The Friday Five: Boeken die het langst ongelezen in onze kast staan

We hebben allemaal die boeken in de kast staan die je echt al járen hebt. Meestal kan je niet eens vertellen waar je ze vandaan hebt gehaald. Of misschien weet je wél dat je dat boek tien jaar geleden een keer hebt gekregen tijdens een verjaardag. In beide gevallen, je hebt dat boek al erg lang én je hebt het nog niet gelezen. Oeps!
Hoewel bij de Friday Five vandaag wordt gekeken naar bookcrushes, maar omdat wij er blijkbaar heel weinig hebben (of gewoon niet toe willen geven), besloten wij om er een oudere Friday Five bij te pakken. Tijd voor heel veel bekentenissen en schaamte!

ff-langst-ongelezen-2.jpg

Veerle

1. Waar komt hagelslag vandaan? van Genootschap Onze Taal
Een hele tijd geleden heb ik Waar komt hagelslag vandaan? gekregen van mijn ouders, omdat ik heel nieuwsgierig was naar waar verschillende woorden vandaan kwamen en waarom bepaalde dingen zo heten. Ik ben er ooit in begonnen, maar heb het niet uitgelezen. Ik hoop het binnenkort te kunnen lezen, want het lijkt me nog steeds erg interessant.

Celine

2. Treasury van Roald Dahl
Het boek dat ik al het langste ongelezen in de kast heb staan is Treasury van Roald Dahl. Ik heb dit boek tijdens Kerstmis 2014 gekregen, maar ik heb het nog steeds niet opgepakt om te lezen. Dit komt vooral omdat het een reusachtig boek is met verschillende (delen van) werken van Roald Dahl. Ik ben wel van plan het eens te gaan lezen, want ik ben fan van Dahls boeken!

3. Charisma van Jeanne Ryan
Ik nergens terugvinden wanneer ik eraan ben gekomen, terwijl ik het tussen eind 2016 en 2017 wel heb bijgehouden. Het boek gaat over een meisje dat deelneemt aan een experiment en hierdoor populair wordt. Het experiment loopt daarna echter heel erg uit de hand. Dat klinkt zo ontzettend tof dat ik me afvraag waarom ik het in hemelsnaam nog steeds niet heb gelezen…

4. De Heerschappij van de Maskers van Sabaa Tahir (Vuur en As #1)
Ook dit boek moet van voor eind 2016 in mijn kast zijn beland en ook dit boek heb ik nog steeds niet gelezen. Ik hoor hier zo veel goede dingen over… Ik heb geen flauw idee waarom ik het nog steeds niet heb gelezen. Maar er zijn zo veel andere mooie boeken die ik wil lezen dat ik het moeilijk vind om ook nog tijd te maken voor dit boek. Maar ik kom er vast wel eens aan toe.

5. My Most Excellent Year van Steve Kluger
Iedere keer als ik mijn ongelezen boeken sorteer, kom ik weer dit boek tegen en besef ik weer hoe tof het boek klinkt en hoe graag ik het wil lezen. Dit is alleen zo’n gevalletje ik-neem-er-nooit-de-tijd-voor-en-eigenlijk-vergeet-ik-het-altijd-weer. Ik heb hem sinds december 2016 en moet er binnenkort eens tijd voor gaan maken. Maar dan denk ik weer aan al die boeken die ik pas heb gekocht en gekregen… Hoe moet ik hier überhaupt een balans in vinden?

Welk boek staat bij jou het langst ongelezen in de kast?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s