Mini Recensies: Jeugdthrillers met een zwakke ontknoping

screenshot_20190428-165556Titel: Schuld
Auteur: Mel Wallis de Vries
Genre: Young Adult, Thriller
Gepubliceerd: November 2015
Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein (NL)
Pagina’s: 224 (Hardcover)
Bindwijze: Luisterboek
Prijs: €14,99

Kort na elkaar plegen enkele leerlingen zelfmoord. Er lijkt geen verband tussen de jongeren te zijn. De politie bestempelt het dan ook als een trieste samenloop van omstandigheden. Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een brief die alles verandert: JIJ BENT DE VOLGENDE…
Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.
Eén waarschuwing: zorg dat je naam niet op de lijst staat.

Via de LuisterBieb had ik al alle boeken van Mel Wallis de Vries geluisterd, dus was het tijd voor het laatste boek van haar. De flaptekst klonk erg spannend, dus ik was gelijk benieuwd. Wat zou de zelfmoorden met elkaar verbinden?

Rating: 6/10 of 3/5*

Het hele boek lang had ik een verdachte en omdat het voor mij steeds meer werd bevestigd, zorgde dit ervoor dat ik niet zo benieuwd was naar de rest van het boek. Want “Ik heb toch gelijk!” Uiteindelijk bleek ik er toch naast te zitten, maar ik vond de ontknoping niet heel erg geloofwaardig. Verder was het wel spannend, maar niet Mels beste werk.

 

screenshot_20190607-172949Titel: Fright Night
Auteur: Maren Stoffels
Genre: Young Adult, Thriller, Horror
Gepubliceerd: 3 oktober 2018
Uitgeverij: Leopold (NL)
Pagina’s: 167 (Paperback)
Bindwijze: E-boek
Prijs: €14,99

Wat is je grootste angst? Ik weet het antwoord nu.
Een groepje vrienden geeft zich op voor een Fright Night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen? Een van de jongeren zal de nacht niet overleven. En een van hen is de moordenaar…

Van Maren Stoffels had ik eerder Escape Room gelezen en dat was bij mij erg goed bevallen. Toen ik bij de VakantieBieb Fright Night zag, moest ik het gelijk lezen. Dit boek klonk zo spannend en door de flaptekst wilde ik eigenlijk zelf naar een Fright Night toegaan. Of ik dat nog steeds wil? Tja…

Rating: 7/10 of 3.5/5*

Helaas vond ik dit boek iets minder dan Escape Room. Het was veel minder spannend, hoewel je wel bang bent dat er iets gaat gebeuren met de personages. Die leer je namelijk goed genoeg kennen om om hun leven te vrezen. Af en toe moest ik erg griezelen bij wat er gebeurde. (Ik ben erg bang voor kakkerlakken en in het boek moest er eentje worden gegeten. Ik voelde zelf de rillingen over mijn rug gaan!) Ook deze ontknoping voelde ik alleen niet zo. Ik snapte hem niet zo goed en hierdoor bleef het erg vaag voor mij. Desalniettemin was het wel een tof boek en ben ik zeker benieuwd naar Marens nieuwste boek Room Service die uitkomt in september!

 

screenshot_20190620-213050Titel: Buitenspel
Auteur: Margje Woodrow
Genre: Young Adult, Thriller
Gepubliceerd: 14 mei 2019
Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein (NL)
Pagina’s: 232 (Hardcover)
Bindwijze: Luisterboek
Prijs: €14,99

Nynke en Jimmy gaan met hun voetbalteams op trainingsweekend. De pranks zijn voorbereid. Er wordt van alles meegesmokkeld in de tassen. Maar tijdens de eerste nacht gaat het gruwelijk mis: in het bos vindt Jimmy het dode lichaam van zijn vriend Mattias. De politie tast in het duister.
Dan blijkt ook Soraya, Nynkes vriendin, spoorloos. Waar is ze? Volgen er nog meer slachtoffers?
Nynke en Jimmy ontdekken dat niet iedereen de waarheid spreekt. Was de teamspirit wel zo goed? Kunnen ze elkaar eigenlijk wel vertrouwen?

Eerder heb ik van Margje Woodrow het spannende Verwoest gelezen en dat vond ik een goede ervaring met deze auteur. Toen ik zag dat er een nieuw boek van haar kwam, Buitenspel, zette ik hem gelijk op mijn TBR. Later vond ik het boek tussen de nieuwste aanwinsten van de LuisterBieb. Natuurlijk moest ik hem toen luisteren!

Rating: 6.5/10 of 3/5*

Het verhaal begint gelijk spannend, maar dat zakte in het midden van het verhaal helaas een beetje in. De personages leken maar wat rond te dwalen op zoek naar wie het gedaan zou kunnen hebben. De personages leer je wel kennen, maar ook dat gaat een beetje stroef. De dader zelf had ik niet aan zien komen, hoewel het wel ergens onderaan mijn verdachtenlijstje stond. Ook deze ontknoping kon mij helaas niet bekoren.
Of het ligt aan het luisterboek weet ik niet, maar dit boek eindigde heel vaag. Het was heel ongepast en onbegrijpbaar. Ik ga nog op zoek naar een fysiek exemplaar om het te checken, want dit einde klopte volgens mij niet helemaal!

 

Heb jij de afgelopen tijd nog jeugdthrillers gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s