The Friday Five: Gele boeken

En na een lange tijd is er weer eens een Friday Five van ons. We hebben de afgelopen weken niet heel actief meegedaan omdat we het vooral heel druk hadden. Soms trokken de onderwerpen ons ook niet of konden we geen boeken bij het onderwerp vinden. Maar we zijn er weer hoor! Deze week bespreken we vijf gele boeken.

1. Hoe overleef ik (zonder) liefde? van Francine Oomen (Hoe overleef ik #9)
In het negende deel van de Hoe overleef ik-serie is het liefdesleven van Rosa niet meer zo leuk als vroeger. Waarom komt haar vriendje Neuz niet op bezoek? En wie is die leuke jongen die ze in de tram heeft ontmoet?
Ook deze cover is (bijna) helemaal geel.  

screenshot_20190427-151050_1

2. Harry Potter and the Philosopher’s Stone: Hufflepuff edition van J.K. Rowling (Harry Potter #1)
De originele cover van het eerste deel in de Harry Potter-serie is niet geel, maar de recent uitgebrachte jubileumeditie wel. Deze is uitgebracht ter ere van de vijfentwintigste verjaardag van het boek. Deze editie is in de kleuren van Hufflepuff uitgebracht: geel en zwart.

3. One van Sarah Crossan
Het is waarschijnlijk niet heel verrassend is dat er weer eens een boek van Sarah Crossan in deze Friday Five zit, haha. One gaat over een Siamese tweeling die na jaren naar school gaat en moet wennen aan het leven op een middelbare school. Het verhaal is veel mooier dan wat hier staat, dus ik raad het je echt aan om het te lezen als je dat nog niet hebt gedaan. Maar hoe is dat in hemelsnaam mogelijk?

screenshot_20190427-145931_1_1

4. Codenaam Coco van Carmen Reid
Dit boek gaat over de Tweede Wereldoorlog en hoewel ik (Celine) het nog niet heb gelezen, lijkt het me wel erg mooi.De vijftienjarige Nicole woont in Brussel en wanneer de nazi’s binnenvallen, besluit ze bij het verzet te gaan.
Dit kan denk ik alleen maar mooi worden, toch?

5. Licht van Michael Grant (Gone #6)
Oké, het zesde deel van de Gone-serie heeft niet echt een gele cover, maar aangezien we niet veel gele boeken in onze boekenkasten hebben staan, vinden we dit een mooi vijfde boek. Een groot deel van de cover is immers geel. Ik (Veerle) ben op dit moment bezig in het eerste deel van de serie. Ik hoop er binnenkort in verder te kunnen lezen.

Welke gele boeken weet jij nog?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s