The Friday Five: Groene boeken

Deze vrijdag staat het bij de Friday Five in het teken van groene boeken. Wij zijn onze kasten ingedoken, op zoek naar iets groens. En zoek je nou nog meer groene boeken? Kijk dan bij NerdyGeekyFanboy voor andere groene boeken en deelnemers.

1. Verschijning van Joany de Vries
Het eerste boek waar ik (Veerle) aan moet denken, is Verschijning van Joany de Vries. Het is een spannend boek over ghosthunters en paranormale activiteiten. Ik heb het afgelopen februari gelezen en vond het erg leuk. Mijn recensie kan je hier lezen.

Verschijning_2

2. Doodskus van Lauren Henderson (Scarlett Wakefield #4)
Doodskus is het laatste deel in de Scarlett Wakefield-serie. Ik (Veerle) heb slechts de eerste twee delen gelezen, maar die hadden een vrij gesloten einde, dus ik vraag me af hoe de serie verder gaat. Ik hoop dat ik er dit jaar aan toe kom om de serie uit te lezen.

3. Hoe Overleef Ik een Gebroken Hart? van Francine Oomen (Hoe Overleef Ik… #6)
De Hoe Overleef Ik…-serie was een van mijn favoriete series toen ik jonger was. Er zijn meerdere groene boeken in deze serie, zoals Hoe Overleef Ik het Jaar 2000?, maar Hoe Overleef Ik een Gebroken Hart is mijn favoriete groene boek in de serie. In dit boek wordt de serie een stuk volwassener en heftiger.

4. De Ruïnes van Gorlan van John Flanagan (De Grijze Jager #1)
De Ruïnes van Gorlan is het eerste deel van een ontzettend spannende en leuke serie. In dit boek maken we kennis met Will die een leerling wordt van de Grijze Jagers. Hij gaat op avontuur waar hij nieuwe vrienden maakt, en ook de rest van de serie is ontzettend tof. Zeker een aanrader!

verwoest me_2

5. Verwoest Me van Tahereh Mafi (Touching Juliette #1.5)
In de novelle Verwoest Me leren we het verhaal van Warner kennen, één van de hoofdpersonen uit het eerste deel Vrees Me. Ik (Celine) vond persoonlijk dit verhaal wat minder dan het eerste deel, omdat er helemaal niks in gebeurde en ik Warner nou niet bepaald fantastisch vond. Hopelijk wordt de rest van de serie veel leuker 🙂

Heb jij nog groene boeken in de kast staan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s