The Friday Five: de 5 eerste recensies die wij schreven

The-Friday-FiveHet oorspronkelijke plan was om te schrijven over de eerste 5 boeken die wij op de blog bespraken, maar sinds de eerste vijf dan alleen zouden bestaan uit vijf boeken die Veerle wilde lezen in 2018, hebben we het onderwerp veranderd naar de eerste 5 waar wij een recensie over hebben geschreven. Ook leuk toch? Mocht je willen weten welke boeken andere bloggers als eerste op hun blog hebben besproken, dan raden we je aan om naar NerdyGeekyFanboy te gaan, want daar is nog een lijstje van alle deelnemers.
Op naar terug in de tijd!

Wat als...1. Wat als… van Daniëlle Bakhuis
De allereerste recensie die we hebben geschreven, was een duorecensie van Wat als…. Dit boek moesten we lezen voor school. De manier waarop we recensies schrijven is sindsdien erg veranderd! Ik (Veerle) denk niet dat ik hetzelfde zou schrijven over Wat als… als ik het nu zou lezen.

2. Behind You van Brian Coldrick
Mijn (Celine) allereerste eigen recensie was die van Behind You! Ik had eerder wel al enkele recensies geschreven voor mijn eerdere blog en ik had natuurlijk al een duo recensie met Veerle geschreven. Toch was het een beetje spannend om mijn ‘eigen’ recensie te schrijven en te plaatsen. Ik merk wel dat mijn kwaliteit betreft het schrijven van recensies en zeker het maken van foto’s is verbeterd. Oefening baart immers kunst.

13 enveloppen & 1 rugzak3. 13 Enveloppen & 1 Rugzak van Maureen Johnson (Kleine, blauwe enveloppen #1)
Mijn (Veerle) eerste eigen recensie schreef ik over 13 enveloppen & 1 rugzak. Het was even zoeken hoe ik het beste een recensie kon schrijven en foto’s kon maken, maar langzamerhand kom ik hier achter. Net zoals met Wat als… zou ik nu niet dezelfde recensie schrijven, omdat ik de boeken die ik lees tegenwoordig op andere dingen beoordeel dan toen ik 13 Enveloppen las. 

4. Fataal van Eva Burgers
Daarna was het tijd voor Fataal, een jeugdthriller van een voor mij (Celine) toen nog onbekende auteur. Wat een tof boek was dit! Mijn recensie is volgens mij ten opzichte van Behind You verbeterd, maar toch is er iets dat opvalt: mijn recensie gaat vooral over de personages? Daar had ik duidelijk veel aan op te merken, haha. In de recensie van Veerle (Het enige boek waar twee recensies van op de blog zijn verschenen, trouwens!) lees je wat zij ervan vond en kom je iets meer te weten over het verhaal!

Fataal

5. Perfect Plaatje van Holly Smale (Geek Girl #3)
Ik (Celine) was een grote fan van de eerste twee boeken en was erg benieuwd naar de rest van de serie. Helaas vond ik Perfect Plaatje niet zo leuk als de eerste twee. Het miste originaliteit en Harriet kon ik maar niet uitstaan. Deel 3 was een grote teleurstelling, maar hierdoor kon ik me voorbereiden op deel 4 die ik gelukkig niet zo teleurstellend vond. De laatste twee boeken staan nog op mijn TBR!            

Heb jij een blog? Wat zijn de eerste vijf boeken waar jij een recensie over schreef?

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s