Wrap up april 2019

Veerle

April was voor mij YALFest-maand. Ik wilde de laatste boeken die ik van de YALFest-auteurs had voor YALFest lezen. Helaas ben ik drie weken bezig geweest in Ingesloten, waardoor ik niet alle boeken heb kunnen lezen die ik voor YALFest wilde lezen…

Gelezen in april: 5 boeken
Gelezen in 2018: 20 boeken

wrap-up-april-1.jpg

1. Ingesloten van Samira Ahmed
Het eerste boek dat ik deze maand las, was Ingesloten. Hoewel het wat traag op gang kwam, kon ik de laatste honderd pagina’s niet stoppen met lezen. Dit boek heeft zo’n belangrijke boodschap en daarnaast is de schrijfstijl van Samira Ahmed erg mooi.

2. Zij en ik van Nic Stone
Toen ik begon in Zij en ik, had ik nog een paar dagen voor YALFest. Gelukkig is het me gelukt om het voor YALFest uit te lezen. Ik ben echter geen fan van het verhaal. Het verhaal was niet echt bijzonder en vrij saai. Er gebeurde voor mijn gevoel niet veel in.

3. De Labyrintrenner van James Dashner (Maze Runner #1)
Vorig jaar ben ik begonnen in het lezen van De Labyrintrenner, omdat ik de eerste twee films had gezien en er enthousiast over was. Echter duurde het wat langer om het boek te lezen dan verwacht, dus leende ik het luisterboek bij de Luisterbieb. Na een jaar is het me deze maand eindelijk gelukt om het uit te lezen. Echter vond ik het geen geweldig boek. Ik stoorde me vooral aan het hoofdpersonage Thomas.

4. Wild van Mel Wallis de Vries
Na het uitlezen van De Labyrintrenner wilde ik luisteren naar een ander luisterboek. Ik zag dat het nieuwste boek van Mel Wallis de Vries op de Luisterbieb stond en besloot te beginnen met het luisteren van Wild. Ik las het boek sneller uit dan verwacht. Ik vind Wild leuker en spannender dan Vals, al vind ik de personages niet erg goed uitgewerkt. Mijn recensie komt binnenkort op de blog.

5. Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum van Benjamin Alire Sáenz (Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum #1)
Tot slot las ik Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum. Eigenlijk wilde ik deze al lezen voor YALFest, maar ik was wat langer bezig in Ingesloten dan ik had verwacht, waardoor dit niet is gelukt. Ik heb Ari en Dante wel gelezen in de laatste dagen van april.

Celine

Hoewel ik tijdens de maand het idee had dat ik niet zo veel las, heb ik blijkbaar toch wel een hoop gelezen. Ik heb vooral boeken uitgelezen waar ik al lange tijd in bezig was, dus dat is alleen maar pluspunten. Of ik het ook wel goede boeken vond? Niet echt, helaas…

Gelezen in april: 7 boeken
Gelezen in 2019: 31 boeken

p_20190502_173254

1. Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies van J.K. Rowling (Pottermore Presents #1)
Tijdens Engels moeten we altijd Engelse boeken lezen en ik besloot na Intertwined eens een boek te lezen die ik wél leuk zou vinden en ik kwam uit bij dit boek. Hoewel het niet geweldig is, vond ik het nog steeds erg interessant. Als je meer wilt weten over de wereld van Harry Potter en de personages is dit een aanrader.

2. Der Totenleser van Michael Tsokos
Met mijn moeder lees ik altijd een Chinees boek. Een boek waar we al lange tijd in bezig waren was Der Totenleser. Ik vond het begin van het boek erg interessant. (Omdat ik ook interesse had in pathologen, maar ondertussen is mijn interesse een beetje minder geworden.) Helaas werd het steeds een beetje van hetzelfde en erg saai. Verder was het wel interessant, maar pff. Van mij had het na een paar cases al afgelopen kunnen zijn…

3. De Brief voor de Koning van Tonke Dragt
JAAAA!! Mensen, na weet-ik-veel-hoeveel jaar heb ik eindelijk dit rotboek uit XD. Kijk, slecht was het niet, maar de schrijfstijl was gewoon erg ouderwets (Joh, wat verwacht je anders van een boek dat in 1962 is geschreven?!) en daar moest ik erg aan wennen. Ik ben wel blij dat ik het luisterboek heb geluisterd, want anders was ik er waarschijnlijk nog jaaaren mee bezig 🙂

4. Ingesloten van Samira Ahmed
Ik heb dit boek gelezen voor YALFest en hoewel ik het eigenlijk ervoor wilde lezen, heb ik het de nacht van YALFest pas uitgelezen. Ik vond het boek erg bijzonder en raad het zeker aan om te lezen. Eigenlijk zou iedereen dit boek moeten lezen, want het is gewoon eng hoe dichtbij deze toekomst is. Ik hoop zo dat dit niet de werkelijkheid wordt en hoop dat we daar met z’n allen voor kunnen zorgen en het tegen kunnen houden.

5. One of us is lying van Karen McManus
Ook deze las ik voor YALFest en pas de week er op. Ik had hem geleend van Veerle en vond hem erg leuk. Ik las de hele tijd door en kan eigenlijk niet eens vertellen wat er allemaal precies in het midden is gebeurd, want wat er gebeurde er eigenlijk?

6. Old Greek Stories van James Baldwin
Ook dit boek las mijn moeder voor in het Chinees, maar helaas was deze nog erger dan het vorige boek. Hij was niet per se saaier, maar de verhalen waren vaak erg raar. Er waren dingen aangepast en dat frustreerde mij soms gewoon heel erg. Daarom ben ik niet zo enthousiast over dit boek en dat vind ik erg jammer, omdat ik de Griekse mythologie erg bijzonder vind.

7. Schuld van Mel Wallis de Vries
Na De brief voor de koning was het tijd voor een nieuw luisterboek en ik had weer eens zin in een thriller, dus ging ik voor Schuld. Ik was hier niet erg enthousiast over tijdens het luisteren en hoewel ik het einde niet aan zag zien komen, vond ik het niet zo geloofwaardig. Jammer.

Welke boeken heb jij in april gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s