Alle boeken die ik tot nu toe heb gelezen voor school

Voor school moet je vaak boeken lezen en vooral de leeslijst in de bovenbouw is berucht. Nu ik net klaar ben met de derde leek het me leuk om met jullie te delen welke boeken ik de afgelopen drie jaar allemaal heb moeten lezen. En verwacht er over drie jaar nog maar eentje!

Het eerste jaar

1. Daan & Nadia van Esther Walraven
Het eerste boek dat ik moest lezen was voor een leeskring voor Nederlands. Al snel kwamen mijn groepje en ik uit op dit boek. Ik vond het erg interessant, al moest ik op het einde niet huilen. Dat is toch wel erg bijzonder voor mij! Ik vond het niet een geweldig boek, maar je kan er op school wel goed over discussiëren.

2. Pindakaas en Sushi van Roderick Leeuwenhart
Later in het jaar moest je voor Nederlands met een ander een presentatie geven over twee boeken rondom hetzelfde thema. Hoewel we het niet zo graag wilden, zijn een vriendin en ik gegaan voor het thema ‘verliefdheid’, omdat dat toch wel een makkelijk thema bleek te zijn. Het eerste boek was deze. We waren hier allebei erg benieuwd naar, maar het was helaas een teleurstelling.

3. Hey, met mij! van Sarah Mlynowski
We vergeleken het vorige boek met dit exemplaar. We moesten boeken kiezen van Nederlandse auteurs, dus ik heb geen idee hoe we uiteindelijk bij een Canadese auteur zijn beland. De docent keurde het gelukkig wel goed. En hoewel de cover me echt niet aantrekt, was het een ware verrassing. Dit is zo’n tof boek en zeker aan te raden!

4. Stolen van John Wilson
Het laatste boek dat ik in de eerste voor school heb moeten lezen was Stolen. Voor Engels moesten we allemaal dit boek lezen en er uiteindelijk een toets over maken. De flaptekst klonk veelbelovend met een verdwenen beeld, maar helaas was de uitwerking veel minder. Het was ontzettend saai en terwijl er in het begin van het boek helemaal niets gebeurde, ging het einde veel te snel. Wat een vreselijk boek.

Het tweede jaar

1. Wat als… – Daniëlle Bakhuis
En ook in de tweede stond de leeskring op de planning. Samen met Veerle en een vriend gingen we in de bibliotheek op zoek naar een boek. Uiteindelijk kwamen we uit op Wat als…, omdat het een boek van een Nederlandse auteur was en we het alle drie wilden lezen. Het was een leuk boek en ik weet nog dat ik op de dag van de leeskring zo ontzettend dankbaar was voor deze blog. Ik was namelijk mijn aantekeningen vergeten en door de recensie had ik toch nog de hoofdpunten bij me.

2. The Bunker Diary van Kevin Brooks
En dan het laatste boek dat ik in de tweede las (later moest ik nog boeken lezen voor Nederlands, maar dat ging uiteindelijk niet door). Voor Engels mocht je namelijk kiezen tussen een aantal boeken om te lezen en daar dan een toets over maken. Na even twijfelen ging ik voor The Bunker Diary. Wow, wat was dit?! Het einde was echt mindblowing en ik heb er gewoon geen woorden voor. Als je ooit de kans krijgt om dit boek te lezen, lees het. 

p_20190715_141604

Het derde jaar

1. Overstroomd van Eva Moraal
In het midden van het derde jaar moest ik voor Nederlands een recensie schrijven. Ik besloot te gaan voor Overstroomd, een boek dat al jaren in mijn kast stond en ik nog nooit ook maar een blik waardig had gekeurd. Gelukkig kwam deze opdracht, want dit bleek een heuse verrassing te zijn! Het gaat over Nederland in de toekomst en het land is opgedeeld in een rijkere elite en de arme burgers. Het was erg interessant, heel spannend en zeker een aanrader!

2. Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum van Benjamin Alire Sáenz (Aristoteles en Dante #1)
Later in het jaar was het tijd voor de derde leeskring voor Nederlands. Al snel kwamen twee vrienden en ik op het idee om Ari & Dante te lezen en ik was ontzettend blij om een van mijn favoriete boeken te kunnen herlezen. Helaas vonden zij het wat minder. Ik vind het een prachtig boek, maar de kans is groot dat ook jij het wat minder mooi of saai vindt. Het was zeker leuk om de argumenten te weten van iemand die het boek niet leuk vindt.

3. One van Sarah Crossan
One moest ik lezen voor Engels en er uiteindelijk een presentatie over geven. Veerle en ik waren oorspronkelijk van plan Girl in Translation te gaan lezen van Jean Kwok, maar sinds ik het super saai vond (Veerle vond het wel erg leuk!) besloten we een nieuw boek te kiezen. Omdat we nog maar een week hadden, kozen we voor One. Het is geschreven in vers en leest daardoor erg snel. Ook dit is een favoriet van mij, maar Veerle vond het niet zo goed. Voor mij toch een goede afsluiter van deze drie jaar!

p_20190715_141441

Welke boeken heb jij moeten lezen voor school?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s