Wrap up juli 2019: Zomer = Lezen!

Juli was een erg goede maand voor ons. Omdat de zomervakantie was begonnen, hadden we veel tijd om te lezen. We zijn dan ook erg tevreden en hopen dit volgende maand vol te houden!

Veerle

Afgelopen juli begon voor mij dan eindelijk de zomervakantie. Dat betekent: veel lezen! En dat heb ik gedaan in juli. Hoewel niet alle boeken even leuk waren, heb ik veel kunnen lezen. Welke boeken dat zijn, lees je hier. 

Gelezen in juli: 11 boeken
Gelezen in 2019: 42 boeken
Goodreads: 3 boeken achter op schema

IMG_3591

1. Kil van Mel Wallis de Vries
Een vriendin van mij was bezig in Kil en zij vond het een leuk boek, dus heb ik het van haar geleend. Het is een kort boekje, dus ik had niet verwacht dat het verhaal goed kon worden uitgediept, maar ik was positief verrast toen ik het boek uit had gelezen. Het was een erg spannend en sterk verhaal. 

2. Vamp van Caja Cazemier
Daarna had ik zin in wat makkelijk te lezen boeken, aangezien ik bezig was in De 100 en ik daar niet zo makkelijk ik het verhaal kwam. Ik keek op mijn ereader, omdat daar veel boeken op staan die ik nog niet heb gelezen en kwam Vamp tegen.
Ik vond het verhaal nogal saai en Jade was erg naïef om te denken dat de man die ze ontmoette was wie hij zei dat hij was. Wel vind ik het een belangrijk onderwerp, zeker in deze tijd.

3. Bitterzoet van Simone de Jong
Toen ik Vamp uit had gelezen en mijn ereader wilde uitzetten, kwam ik Bitterzoet tegen. Ik had zin om het te lezen, dus begon ik daarin. Ik had verwacht dat het een spannend boek zou zijn, maar pas de laatste paar bladzijdes waren erg spannend. Het einde ging dan ook nog heel snel. Wel vond ik de flash forwards naar het einde van het verhaal leuk. Ik werd daardoor nieuwsgierig naar het einde van het verhaal.

4. De 100 van Kass Morgan (De 100 #1)
Na Bitterzoet wilde ik De 100 uit gaan lezen. Hoewel ik in het begin lastig in het verhaal kon komen, omdat er niet veel gebeurde in het verhaal, was het einde erg spannend! Daarnaast was het fijn dat het verhaal in de derde persoon is geschreven, omdat ik hierdoor niet terug moest bladeren om te kijken over wie ik nu las. Mijn recensie verschijnt binnenkort. 

5. Girl Stays in the Picture van Melissa de la Cruz (Girl #1)
Inmiddels was de zomervakantie begonnen en had ik zin gekregen om een boek te lezen met ongeveer dezelfde uitstraling als The Fame Game. Ik dacht al snel aan Girl Stays in the Picture, en ik kreeg gelijk. Het verhaal las lekker makkelijk weg en de romantiek in het verhaal was erg schattig. Wel waren de tabloidartikelen die aan het begin van een aantal hoofdstukken stonden wat overbodig.  

6. Gewicht van Water van Sarah Crossan
Ondertussen was ik naar de bibliotheek gegaan en had ik tien boeken geleend. Ik besloot te beginnen met het lezen van deze boeken en ik had zin in Gewicht van Water, het debuut van Sarah Crossan. Eerder dit jaar las ik One, maar dat was niet zo leuk als ik had verwacht. Gewicht van Water vond ik leuker dan One. Het was een mooi verhaal over een meisje dat met haar moeder naar Groot-Brittannië verhuist om haar vader te vinden, al vond ik de moeder wat naïef om te denken dat de persoon die haar heeft verlaten weer bij haar terug zou komen als ze hem zou opzoeken.  

7. Wat zou Martin doen? van Nic Stone
Na Gewicht van Water las ik Wat zou Martin doen?. Afgelopen april las ik Zij en ik van dezelfde auteur, maar ik vond het verhaal wat raar en was niet bepaald een fan van de schrijfstijl. Toch wilde ik Wat zou Martin doen? lezen, omdat het verhaal mij erg heftig leek. Net zoals Zij en ik vond ik de schrijfstijl niet prettig met woorden als “dog”. “dawg”, “bro” enzovoorts. Het verhaal is enorm belangrijk en was heel indrukwekkend. Binnenkort staat mijn recensie online.

8. Woordnerd van Susin Nielsen
Daarna begon ik in Woordnerd. Het verhaal leek mij leuk en bijzonder, aangezien ik nog nooit een verhaal over Scrabble had gelezen. Het was inderdaad een erg mooi verhaal over vriendschap. Ik vond het erg leuk dat Scrabble zo’n grote rol speelde in het verhaal. Ik kreeg tijdens het lezen zelfs zin om Scrabble te spelen!

9. Check-Out van Juultje van den Nieuwenhof
Toen in Woordnerd uit had, kreeg ik zin om een thriller te lezen. Ik dacht meteen aan Check-Out. Vorig jaar las ik Disconnect van Juultje van den Nieuwenhof en die vond ik geweldig! Ik had dus vrij hoge verwachtingen voor Check-Out. Helaas wist het boek deze niet allemaal waar te maken. Zo werd er naar mijn idee meer op de schoolreis dan op het mysterie gefocust. Daarnaast snap ik het einde nog steeds niet goed.

10. Grondvuur van Mirjam Gielen
Na een thriller, vond ik het tijd voor Grondvuur. Hoewel ik geen fan ben van verhalen over de Tweede Wereldoorlog, wilde ik Grondvuur een kans geven. Ik vond het erg leuk om te lezen vanuit drie verschillende perspectieven. Echter was het mysterie niet echt een mysterie, aangezien ik al vrij snel doorhad wat het was. 

11. Escape Room van Maren Stoffels
Tot slot las ik Escape Room in juli. Eigenlijk wilde ik het vorig jaar al lezen, maar daar ben ik niet aan toegekomen. Gelukkig kwam ik er dit jaar wel aan toe. Het verhaal was nogal messed up en erg spannend!

Celine

Gelezen in juli: 14 boeken
Gelezen in 2019: 56 boeken
Goodreads: 19 boeken voor op schema

1. This is Where it Ends van Marieke Nijkamp
Vorig jaar was Veerle erg enthousiast over 54 minuten (de Nederlandse editie) en dus wist ik dat ik het snel op moest pakken. Een jaar later heb ik het dat dan eindelijk gedaan en wat een bijzonder boek! Het heeft veel indruk op me gemaakt, maar helaas net iets minder dan ik had verwacht. Ook vond ik de personages nogal plat, maar hoe verwacht je personages te zien ontwikkelen in 54 minuten? Verder was het erg goed en het is zeker een aanrader.

2. De Vloek van de Titaan: de graphic novel van Rick Riordan en Robert Venditti (Percy Jackson en de Olympiërs: de graphic novels #3)
Ik had eerder al de twee andere graphic novels uit de serie gelezen en die vond ik niet erg goed. Helaas vond ik dit deel zelfs minder dan de vorige twee. De illustraties leken nog minder mooi te worden en steeds meer delen leken uit het verhaal te zijn gehaald. Hierdoor mis je een groot stuk en is het moeilijk om de graphic novel te volgen. Of misschien komt het doordat dit deel mijn favoriet is en ik dus extra streng ben. Het was in ieder geval een grote teleurstelling.

3. Heartstopper vol. 1 van Alice Oseman (Heartstopper #1)
4. Heartstopper vol. 2 van Alice Oseman (Heartstopper #2)
Mijn zus is al lange tijd enthousiast over de boeken van Alice Oseman en ik dacht eens de boeken te proberen, te beginnen met haar comics. Het eerste deel vond ik erg schattig met geweldige personages en een leuk verhaal. De tweede comic was nog steeds schattig met toffe personages, maar helaas was het verhaal erg saai. Er gebeurde nauwelijks wat in. Toch ben ik benieuwd naar de volgende comics en de andere boeken van Alice.

5. De Prinses van Kiera Cass (De Selectie #4)
Ik besloot eindelijk eens verder te gaan met de De Selectie-serie en begon aan het vierde deel. Wat me gelijk opviel, was hoe irritant Eadlyn wel niet was. Ze ziet zichzelf als de machtigste vrouw ooit en vindt dat ze geen man aan haar zijde nodig heeft als koningin. Ik moedig het zeker aan als vrouwen zelfstandig willen zijn, maar bij dit boek was het een beetje over the top. Verder was het verhaal wel leuk en ik ben zeker van plan binnenkort verder te gaan met de serie. Ik ben benieuwd hoe de Selectie voor Eadlyn afloopt.

6. Vijf Stappen van Jou van Rachael Lippincott
Dit boek lijkt wel overal te vinden op het internet. Als het niet de trailer is die je stoort voor een video op YouTube, is het wel een lovende recensie van een enthousiaste lezer. Het trok in ieder geval mijn aandacht en daarom besloot ik het te lezen toen het te luisteren bleek te zijn via de Luisterbieb. Het bleek een goede keuze te zijn, want ik heb ervan genoten! Lees hier mijn recensie voor mijn volledige mening.

7. De Onverwachte Held van Kamer 13B van Teresa Toten
Dit is zo’n tof boek! Ik kocht het vorig jaar via Boekenfestijn en was er toen erg benieuwd naar. Het belandde op mijn lijst met boeken die ik 5 sterren verwachtte te geven en deze maand besloot ik het dan eindelijk te lezen. Of ik het daadwerkelijk 5 sterren heb gegeven, lees je binnenkort op de blog.

wrap-up-juli-2019-celine.jpg

8. Afgesloten van Natasza Tardio
Ik ging in juli naar de bibliotheek en vond daar dit dunne boek tussen de andere thrillers. Het stond al lange tijd op mijn TBR en het had niet zo veel pagina’s, dus heb ik hem geleend en thuis gelijk gelezen. Het was een leuk boek voor tussendoor, maar heel veel diepgang was er niet en het was ook niet zo bijzonder. Wel leuk om gelezen te hebben.

9. Ik zie je tussen de wolken van Maren Stoffels
Daarna had ik zin om iets te lezen waarbij ik kon lezen zonder al te veel na te denken, en daar leek dit boek wel in te passen. Het begin deed me erg veel aan Niemands Meisje denken, maar uiteindelijk vond ik dit boek veel en veel leuker. Wat een fijn boek is dit!

10. Neverworld Wake van Marisha Pessl
Na Ik zie je tussen de wolken had ik weer eens zin in een thriller en ik besloot dit boek op te pakken. Het kostte me veel tijd om het boek te lezen, maar uiteindelijk wist ik het toch binnen een paar dagen uit te lezen. Wat een tof boek is dit! Ik had niet verwacht het boek zo leuk te vinden. De setting was erg interessant en heel bijzonder.

11. 67 seconden van Jason Reynolds
Ik wist even niet welk boek ik moest lezen, maar mijn zus zegt al lange tijd dat ik dit boek moet lezen. Ik besloot het op te pakken en na een uur las ik het uit. Ik vond het erg vernieuwend dat het in vers was geschreven, maar dat was het ook wel. Het was interessant, maar ik voelde er niks bij en het liet niet veel indruk achter. Het boek was het net niet voor mij.

12. Royals van Rachel Hawkins
Jaa! Ik denk dat dit wel mijn favoriet van de maand is. Wat een fantastisch boek is dit! Ik had niet verwacht zo veel van dit boek te houden, maar ik wil het nu al herlezen. Dit is echt een aanrader! Binnenkort ga ik er wat verder op in in een recensie, maar verwacht nu al heel veel enthousiasme 🙂

13. Delete van Juultje van den Nieuwenhof
Toen was het tijd voor een thriller waar ik al lange tijd benieuwd naar was. Het was erg dun, dus ik las het binnen een dag of twee uit. Of ik het boek net zo leuk vind als Disconnect en Check-out, lees je binnenkort.

14. Old Possum’s Book of Practical Cats van TS Eliot
Dit boek hadden we besteld, omdat dit de gedichten zijn waar de musical Cats op is gebaseerd. Ik vind dat een geweldige musical en besloot ook gelijk de gedichten te lezen. Het was moeilijk om de gedichten te lezen zonder de melodie van de musical, maar dat maakte niet zo uit en ik heb er nog steeds erg van genoten.

Wat heb jij in juli gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s