Book haul juli 2019: En we gingen weer eens naar de bibliotheek…

Veerle

Deze maand heb ik geen boeken gekocht. Ik heb alleen een hoop boeken geleend. Welke boeken dat zijn, lees je hier.

Geleend

1. Kil van Mel Wallis de Vries
Een vriendin van mij was aan het begin van de maand bezig in een aantal boeken van Mel Wallis de Vries. Ik vroeg of ik Kil van haar mocht lenen, aangezien ik daar erg benieuwd naar was. 

2. Verwoest van Margje Woodrow
In juli wilde ik luisteren naar een luisterboek. Omdat ik mijn vorige luisterboek uit had gelezen, moest ik een nieuwe uitkiezen. Ik was erg benieuwd naar Verwoest, omdat het verhaal erg spannend klonk, dus heb ik die geleend van de Luisterbieb. 

3. Grondvuur van Mirjam Gielen
Toen de vakantie was begonnen, ging ik met twee vriendinnen naar de bibliotheek. Daar heb ik tien boeken meegenomen (sorry alle ongelezen boeken die in mijn kast staan!), waaronder Grondvuur. Ik twijfelde al een tijdje of ik Grondvuur wilde lezen, maar toen ik het in de bibliotheek tegenkwam, nam ik het gewoon mee. 

4. Breek Me van Tahereh Mafi (Touching Juliette #2)
Ook Breek Me heb ik geleend van de bibliotheek. Eind vorig jaar heb ik Vrees Me gelezen, waar ik niet weg van was. Echter vond ik de novelle (Verwoest Me) leuker. Daarom heb ik besloten deze serie toch nog een kans te geven. Ik hoop dat Breek Me beter is dan Vrees Me

5. Escape Room van Maren Stoffels
In de zomervakantie van vorig jaar leende ik Escape Room. Helaas kwam ik er niet aan toe om het te lezen. Daarom leende ik het aan het begin van deze vakantie van de bibliotheek, in de hoop dat ik er deze zomer wél aan toe ga komen. 

6. Check-Out van Juultje van den Nieuwenhof
Vorig jaar las ik Disconnect van Juultje van den Nieuwenhof en die vond ik geweldig! Daarom kon ik het ook niet laten om Check-Out mee te nemen toen ik het zag liggen in de bibliotheek.

img-20190801-wa0002.jpg

7. Wat zou Martin doen? van Nic Stone
Wat zou Martin doen? klonk als een erg interessant en heftig boek. Het staat al een tijd op mijn TBR. Afgelopen april las ik Zij en Ik. Ik vond het geen geweldig boek, maar ik werd niet minder benieuwd naar Wat zou Martin doen?. Toen ik het zag liggen in de bibliotheek, besloot ik het mee te nemen.

8. Woordnerd van Susin Nielsen
Toen ik in de bibliotheek naar Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? op zoek ging, kwam ik Woordnerd tegen. Celine heeft het vorig jaar gelezen en toen ik las waar het over ging, werd ik er nieuwsgierig naar. Daarom heb ik het meegenomen toen ik het tegenkwam. 

9. Er is geen vorm waarin ik pas van Erna Sassen
Terwijl ik rondkeek in de bibliotheek, kwam ik Er is geen vorm waarin ik pas tegen. Het verhaal klonk leuk, dus heb ik het meegenomen.

10. Vroeger is alles wat ik van je heb van Adam Silvera
Veel mensen zijn enthousiast over de boeken van Adam Silvera. Ik wil Op het Einde gaan ze Allebei Dood graag lezen en zijn nieuwe boek klonk ook interessant. Toen ik Vroeger is alles wat ik van je heb zag liggen, heb ik het meegenomen. 

11. Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli (Creekwood #1)
Ik wil Simon vs. al een tijdje lezen. Celine las het vorig jaar en vond het heel leuk. Daarom heb ik het geleend van de bibliotheek. Het lijkt me het perfecte boek om in de zomer te lezen!

12. Gewicht van Water van Sarah Crossan
Vorig jaar leende ik Gewicht van Water van de bibliotheek. Echter was ik er niet aan toe gekomen om het te lezen voor ik het moest inleveren. Daarom nam ik het mee toen ik het aan het begin van de vakantie in de bibliotheek tegenkwam.

Celine

Er lijkt geen maand voorbij te gaan zonder dat mijn zus weer boeken aan mij geeft. Ik ben haar daar natuurlijk erg dankbaar voor, maar zo lijkt het einde van mijn stapel ongelezen boeken nooit in zicht te komen. En natuurlijk moest ik weer eens een paar boeken kopen en naar de bibliotheek gaan…

Gekocht

1. Kamer 16 van Maureen Johnson (Scarlett #1)
2. Love Street 13 van Maureen Johnson (Scarlett #2)
Aan het begin van de maand was er een uitverkoop bij de bibliotheek waar ik natuurlijk naar toe ging. Daar vond ik de eerste twee delen uit de Scarlett-serie. Veerle heeft het eerste deel vorig jaar nog gelezen en was er niet laaiend over, maar de serie lijkt me wel erg leuk. Ik ben benieuwd of ik deze boeken leuker ga vinden dan 13 enveloppen & 1 rugzak van dezelfde auteur.

3. De Penderwicks: een zomers verhaal van vier zusjes, twee konijnen en een heel bijzondere jongen van Jeanne Birdsall (De Penderwicks #1)
Ik zag ook dit boek liggen en de cover en titel trokken me wel. Ook de flaptekst klinkt erg leuk en heel zomers. Ik besloot het mee te nemen, want ik vind het ook wel leuk als ik boeken lees waar ik nog nooit van heb gehoord.

4. Harry Potter en de Steen der Wijzen van J.K. Rowling (Harry Potter #1)
Waarschijnlijk vraag je je af waarom ik nu pas dit boek heb, maar dat komt omdat ik nogal streng ben wat betreft het kopen van deze serie. De boeken moeten namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen: Nederlands, hardcover én tweedehands. Dit boek voldoet aan alle drie en had ik nog niet, dus die nam ik mee.

5. De Dievenbende van Scipio van Cornelia Funke
Ook dit boek vond ik op de tweedehands afdeling van Scheltema. Ik ben groot fan van Cornelia Funke en wil graag meer boeken van haar. Ik heb dit boek al gelezen, maar wil het eigenlijk wel eens herlezen.

6. Hart van Inkt van Cornelia Funke (Inkt #1)
Zelfde verhaal bij dit boek! Het is alweer lange tijd geleden dat ik dit boek las en ik ben het grootste deel al vergeten. Daarom ben ik van plan het te herlezen en daarna eindelijk eens verder te gaan met de serie!

Gekregen

1. Mij niet gezien van Meg Rosoff
Mijn zus was natuurlijk nog lang niet klaar met unhaulen, dus begin deze maand kwam ze met nog een stapel aanzeulen. Dit boek was er een van. Het boek was ik helemaal vergeten en de cover vind ook niet heel mooi, maar de flaptekst klonk wel weer erg leuk! Ik ga het boek denk ik pas in de winter lezen, maar dat komt alleen door de sneeuw op de cover!

2. Eliza and her Monsters van Francesca Zappia
Boek nummer 2 van de stapel. Ik heb hier heel veel goeds over gehoord en wil het al tijden lezen. Gelukkig heb ik het nu en kan ik er hopelijk binnenkort mee beginnen.

3. Will Grayson, will grayson van John Green en David Levithan
Zoals jullie misschien al weten wil ik graag de boeken van John Green uitproberen. Mijn zus helpt me hier dus erg goed mee en ik ben hier ondertussen al in begonnen, behalve dan als luisterboek. Ik ben bijna op de helft en tot nu toe vind ik het alleen nog niet helemaal geweldig.

4. Release van Patrick Ness
Dit boek komt ook van de stapel en om eerlijk te zijn heb ik geen flauw idee waar het over gaat. Ik weet niet eens of ik het wel wil lezen, maar dat beslis ik later wel als ik weer eens ga unhaulen. Of misschien pak ik het wel ooit op. Wie weet.

5. Toffee van Sarah Crossan
Het schooljaar is weer voorbij en mijn moeder dacht dat het wel leuk zou zijn om me een cadeau te geven. Dat bleek uiteindelijk Toffee te zijn en mijn dag kon niet meer beter! Waarom ik het dan nog steeds niet heb gelezen? Ik ben om eerlijk te zijn bang dat het niet gaat bevallen en daarom schuif ik het de hele tijd voor me uit. Ik ben er wel al in begonnen en ga het denk ik volgende maand lezen. Misschien zelfs als ik mijn currently reading uit heb.

Book haul juli 2019 Celine.JPG

Geleend

1. Afgesloten van Natasza Tardio
En toen ging ik naar de bibliotheek… Ik had dit boek eerder gezien in de bibliotheek en ik besloot het te lenen, omdat het zo’n dun boek is en dus zo uit. Ik heb hem op de dag dat ik naar de bibliotheek ging gelijk gelezen.

2. Ik zie je tussen de wolken van Maren Stoffels
Ik las onlangs Fright Night en achter in dat boek werd dit boek geïntroduceerd. Ik besloot een gokje te wagen, omdat het boek wel leuk klonk. Ondertussen heb ik het gelezen en ik kan je vertellen dat het inderdaad erg leuk was!

3. Mislukt van Iris Boter
Al sinds 2016 staat dit boek op mijn TBR, omdat ik er ooit een preview van las. Wat klonk het leuk! Ik had er alleen nooit de tijd voor, omdat er altijd andere nog leukere boeken te vinden waren in de bibliotheek. Tot deze keer, omdat ik dacht dat het eindelijk tijd was. Ik het boek nog niet gelezen, maar dat ben ik wel van plan snel te doen,

4. Delete van Juultje van den Nieuwenhof
Van Juultje van den Nieuwenhof heb ik eerder Disconnect en Check-out gelezen en dat vond ik erg leuke boeken. Dus besloot ik dit boek te lenen, omdat ik wel weer zin had in een thriller. 

5. Koninginnen van Kendare Blake (Three Dark Crowns #1)
Ik hoor hier zulke goede verhalen over dat ik dit boek wel mee moest lezen! Daarnaast klinkt het boek ook heel gaaf, dus hopelijk kan ik hier binnenkort aan beginnen.

6. Livestream van Buddy Tegenbosch
Van Buddy Tegenbosch heb ik al veel goede dingen over gehoord, maar ik heb nooit een boek van hem gelezen. Om eerlijk te zijn trekken ze me ook niet echt, behalve dan Livestream.

7. Neverworld Wake van Marisha Pessl
Dit boek leende ik puur omdat ik het eerder voorbij had zien komen en ineens in de bibliotheek tegenkwam. Het klonk zo tof, dus ik besloot het mee te nemen. En ik had wel weer even zin in een spannende YA waarin niets is wat het lijkt.

8. Het Omgekeerde van Altijd van Justin A. Reynolds
Dit boek is onlangs nog uitgekomen en wilde ik graag lezen. Dit boek bewijst dan ook weer dat je bij de bibliotheek ook nieuwere boeken kan lenen. Ik vraag me toch wel af hoe Jack ervoor kan zorgen dat Kate toch nog blijft leven, ook al heeft ze een erfelijke ziekte…

9. Liefdesbrieven aan de Sterren van Ava Dellaira
Ik wil dit boek al lange tijd lezen en vorig jaar heb ik het boek al een keer geleend. Ik kwam er alleen niet aan toe en dit keer zag ik hem weer in de bibliotheek. Met het doel om het deze keer wel te lezen, heb ik het geleend.

10. Ver van de Boom van Robin Benway
Van Robin Benway heb ik alleen Spy Girl gelezen, maar haar boeken lijken me wel erg leuk. Om eerlijk te zijn weet ik niet of ik Ver van de Boom wel leuk ga vinden, maar sinds ik het heb geleend lijkt het me wel zo eerlijk om het toch nog een kans te geven. Ik ben benieuwd!

Welke boeken heb jij in juli gekocht, gekregen of geleend?

 

Eén reactie

  1. Geen boeken gekocht, wel een flinke stapel bij de bieb gehaald.

    Ik ben trouwens een enorme fan van Susin Nielssen. We zijn allemaal moleculen, optimisme is dodelijk en het geheime dagboek van Henry K. Larssen zijn hartstikke goed. Wordnerd is ook leuk, maar qua verhaal wat minder complex.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s