Recensie: Girl Stays in the Picture – Melissa de la Cruz (Girl #1)

girl-stays-in-the-picture.jpgTitel: Girl Stays in the Picture
Serie: Girl (#1)
Auteur: Melissa de la Cruz
Genre: Young Adult, Romance, Womens Fiction > Chick Lit, Contemporary, Fiction, Young Adult > Teen, Music, Drama, Cultural > France
Gepubliceerd: 15 mei 2009
Uitgeverij: Simon & Schuster
Pagina’s: 432
Bindwijze: Paperback
Prijs: €10,75 (Ebook)

Spotted: Teen superstar Devon arriving in Saint Tropez. Fresh off her rehab stint and with the number one album on the charts, Devon is ready to make a splash in her first movie role, but can she hold it together to make her mark, or will it be just like old times?

Overheard: Newly skinny socialite Livia is also in town telling her producer father (who can make or break her friend Devon’s career) her own ideas about how things should be going on set, but isn’t she too distracted by her drama-filled love life? Who said two boys are too many?

New to the scene: Casey had better get in the swing of things. Her best friend, Summer, has hired her as an assistant on her meteoric rise to fame, but can their friendship survive Casey’s crush on Summer’s moviestar boyfriend – and is it even a friendship worth saving?

Eind vorig jaar unhaulden Celine en haar zus een aantal boeken. Ik mocht boeken daaruit kiezen en nam een aantal boeken mee. Een van die boeken was Girl Stays in the Picture. Toen ik Infamous uitlas, was ik nog lang niet klaar met die wereld. Daarom besloot ik te beginnen in Girl Stays in the Picture, aangezien dat leek op The Fame Game. Of ik het net zo leuk vond, lees je hier.

Mijn beoordeling: 4,25/5* of 9/10

Tienerster Devon heeft al een nummer één-hit op haar naam staan en nu heeft ze de hoofdrol te pakken in een biografie over een popster. Maar het gaat niet goed met de film: het script is al honderd keer herschreven en sinds ze terug is uit de afkickkliniek, lijkt haar rol steeds kleiner te worden. De medespeelster van Devon, Summer, heeft een nummer twee-hit gescoord. Ze is vastbesloten om haar debuut op het witte doek te maken met deze film. Echter lijkt haar vriendschap met haar assistent Casey hierdoor in gevaar te lopen. Devons vriendin Livia is de dochter van de producent van de film en probeert te helpen met het terugveroveren van Devons rol, maar zij is druk bezig met haar relatie te redden. 

Girl Stays in the Picture lijkt een beetje op The Fame Game; het is een enorm zomers boek (het speelt zich dan ook af in de zomer). Daarnaast is het niet moeilijk geschreven en je komt er snel doorheen. Ik moest af en toe opzoeken wat een woord betekende, maar ik heb het niet zo vaak moeten doen dat het vervelend werd. Het is een geweldig boek om in de zomer te lezen.

Het boek begint met een aantal artikelen die zijn geschreven over de hoofdpersonen. In het begin is het een snelle manier om te weten hoe ze aan hun baan zijn gekomen en wie ze zijn. Echter staan er later aan het begin van een hoofdstuk af en toe één of meerdere artikelen. Persoonlijk vond ik ze niet heel nuttig en ze voegden voor mij niet veel toe aan het verhaal. Ze gaven meestal een samenvatting over het vorige hoofdstuk of vertelden welke dag het in het volgende hoofdstuk zou zijn. 

In het begin van het boek maakten veel dingen die de personages deden mij boos. Zo werd Devon zonder pardon zomaar uit de film geschreven, wat nergens op sloeg, en was Summer zonder reden gemeen tegen haar assistent Casey. 

Gelukkig veranderden de dingen die mij irriteerden door het verhaal heen. Zo kwamen er verschillende romances. Ik vond de koppels erg schattig! Ze waren aardig tegen elkaar (soms zelfs aardiger dan de mensen om hen heen) en ze hadden een schattige chemie.

Girl Stays in the Picture (2).JPG 

Zoals ik eerder al zei, maakte Summer me erg boos. Ze was onnodig gemeen tegen Casey, gaf haar de schuld van alles dat mis ging en liet haar veel te hard werken. Daarnaast gunde Summer Casey niks: geen vrije middag, geen tijd met vrienden, helemaal niks. Ze was enorm jaloers, bezitterig en bazig. 

Echter ontmoette Casey Devon, de collega van Summer, en haar vriendin Livia. Hoewel ik had verwacht dat Devon een Madison-achtige diva zou zijn, was dit totaal niet het geval! Zij en Livia waren wél aardig tegen Casey en hielpen haar met wat ze moest doen. Casey kon gewoon bij ze terecht als er iets aan de hand was. 

Net toen alle personages en dingen die mij irriteerden waren verdwenen, gebeurde er iets schokkends. Het boek eindigt met een grote cliffhanger. Ik was erg verbaasd hierover, aangezien ik dacht dat het verhaal afgelopen was. Helaas kom ik er nooit achter hoe het nu verder gaat, omdat Melissa de la Cruz nooit verder is gegaan met deze serie :(.

In het begin van Girl Stays in the Picture irriteerden een aantal dingen mij. Zo vond ik de artikelen uit roddelbladen niet nuttig en maakten de acties van personages mij boos. Dit veranderde echter toen de romance in het verhaal begon. Ze waren erg schattig, vooral die van Livia. En hoewel Summer enorm gemeen was tegen haar assistent, waren Devon en Livia wel aardig tegen Casey. Net toen ik dacht dat het verhaal was afgelopen, eindigde het boek met een cliffhanger! Helaas zal ik nooit weten wat daarna gebeurt, omdat er geen vervolg is geschreven op Girl Stays in the Picture.
Girl Stays in the Picture is een heel leuk boek om te lezen in de zomer, aangezien je vlot door het boek heen komt en de romantiek in het boek erg schattig is.  

Wat vind jij een leuk boek om in de zomer te lezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s