Wrap up mei 2019

Veerle

Gelezen in mei: 4 boeken
Gelezen in 2018: 24 boeken

20190530_143614

1. Honderd uur nacht van Anna Woltz
Vorig jaar leende ik Honderd uur nacht van de bibliotheek. Celine had het gelezen en het leek mij een bijzonder verhaal, maar helaas kwam ik er niet aan toe om het te lezen. Toen ik zag dat het boek op de Luisterbieb stond, ben ik begonnen met luisteren zodra ik De Labyrintrenner uit had gelezen. Ik vond het een leuk boek, al had de orkaan een minder grote rol dan ik had verwacht.

2. Verlaten van Michael Grant (Gone #1)
Nadat ik Honderd uur nacht uit had gelezen, besloot ik verder te gaan in Gone. Hoewel ik het eerste deel van het verhaal lastig in het verhaal kon komen, veranderde dit ongeveer halverwege. Het verhaal werd spannender en de verschillende personages die je tijdens het verhaal volgt kwamen eindelijk samen. Mijn hele recensie verschijnt binnenkort op de blog.  

3. De Lovebus van Tjibbe Veldkamp
Na Verlaten had ik zin in iets korts en spannends en toen dacht ik aan De Lovebus. Het verhaal klonk heel spannend, maar dit viel tegen. Ik had een echte thriller verwacht, maar het verhaal was niet erg spannend en ik was ook niet tevreden met het einde van het verhaal.

4. The Fame Game van Lauren Conrad (The Fame Game #1)
Na een paar thrillers vond ik het tijd voor een contemporary. Ik besloot te beginnen in The Fame Game. De L.A. Candy-trilogie vond ik erg leuk, dus ik hoopte dat ik The Fame Game even leuk zou vinden. Dat deed ik zeker. Het kwam naar mijn idee sneller op gang dan L.A. Candy, wat ik fijner vond en ik begon Madison zelfs sympathiek te vinden!

Celine

Ik had stiekem gehoopt dat ik in mei veel boeken zou lezen, maar dat bleek net iets anders te lopen. Ik heb in totaal 3 boeken gelezen en 2 boeken geDNF’ed. De DNF’s laat ik jullie een andere keer nog zien, maar de gelezen boeken lees je wel hier. Lang leve de luisterboeken trouwens, want anders had ik denk ik nog maar één boek gelezen in mei…

Gelezen in mei: 3 boeken
Gelezen in 2019: 34 boeken

p_20190530_181703.jpg

1. Wild van Mel Wallis de Vries
Dit was één van de boeken die ik als luisterboek las. De verteller sprak met veel emotie, wat er voor zorgde dat ik helemaal het boek in werd gezogen. Ik vond het zo spannend, dat ik maar twee dagen over het boek deed. Het einde was onvoorspelbaar, maar ik was niet zo tevreden met de ontknoping. Dat kon voor mij wat spannender.

2. De Rode Piramide van Rick Riordan (De avonturen van de familie Kane #1)
Dit boek las ik wel fysiek en vond ik erg leuk. Ik deed er wel erg lang over, maar dat kwam vooral door de dikte en iets dat school heet. De personages en hun avontuur waren gaaf, maar de verhaallijn was erg voorspelbaar. Vooral als je eerder boeken van Rick Riordan hebt gelezen, zul je wat gelijkenissen opmerken. Dat vond ik erg jammer, omdat ik toch wel wil dat het verhaal iets anders gaat.

3. De Sleutel van Sleedoorn van Kevin Sands (Sleedoorn #1)
Dit boek luisterde ik ook, hoewel ik het wel thuis als fysiek exemplaar heb. De stem van de verteller was in het begin een beetje irritant, maar dat werd gelukkig wel beter. Het verhaal was spannend, maar niet helemaal geweldig. Het was wel interessant hoe de Middeleeuwen er in dit verhaal uit zag en de verschillen tussen onze werelden. Mocht je trouwens dit boek willen lezen en mag je kiezen tussen het luisterboek of het fysieke exemplaar (of e-boek), dan zou ik persoonlijk kiezen voor het tweede. Er komt namelijk een aantal tabellen in voor met figuurtjes en als de voorlezer ze allemaal gaat beschrijven kan het nogal verwarrend zijn (wel erg grappig :)).

Wat is het favoriete boek dat jij afgelopen maand hebt gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s