McGee (American Royals #1)
Op Booktube had ik dit boek al een aantal keer voorbij zien komen en het trok me wel aan, maar het stond niet erg hoog op mijn TBR. Totdat ik het boek zag liggen in de Athenaeum Boekhandel en ik me realiseerde dat het verhaal wel wat weg had van Royals van Rachel Hawkins. En toen moest het natuurlijk wel mee. Ik kan al niet wachten om het te lezen!

8. Duizend Hoog van Katharine McGee (Duizend Hoog #1)
Uiteindelijk gingen we nog langs Scheltema en zag Duizend Hoog ineens heel voordelig liggen. Sinds ik iets daarvoor nog het nieuwste boek van McGee had gekocht, dacht ik dat het misschien wel fijn zou zijn als ik ook een ouder boek van haar zou lezen. Nou ja, misschien was dat gewoon een excuus om het te mogen kopen. In ieder geval, ik ben benieuwd naar dat boek. Ik zag ook deel 2, maar daarvoor heb ik me ingehouden 🙂 *schouderklopje*.

Heb jij nog iets gekocht in september en oktober?

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s