Recensie: Truth or Dance – Chinouk Thijssen (Truth or Dance #1)

truth-or-dance-2-e1556797198430.jpg

 


Titel:
Truth or Dance
Serie: Truth or Dance (#1)
Auteur: Chinouk Thijssen
Genre: Thriller, Young Adult
Gepubliceerd: 21 september 2018
Uitgeverij: Clavis
Pagina’s: 285
Bindwijze: Hardcover
Prijs: €17,95

HOE VER GA JIJ VOOR JE DANSCARRIÈRE?

Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

Ik keek al een aantal maanden uit naar Truth or Dance. Het verhaal klonk erg spannend en de recensies waren veelbelovend. Toen ik het boek voor mijn verjaardag kreeg, hoopte ik er zo snel mogelijk in te beginnen. Diezelfde maand nog las ik het eerste deel in de trilogie uit. Hier lees je wat ik ervan vond.

Mijn beoordeling: 8/10 of 4/5*

India, Lisa, Nikki en Zoë zitten in hun laatste jaar van het conservatorium. Aan het eind van het jaar moeten ze auditie doen voor de vervolgopleiding. Opeens worden de meiden toegevoegd aan een mysterieuze groepschat, genaamd “Truth or Dance”. Ze denken dat het een opdracht van school is waarmee ze de hoofdrol voor de eindvoorstelling kunnen winnen. De opdrachten worden echter steeds grimmiger en gevaarlijker. Hoe ver zijn ze bereid te gaan voor hun danscarrière?

Het verhaal begint met een proloog. Het is een erg mysterieuze proloog, aangezien je geen idee hebt uit wiens oogpunt je leest en wie er allemaal aanwezig zijn. Dit maakt het nog spannender dan het al is. Ik begon me af te vragen wie er allemaal aanwezig waren en waarom ze daar waren en wat er daarna gebeurde…

Het verhaal zelf vind ik minder spannend dan de proloog. De berichtjes waren erg mysterieus en elke keer dat de meiden een berichtje binnenkregen voelde ik de spanning. Zodra ze de opdracht hadden uitgevoerd en hun ‘normale’ leventje weer oppakten, ebde de spanning voor het grootste deel weg.

truth-or-dance-1.jpg

Het positieve hiervan is dat het dansaspect duidelijk naar voren komt in het boek. De meiden zitten op een conservatorium, dansen elke dag en willen hun carrière maken met dansen en dat merk je tijdens het lezen. Dit vind ik erg leuk, omdat ik zelf ook dans en veel dingen dus herkenbaar zijn voor mij.

Ik vind het wel wat apart dat India de enige van haar vriendengroep is die af en toe een soort paniekaanvallen heeft. Ik snap dat ze dat heeft – die bedreigingen zijn ook niet niks – maar ik begrijp niet waarom haar vriendinnen daar geen last van hebben. Zij krijgen evengoed die berichten en opdrachten en moeten even bang zijn als India.  

Het verhaal eindigt met een epiloog. Dit epiloog lees je door het oogpunt van de persoon achter Truth or Dance. Ook deze epiloog is erg spannend. Ik heb geprobeerd wijzer te worden uit wie het zou kunnen zijn, maar ik heb nog steeds geen idee, al heb ik wel een paar vage vermoedens…

De proloog en epiloog zijn erg spannend.

Truth or Dance is een leuk boek, waarin het dansaspect duidelijk naar voren komt in het verhaal, wat erg leuk is. De proloog, epiloog en delen van het verhaal zijn erg spannend, al voelt het boek wel meer als een set-up naar de rest van de serie. Ik ben benieuwd naar Break a Leg en Dance or Die.

Heb jij Truth or Dance gelezen? Zo ja, wat vond je ervan?

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s