The Mid Year Book Freak Out Tag

Nu we de eerste helft van het jaar alweer achter de rug hebben blikken we terug op hoe die zes maanden voor ons waren. Wat is het beste boek dat we tot nu toe hebben gelezen in 2019? En de grootste teleurstelling van het jaar? Dat vind je allemaal terug in deze tag. We konden alleen moeilijk terugvinden wie de maker was…

Best Book You’ve Read of 2019 so far
Veerle: “Ik heb een flink aantal boeken gelezen van vier sterren of hoger. De boeken die er voor mij uitspringen zijn Het Huis van Hades (Rick Riordan), 67 seconden (Jason Reynolds) en Fataal Spel (Chinouk Thijssen). Ik kan echt niet kiezen tussen die drie: ze waren allemaal zo goed! Aristoteles en Dante Ontdekken de Geheimen van het Universum (Benjamin Alire Sáenz) verdient zeker een eervolle benoeming.”

p_20190619_172814

Celine: “Ik heb tot nu toe helaas niet zo veel goede boeken gelezen, maar er is er wel eentje die er voor mij uitspringt. Namelijk Ingesloten van Samira Ahmed! Ik vond het een erg goed boek met een sterke boodschap. Dit moet je lezen!”

Best sequel You’ve Read of 2019 so far
Celine: “Ik heb nog niet zo veel sequels gelezen, maar mijn favoriet was toch wel De Vloek van de Titaan van Rick Riordan. Zo’n tof boek en zeker mijn favoriet van de hele serie!”

IMG-20190114-WA0001

Veerle: “Hier ga ik nogmaals Het Huis van Hades op antwoorden. Naast Het Huis van Hades, vond ik Starstruck ook een geweldig vervolg. Het leukste hiervan vind ik dat Madison opeens een enorme karakterontwikkeling doormaakt.”

New Release You Haven’t Read
Veerle: “Ik heb heel veel boeken die dit jaar zijn uitgekomen die ik graag wil lezen. Break a Leg (Chinouk Thijssen), De Terugkeer van de Koningin (Rebecca Ross), Evermore (Sara Holland) en nog veel, veel meer.”

Verschijning_2

Celine: “Net als Veerle heb ik veel boeken nog niet gelezen die dit jaar uit zijn gekomen. Verschijning, Grondvuur, Jinxed, Dit is hoe het ging, De jongen met twee namen, Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is, De Terugkeer van de Koningin, Orangeboy, De Executie, De Zwendelprins… En dan heb ik ze nog niet allemaal genoemd!”

Most Anticipated Release of the Second Half of 2019
Celine: “Doordat ik de laatste paar maanden niet zo veel tijd heb kunnen besteden aan bloggen, ben ik ook niet meer zo op de hoogte van wat er allemaal nog uitkomt in 2019. Misschien moet ik tijdens de vakantie weer eens de catalogi induiken…”

46346428. sx318

Veerle: “Ook ik heb nog niet de tijd gehad om de catalogi in te kijken. Wel kijk ik erg uit naar Dance or Die, het derde en laatste deel in de Truth or Dance-trilogie. Ik ben van plan binnenkort de catalogi verder in te duiken en weer een TBR voor komend najaar te maken.”

Biggest Disappointment
Veerle: “Ik heb niet echt vreselijke boeken gelezen dit jaar, dus ik ben ook niet echt teleurgesteld. Ik zou Dromen kunnen beantwoorden. Ik had al niet veel verwachtingen van het boek, maar zó weinig had ik er nou ook niet van verwacht. Ik had het bijna geDNFed.”

P_20190130_163930-1

Celine: “Dat is helaas Evermore. De tovenares en de alchemist van Sara Holland. Everless was één van mijn favoriete boeken van 2018 en ik keek zo uit naar het vervolg. Helaas wist dit boek niet mijn verwachtingen waar te maken. Zo jammer! Verwoest me staat ook in dit lijstje want dat was het helaas ook niet voor mij, terwijl ik Vrees me echt geweldig vond…”

Biggest Surprise
Celine:Overstroomd van Eva Moraal was denk ik wel de grootste verrassing van dit jaar. Ik had dit boek al lang in bezit, maar ik kwam er nooit aan toe. Totdat ik hem voor school las. Wat een leuk boek was dit! Het was zo boeiend en de personages waren erg interessant. Als je op zoek bent naar een boek van Nederlandse bodem is dit zeker een aanrader!”

P_20180301_120702.jpg

Veerle:Honderd uur nacht van Anna Woltz is een grote verrassing geweest. Voor ik begon met lezen had ik een paar recensies gelezen en die waren erg positief, maar ik had geen hoge verwachtingen toen ik eraan begon. Ook Fataal Spel was een grote verrassing voor mij: het was zó goed!”

Favourite New Author
Veerle: “Ik heb dit jaar een aantal nieuwe auteurs ontdekt. Samira Ahmed (Ingesloten) en Chinouk Thijssen (Fataal Spel) staan nu ook op mijn lijstje van favoriete auteurs.”

One of us is lying (2)

Celine: “Ik heb dit jaar veel boeken gelezen van voor mij nieuwe auteurs, maar van geen enkele auteur heb ik meerdere boeken gelezen. Echter heb ik wel een paar auteurs van wie ik ook andere boeken wil uitproberen. Dit zijn John Green, Karen McManus en Samira Ahmed.”

Newest Fictional Crush
Celine: “Ik heb veel leuke boeken gelezen, maar tot nu toe heb ik nog geen fictional crush gevonden. Ik vind dat vaak ook lastig, omdat ik nogal de neiging heb de love interest niet te mogen en zelfs irritant te vinden…”

p_20190123_170033

Veerle: “Net zoals Celine vind ik love interests vaak erg irritant of overdreven (en veel andere personages ook). Ik heb dan ook geen fictional crush.”

New Favourite Character
Veerle: “Reyna van de Helden van Olympus-serie is zeker een van mijn favoriete personages! Ze is erg badass en trekt zich niks aan van anderen. Hoewel ze eerder in de serie is voorgekomen, vond ik haar eerst niet bijzonder aardig.”

p_20190530_181820.jpg

Celine: “Ik denk dat dat Rachel Elizabeth Dare is uit de Percy Jackson-serie. Ik vond haar erg leuk, net als Mrs. O’Leary. Hoewel Addy uit One of Us is Lying ook verrassend leuk was! En Chufu, Bast, Carter en Sadie natuurlijk uit De Rode Piramide van Rick Riordan…”

Book That Made You Cry
Celine: “Ik ben echt emotioneel wat betreft het lezen van boeken, dus ik heb er wel een aantal. De Vloek van de Titaan, De Laatste Olympiër en One… Bij dat laatste boek was ik echt een wrak na het lezen :’(.”

Bloed van Olympus (2)

Veerle: “Ik huil niet tijdens het lezen van boeken. Ik heb het nooit gedaan en zie het ook niet snel gebeuren. Alhoewel sommige delen van Het Huis van Hades me wel verdrietig maakten.”

Book That Made You Happy
Veerle: “Ik heb geen boek dat me blij heeft gemaakt vanwege een speciale reden. Wel hebben al mijn favoriete boeken me blij gemaakt, zoals Het Huis van Hades, Het Bloed van Olympus, Ari en Dante, de boeken van Lauren Conrad en Fataal Spel en Truth or Dance.”

Celine: “Ik denk dat ik hierbij ga voor De Rode Piramide. De personages, het verhaal… Vooral Chufu eigenlijk! Ik werd zo blij als ik hem weer zag. Ik begrijp echt niet waarom dit boek zo onpopulair is. Tuurlijk is Percy Jackson een goede serie, maar dit boek is net zo goed! Ik ben erg benieuwd naar de rest van de serie :D.”

Favourite Book To Movie Adaptation You’ve Seen This Year
Celine: “Ik heb er niet zo veel gezien dit jaar, maar van de enkele boekverfilmingen die ik wél heb gezien, is The BFG mijn favoriet. Het was zo’n magische film en ik vond dat de magie en de boodschap in de film net zo goed naar voren worden gebracht als in het boek. Erg mooie film!”

p_20190704_140144

Veerle: “De enige verfilming die ik dit jaar heb gezien is Twilight. Echter heb ik de boeken daarvan nooit gelezen, dus ik kan niks zeggen over de verfilming. De film zelf vond ik niet erg bijzonder. Ik irriteerde me erg aan het ‘het meisje wordt gered door stoere mannen’-gedoe en Edward, ugh!”

Favourite Review You’ve written This Year
Veerle: “Ik vind het erg lastig om mijn eigen recensies te beoordelen. Ik denk dat mijn recensie van De Labyrintrenner mijn favoriete recensie is. Het was niet mijn favoriete boek van dit jaar, maar ik denk dat het me aardig is gelukt om uit te leggen waarom ik het geen leuk boek vond.”

Labyrintrenner (2)

Celine: “Wegens tijdgebrek heb ik dit jaar helaas niet zo veel recensies kunnen schrijven als ik zou willen. Ik denk dat ik de recensie van De Koninklijke Leerling van John Flanagan wel erg leuk vond om te schrijven. Voor dit boek heb ik namelijk een One-Word-challenge gemaakt en dat vond ik wel wat anders dan een ‘normale’ recensie waarin ik het boek onder de loep neem.”

Most Beautiful Book You’ve Bought/Received So Far in 2019
Celine: “Als we het nu hebben over de boeken met de mooiste covers heb ik toch wel een aantal keuzes. Ik vind de cover van Evermore erg mooi, maar ook die van De Kleuren van Magie van V.E. Schwab, Zonderling van Laini Taylor en The Astonishing Colour of After van Emily XR Pan.”

P_20180430_140734.jpg

Veerle: “Van de boeken die ik dit jaar heb gekocht en gekregen, vind ik die van Truth or Dance (Chinouk Thijssen) – deze cover is niet erg spectaculair, maar ik vind het simpele van de cover juist erg mooi – Everless (Sara Holland) en Cinder (Marissa Meyer). De covers van de boeken van Blossom Books vind ik meestal erg mooi.”

Books You Need To Read By the End of This Year
Veerle: “Er zijn heel veel boeken die ik dit jaar wil lezen. Zo wil ik eindelijk De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween lezen. Ook wil ik Break a Leg (en Dance or Die) dit jaar lezen, wil ik de Harry Potter-serie verder herlezen en wil ik Gewist eindelijk lezen. Genoeg te lezen, dus!”

p_20190704_135012

Celine: “Er zijn een heleboel boeken die ik voor het eind van het jaar gelezen zou willen hebben. Sowieso alle boeken die ik op mijn TBR voor 2019 heb staan, maar ook De Kleuren van Magie, Breathe van Sarah Crossan en Nachtrijder van Alexandra Penrhyn Lowe.”

Wat zijn jouw grootste verrassing en teleurstelling van 2019?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s