Book haul april 2019

Veerle

Aan het begin van de maand dacht ik dat ik deze maand geen boeken zou kopen. Ik had het namelijk erg druk met school, waardoor ik ook niet veel aan lezen toekwam. Toen gingen Celine en ik naar YALFest en kreeg ik toen een veel grotere book haul dan ik had verwacht. Hier lees je welke boeken ik afgelopen maand aan mijn verzameling heb toegevoegd.

book-haul-april_gekocht.jpg

Gekocht

1. Gewist van Teri Terry (Gewist #1)
Voordat we naar YALFest gingen, was ik niet van plan om boeken te gaan kopen. Echter vergat ik dit voornemen al snel, toen ik Gewist tegenkwam bij het kraampje van de boekwinkel. Ik wilde het graag lezen en aangezien Teri Terry aanwezig was op YALFest, besloot ik het mee te nemen.

2. Cinder van Marissa Meyer (The Lunar Chronicles #1)
Ook Cinder zag ik liggen bij de boekwinkel en die kon ik gewoon niet laten liggen. Wat een prachtige cover heeft die paperback! Ook al had ik het niet willen lezen, ik had het sowieso meegenomen vanwege die prachtige cover.

Gekregen

1. IK. Notes to my future self van Rhiannon Shove
Op YALFest kregen we een goodiebag. Hierin zaten drie boeken, waaronder IK. Notes to my future self. Dit boekje staat vol met vragen over jezelf die je kan beantwoorden. Het ziet er leuk uit en ik hoop er snel aan toe te komen om deze vragen te beantwoorden.

2. De Kleuren van Magie van V.E. Schwab (Schemering #1)
Het tweede boek in de goodiebag was De Kleuren van Magie. Ik heb goede verhalen gehoord over de boeken van Victoria Schwab en nu het eerste deel van de Schemering-trilogie is vertaald, kijk ik ernaar uit om het te lezen.

Book haul april_gekregen.jpg

3. Orangeboy van Patrice Lawrence
Het derde boek in de goodiebag was voor iedereen verschillend. In mijn goodiebag zat Orangeboy van Patrice Lawrence. Zelf had ik nog nooit van dit boek of de schrijver gehoord. Ik heb de flaptekst gelezen, maar eerlijk gezegd snap ik nog steeds niet helemaal waar het verhaal over gaat…

Geleend

1. Zij en ik van Nic Stone
Tot slot heb ik deze maand Zij en ik geleend van Celine. Nic Stone was aanwezig bij YALFest en Celine vroeg of ik Zij en ik wilde lenen van haar. Ik dacht niet dat ik eraan toe zou komen voor YALFest, maar ik besloot het toch te lenen voor het geval dat ik er wel aan toe zou komen.

Celine

In tegenstelling tot Veerle, was ik wel voorbereid op een grote book haul. Het is namelijk onmogelijk om zonder boeken thuis te komen van YALFest en ik wist wel dat ik nog een paar boeken zou willen kopen. Uiteindelijk is mijn book haul van april ook de grootste van 2019 tot nu toe geworden…

Gekocht

1. Royals van Rachel Hawkins (Royals #1)
Ik was al van plan om voor YALFest een aantal boeken te kopen, maar ik had eigenlijk nog geen flauw idee welke. Ik zag dit boek erg goedkoop bij de boekenkraam, dus besloot ik gelijk dit boek te kopen. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek, want ik heb er al veel goede verhalen over gehoord.

2. Zonderling van Laini Taylor (Zonderling #1)
Ik denk dat een van mijn slechte gewoontes is dat ik al snel geneigd ben om twee boeken te kopen in plaats van รฉรฉn. Dus ging ik op zoek naar een tweede boek. Na een tijdje twijfelen kwam ik uit bij Zonderlingen. Het boek klinkt erg interessant en ook hiervan heb ik veel goede dingen gehoord. Bovendien moet ik ook eens tijd gaan maken voor boeken die niet zo dun zijn.

p_20190501_175358

Gekregen

1. IK. Notes to My Future Self van Riannon Shove
Zoals in iedere goodiebag het geval was, kreeg ik ook Ik. Notes to My Future Self. Ik vond het doeboek van vorig jaar (Wreck This Journal) niet zo leuk, dus hopelijk valt deze beter bij mij in de smaak. Hij lijkt wel erg leuk voor later, dus ik ben van plan om er in de zomer mee aan de slag te gaan.

2. De kleuren van magie van V.E. Schwab
Ook dit boek zat in de goodiebag en ik ben er erg benieuwd naar. Hij is erg populair in het buitenland en mijn zus vindt hem erg leuk, dus wilde ik hem al lezen. Nu is hij eindelijk vertaald naar het Nederlands, wat extra redenen geeft om dit boek te lezen na tijden.

3. Orangeboy van Patrice Lawrence
Net als Veerle zat Orangeboy in mijn goodiebag. Hoewel dit boek niet echt fantastisch klinkt, lijkt hij wel leuker dan de andere twee boeken die in de goodiebag zaten (eentje heb ik immers ook al gelezen). Ik weet niet of ik ooit dit boek ga lezen, maar ik ga het denk ik wel nog een kans geven…

4. Dark Triumph van Robin LaFevers (His Fair Assassin #2)
Mijn zus besloot na lange tijd eindelijk dit boek te lezen, maar kwam er helaas niet doorheen. Daarom heeft ze het aan mij gegeven, ook al betwijfel ik of ik ooit dit boek ga lezen. Het trekt me namelijk niet echt en het is ook een vervolg waarvan ik het eerste deel niet heb gelezen en ook niet ga lezen. Twijfel twijfel…

Geleend

1. One of Us is Lying van Karen M. McManus
Omdat Karen McManus naar YALFest kwam en ik een boek van haar wilde lezen, vroeg ik aan Veerle of ik dit boek van haar mocht lenen. Ik kwam er alleen niet aan toe om het te lezen voor YALFest.

2. De rode piramide van Rick Riordan (De avonturen van de familie Kane #1)
Omdat ik nog naar de bibliotheek ging, keek ik even of er een boek was dat ik wilde lenen. Ik wilde graag verder met de Rick Riordan-boeken, dus besloot ik dit boek te lenen. Ik begrijp niet hoe deze serie zo onpopulair is; hij is nu al zo goed!

Welke boeken in april heb jij gekocht, gekregen of geleend?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s