Wrap up juni 2019: Een fijne leesmaand

Juni is weer voorbij. Hoewel de maand vooral in het teken stond van school en de laatste toetsen, hebben we toch een aantal boeken weten te lezen. Een leesmaand waar we erg tevreden mee zijn!

Veerle

Gelezen in juni: 7 boeken
Gelezen in 2019: 31 boeken

1. Starstruck van Lauren Conrad (The Fame Game #2)
The Fame Game eindigde met een soort cliffhanger. Ik heb even getwijfeld, maar besloot om gewoon het volgende deel in The Fame Game-trilogie op te pakken: who cares?! Het ‘spannende’ van het einde van het vorige boek was vrijwel meteen weer verdwenen. Dit vond ik jammer, omdat ik het einde juist erg leuk vond. Het leuke aan Starstruck vond ik dat de personages complexer werden. Madison was niet meer zo arrogant en hongerig naar beroemdheid als vroeger en Kate was niet meer zo perfect en girl-nextdoor-achtig als in het vorige boek. Ik ben benieuwd hoe ze zich gaan ontwikkelen in Infamous, het laatste boek in de trilogie. 

2. Gossip Girl van Cecily von Ziegesar (Gossip Girl #1)
Eind mei begon ik met het luisteren naar Gossip Girl. Celine vond het niet erg leuk, maar mij leek de serie wel leuk. Ik was daarnaast ook benieuwd waarom Celine het niet leuk vond en besloot het luisterboek op te pakken. Helaas was dit ook niet mijn ding. Er zat niet echt een verhaallijn in het boek en ik snapte niet waarom de personages bepaalde dingen deden. Daarnaast konden de personages me niet veel schelen. Ze waren wel aardig, maar het maakte me niet veel uit wat er met ze zou gebeuren. Ik denk dan ook niet dat ik de serie verder ga lezen.

3. One van Sarah Crossan
Voor Engels moesten we in tweetallen een presentatie geven over een boek. Celine en ik hadden eigenlijk Girl in Translation gekozen om te lezen, maar Celine vond het boek zo saai dat ze liever een ander boek wilde kiezen. Ze stelde voor om One te lezen voor de presentatie, dus dat hebben we gedaan.
Ik vond het boek minder leuk dan ik had verwacht. Het begin van het verhaal was leuk en liet me doorlezen, maar op een gegeven moment gebeurde er minder en vroeg ik me af wat de rest van het boek zou vullen. Tegen het einde van het boek gebeurde er veel meer, maar het einde ging heel snel. Naar mijn idee iets té snel, waardoor het bij mij niet helemaal is binnengekomen.

img-20190703-wa0004-e1562511425313.jpg

4. Girl in Translation van Jean Kwok
Girl in Translation was het boek dat Celine en ik eigenlijk hadden gekozen om te lezen voor Engels. Celine vond het te saai en heeft het geDNFed, maar ik vond het boek interessant en besloot door te lezen. Hoewel ik het begin erg saai vond, werd het interessanter naarmate het verhaal vorderde. Op een gegeven moment versnelt de tijd en lees je een jaar in een paar pagina’s. De rest van het verhaal was frustrerend en leuk tegelijkertijd. Ik vond het einde ook mooi. Ik had zeker iets anders verwacht van het einde, maar dit is mooier dan ik had verwacht.

5. Infamous van Lauren Conrad (The Fame Game #3)
Eind juni werd het opeens erg mooi weer. Ik was eerst begonnen in De 100, maar dankzij de warmte kreeg ik zin om The Fame Game-trilogie uit te lezen. En dus ben ik begonnen in Infamous. Het was even geleden dat ik Starstruck had gelezen, dus ik moest even graven in mijn geheugen om erachter te komen hoe het vorige boek ook alweer eindigde.
Ik vond Infamous een mooi einde van deze trilogie. Hoewel ik het grootste deel van het boek weinig merkte van Madisons ontwikkeling in Starstruck, merkte ik er steeds meer van tegen het einde van het verhaal.      

6. Iron Man van Kieron Gillen (Iron Man #5)
Het einde van de maand kwam steeds dichterbij en zo ook de datum dat ik Iron Man moest inleveren. Daarom besloot ik na het uitlezen van Infamous te beginnen in deze comic. Omdat het het vijfde deel was en ik de voorgaande delen niet heb gelezen (woops!), begreep ik in het begin niet alles. Gelukkig kende ik de personages en werd het verhaal van de eerdere comics samengevat aan het begin van het boek, waardoor ik het later beter begreep. 

7. Bestseller van Alessandro Gallenzi
Na het uitlezen van Iron Man wist ik niet zo goed wat ik wilde lezen. Ik was nog bezig in De 100, waar ik een tijdje geleden in ben begonnen, en Bestseller, waar ik al bijna een jaar in bezig ben. Ik besloot Bestseller uit te lezen, aangezien ik minder dan honderd pagina’s van het einde was verwijderd. Het was even geleden dat ik erin had gelezen, dus ik moest even nadenken waar ik ook alweer was gebleven in het verhaal.
Het begin van het verhaal was niet erg interessant; er gebeurde niet zo veel als ik had verwacht en het verhaal ging niet echt ergens heen. Halverwege het verhaal begon het erop te lijken dat de verhalen van Charles en Jim bij elkaar zouden komen, maar dit gebeurde toch niet. Het einde was voor mij wat teleurstellend, aangezien het verhaal heel anders liep dan ik had verwacht. Ik heb het boek dan ook twee sterren gegeven.

Celine

Na een magere leesmaand mei, besloot ik er weer vol tegen op te gaan in juni. Gelukkig wist ik er nu veel meer te lezen. 

Gelezen in juni: 8 boeken
Gelezen in 2019: 42 boeken

1. Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum van Benjamin Alire Sáenz (Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum #1)
Ik was al een tijd van plan om Ari & Dante te herlezen, al kwam ik er niet aan toe. Totdat we op school besloten dit boek te gaan lezen voor een leeskring. Het duurde iets langer dan ik hoopte om het boek te lezen, maar ik heb genoten van iedere seconde. Dit is zo’n mooi boek!

2. Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists van J.K. Rowling (Pottermore Presents #2)
In april las ik al het eerste deel uit deze serie met korte verhalen. Ik vind ze erg interessant, hoewel ze soms wel een beetje vergezocht zijn en niet heel nodig. Ze zijn leuk en je gaat er snel doorheen, maar verder is het wel oké. Ik ga snel verder in het derde deel.

3. Fright Night van Maren Stoffels
Afgelopen zomer las ik Escape Room via de Vakantiebieb en die vond ik erg leuk. Het was lekker spannend en toen ik hoorde van deze jeugdthriller, zette ik hem gelijk op mijn TBR. Binnenkort lees je nog wat ik ervan vind, helaas vond ik hem wel net wat minder dan Escape Room. Wel ben ik erg benieuwd naar haar nieuwe boek Room Service, die in september dit jaar nog verschijnt!

4. Paper Towns van John Green
Al jaren wil ik de boeken van John Green eens uitproberen, maar ik kwam er niet echt aan toe. Toen trok dit boek mijn aandacht en voor ik het wist was ik begonnen aan het luisterboek. Het begon een beetje vaag, maar daarna werd ik er echt ingezogen en was ook ik in de ban van Margo Roth Spiegelman. Ik ben zeker in voor zijn andere boeken!

p_20190704_134549

5. One van Sarah Crossan
Veerle en ik waren van plan om voor Engels Girl in Translation van Jean Kwok te gaan lezen. Spoiler: ik vond het heel erg saai en besloot het te DNF’en. Om toch een presentatie te kunnen geven, besloten we One te gaan (her)lezen. Ik vond het weer een prachtig boek en zeker op het einde kon ik het niet laten om te huilen. Zo mooi!

6. Buitenspel van Margje Woodrow
Na Paper Towns was het tijd voor een nieuw luisterboek. Tussen de nieuwste titels voor de jeugd vond ik deze jeugdthriller. Ik heb eerder al boeken van deze auteur gelezen en haar nieuwste boek klonk weer erg spannend. Het begon gelijk spannend, maar zakte later in en kwam uiteindelijk tot een ontknoping die het net niet helemaal was. Wel een verrassing!

7. Dit is geen dagboek van Erna Sassen
Het was ook weer tijd voor een nieuw ebook, dus besloot ik dit boek te gaan lezen. Het leek erg bijzonder en ik las op Goodreads veel positieve reacties. Het bleek uiteindelijk een leuk boek te zijn met interessante personages, maar het maakte niet veel indruk.

8. Weird Things Customers Say in Bookshops van Jen Campbell
Vlak voor het einde van de maand besloot ik dit dunne boek op te pakken. Leuk boek met grappige uitspraken, maar dat was het ook wel weer. Ook snapte ik sommige uitdrukkingen niet en waren veel te ver gezocht. Aanrader om aan het eind van het jaar je challenge in te halen of om even te lachen.

Welke boeken heb jij in juni gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s