Recensie: The Fame Game – Lauren Conrad (The Fame Game #1)

the-fame-game.jpg

Titel: The Fame Game
Serie: The Fame Game (#1)
Auteur: Lauren Conrad
Genre: Young Adult, Womens Fiction > Chick Lit, Contemporary, Fiction
Gepubliceerd: 1 maart 2012
Uitgeverij: HaperTeen
Pagina’s: 313
Bindwijze: Paperback
Prijs: €13,54 (hardcover)

In Hollywood, fame can be found on every corner and behind any door. You just have to know where to look for it.

Nineteen-year-old Madison Parker made a name for herself as best frenemy of nice-girl-next-door Jane Roberts on the hot reality show L.A. Candy. Now Madison’s ready for her turn in the spotlight and she’ll stop at nothing to get it. Sure, she’s the star of a new show, but with backstabbing friends and suspicious family members trying to bring her down, Madison has her work cut out for her. Plus, there’s a new nice girl in “reality” town—aspiring actress Carmen Price, the daughter of Hollywood royalty—and she’s a lot more experienced at playing the fame game… When the camera’s start rolling, whose star will shine brighter?

Vorig jaar ben ik begonnen in de L.A. Candy-serie. Ik vond het eerste boek niet erg bijzonder, maar de andere boeken in de serie waren erg leuk! Celine was bezig in The Fame Game, maar besloot het te DNF’en en gaf het aan mij. Toen het warmer weer werd in mei, kreeg ik zin om te beginnen in The Fame Game. Of ik het even leuk vond als L.A. Candy, lees je in deze recensie.

Mijn beoordeling: 4/5* of 8,7/10

Na Madisons succes in realityshow L.A. Candy heeft ze een eigen make-over-serie gemaakt. Deze krijgt echter geen tweede seizoen. Madison heeft net een naam voor zichzelf gemaakt en wil absoluut geen dovende ster worden. Als ze wordt gevraagd voor een nieuwe realityshow van de makers van L.A. Candy, slaat ze dit dan ook niet af. Maar het loopt niet helemaal zoals Madison wil als blijkt dat ze niet de stralende rol krijgt die ze zo graag wil. 

Het is zeker aan te raden om de L.A. Candy-trilogie te lezen voordat je aan The Fame Game-trilogie begint. Er zijn namelijk dingen gebeurd in L.A. Candy waar naar gerefereerd wordt in The Fame Game. Het is denk ik makkelijker om het verhaal te begrijpen als je L.A. Candy gelezen hebt. Zo komen er personages in The Fame Game voor die geïntroduceerd zijn in L.A. Candy en dus niet opnieuw worden geïntroduceerd in The Fame Game. Er kunnen dan ook spoilers van L.A. Candy voorkomen in deze recensie.

Net als L.A. Candy, leest The Fame Game erg vlot. De schrijfstijl is niet erg ingewikkeld, dus ik hoefde niet veel na te denken tijdens het lezen. Ook is het fijn dat het in de derde persoon is geschreven, omdat ik de verschillende oogpunten waaruit je leest niet door elkaar haal op deze manier. The Fame Game was ideaal om in de zon te lezen!

the-fame-game-2.jpg

Zoals ik eerder al zei, lijkt The Fame Game nogal op L.A. Candy. Het leek soms wat te veel op L.A. Candy, waardoor het wat saai werd. Net zoals in L.A. Candy moesten ze verplicht afspreken met elkaar en werden ze gefilmd terwijl ze dat deden. Ze moesten verder doen alsof ze beste vriendinnen waren, terwijl ze elkaar niet eens kenden en kregen een appartement van de show. Daarnaast had Madison in beide boeken familieproblemen. 

Toen ik erachter kwam dat Madison de hoofdpersoon in The Fame Game was, had ik verwacht dat ik het boek niet erg leuk zou vinden, omdat ik Madison haatte in L.A. Candy. Ze was een nogal stereotypisch personage en enorm arrogant en ijdel. Echter kreeg haar personage in The Fame Game veel meer diepte. Ze was niet arrogant en ijdel, maar kreeg een achtergrondverhaal en meer karaktereigenschappen. Ze werd zowaar sympathiek!
De personages kregen in het algemeen meer diepte dan in L.A. Candy. Ze kregen meer karaktereigenschappen en hadden zowel goede als slechte kwaliteiten. 

Madison kreeg zowaar wat diepte in The Fame Game.

Toch bleef Gaby – een van de co-sterren van Madison sinds L.A. Candy – slechts een plat bijpersonage. Gaby verdient zoveel meer! Ze is slimmer dan ze lijkt en ze is enorm aardig! Helaas blijft ze een klein personage in The Fame Game en heeft ze niet veel diepte. Ik ken haar nauwelijks, omdat ze zo weinig in het verhaal voorkwam.
Ook Kate, een van de nieuwe co-sterren van Madison en Gaby, is een niet erg diep personage, hoewel ze een grotere rol had dan Gaby. Ze deed mij wat denken aan Jane Roberts uit L.A. Candy: de perfecte girl next-door die naar L.A. is verhuisd om het te maken.  

Ik vond The Fame Game leuker dan ik had verwacht. Madisons personage kreeg meer diepte en ik begon haar zelfs aardig te vinden! De andere personages kregen ook meer diepte, hoewel Gaby ondergewaardeerd blijft :(. The Fame Game is het perfecte boek om te lezen op een zonnige dag!

Wat vind jij van boeken die geschreven zijn door celebrities?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s