Recensie: Fataal Spel – Chinouk Thijssen

Fataal Spel (2)

 

Titel: Fataal Spel
Auteur: Chinouk Thijssen
Genre: Thriller, Young Adult
Gepubliceerd: 26 maart 2018
Uitgeverij: Clavis
Pagina’s: 197
Bindwijze: Hardcover
Prijs: €15,95

Zusje, kom alsjeblieft terug. Pap en mam willen bijna de moed opgeven, dat voel ik. Maar dat mag je niet laten gebeuren, Jessie. Je moet snel terugkomen. Dan kunnen we erom lachen hoe je ons in de steek hebt gelaten. Ik beloof je dat we erom zullen lachen en niet boos zullen zijn. Echt. Kom je dan nu? Alsjeblieft?

Carmen en haar zusje Jessie zijn twee handen op een buik. Ze lijken erg op elkaar – mensen denken vaak dat ze een tweeling zijn, ook al schelen ze twee jaar. En soms weet Carmen precies wat haar zus denkt. Als Jessie op een dag opeens spoorloos verdwijnt, wordt die bijzondere band alleen maar sterker. Carmen voelt gewoon dat haar zus ontvoerd is, en dat ze in gevaar is. Maar de politie en haar ouders willen haar niet geloven. En waarom hebben ze juist haar zusje meegenomen? Carmen gaat zelf op onderzoek uit…

Ik wilde Fataal Spel al lang lezen, maar kwam er niet aan toe. Toen ik het boek voor mijn verjaardag kreeg, wilde ik het zo snel mogelijk gaan lezen. Toen ik One of us is lying uit had gelezen, had ik zin in nog een thriller en besloot ik Fataal Spel op te pakken. In deze recensie lees je wat ik ervan vond.

Mijn beoordeling: 9/10 of 4,5/5*

De zussen Carmen en Jessie lijken heel erg op elkaar; mensen halen ze zelfs vaak door elkaar. Dan verdwijnt Jessie echter plotseling. Spoorloos. De politie kan haar niet vinden en Carmens ouders zijn radeloos. Carmen voelt dat er iets aan de hand is, maar niemand gelooft haar, behalve haar buurmeisje en huisgenootje. Met zijn drieën besluiten ze op onderzoek te gaan.

Ik ging vrij blanco het boek binnen. Ik had de flaptekst weliswaar gelezen, maar dat was weken voordat ik begon met lezen. Toen ik begon met lezen, snapte ik dan ook niet helemaal wat er aan de hand was. Je wordt vanaf de eerste zin zonder pardon het verhaal ingetrokken. Uiteindelijk heeft het verhaal goed uitgepakt, al duurde het wel wat hoofdstukken voordat ik eindelijk begreep waar het verhaal naartoe ging.

Het verhaal wordt namelijk al snel erg spannend. Zodra het verhaal duidelijker begon te worden, kon ik bijna niet meer stoppen met lezen. Het helpt ook dat de hoofdstukken niet enorm lang zijn en vaak met een kleine cliffhanger eindigen, waardoor ik maar wat graag door wilde lezen.   

Echter vind ik sommige delen van het verhaal wat onrealistisch. Zo gaat Carmen naar iemand toe die misschien kan helpen om Jessie terug te vinden. Diegene legt haar iets uit dat te maken heeft met zielen en Carmen gelooft het onmiddellijk. Ik betwijfel of ik zo iemand op zijn woord zou geloven. Sterker nog, ik zou hem waarschijnlijk voor gek verklaren! Maar Carmen vertrouwde diegene blind.

fataal-spel-1.jpg

De ontknoping vond ik erg tof. Als je dacht dat het begin spannend was, think again, want de ontknoping is nog veel en veel spannender! Ik had veel verwacht, maar deze ontknoping had ik niet aan zien komen.

Wel was ik vrij snel achter iemand die betrokken was bij de vermissing van Jessie. Dit vond ik jammer, omdat de ontknoping voor mij daardoor wat minder verrassend was.

Wat me, zo mogelijk, nog meer verraste dan de ontknoping, was het einde. Ten eerste vind ik de epiloog erg leuk om te lezen. Ten tweede had ik het einde niet aan zien komen. Het liet me sprakeloos achter: ik wil meer! Hoe? Wat? Vragen waarvan ik het antwoord alleen maar kan raden…

Fataal Spel is een echte aanrader voor thrillerfans.

Hoewel ik aan het begin niet goed wist waar het verhaal heenging, heeft Fataal Spel me aangenaam verrast. De spanning is mooi opgebouwd en bleef in de lucht hangen, waardoor ik niet kon stoppen met lezen. Ook de ontknoping en het einde zijn erg tof. Dit boek is een aanrader voor thrillerfans!

Wat is de leukste thriller die jij hebt gelezen?

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s