Aftellen tot YALFest: 6 auteurs die komen

Nog een weekje en dan is het alweer tijd voor YALFest! Daarom tellen we de komende week af tot het evenement. Vandaag vertellen we over de zes internationale auteurs die naar YALFest komen.

1. Benjamin Alire Sáenz
Benjamin Alire Sáenz heeft veel boeken geschreven, waar twee boeken van vertaald zijn. Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum gaat over de tieners Aristoteles en Dante die elkaar op een dag tegenkomen en steeds meer naar elkaar toe groeien. De Onverklaarbare Logica van mijn leven vertelt het verhaal van Salvador die zichzelf langzaam maar zeker begint te ontdekken.
Ik (Veerle) wil deze week beginnen in Ari en Dante, zodat ik het voor YALFest kan uitlezen. Ik heb er veel goede verhalen over gehoord en ben er erg benieuwd naar.  

 

2. Nic Stone
Nic Stone is de auteur van Zij en ik en Wat zou Martin doen?. Wat zou Martin doen? vertelt het verhaal van Justyce die leert dat het leven niet altijd eerlijk is. In Zij en ik verandert de vriendschap tussen Jupiter en Courtney als Rae plotseling hun leven binnenstapt.
Ik (Celine) heb dit boek al gelezen, dus verwacht binnenkort een recensie van dit boek!

3. Kristen Ciccarelli
Ook Kristen Ciccarelli, de auteur van De Laatste Namsara en De Gevangen Koningin, komt naar YALFest. De eerste twee delen in de Iskari-serie zijn vertaald. Iskari volgt Asha, de dochter van de koning en de Iskari: de meest gevreesde drakendoder van het land. Om onder haar gedwongen huwelijk uit te komen, moet ze de kop van de gevaarlijkste draak van Firgaard brengen. Ik (Celine) hoop dit boek deze week vlak voor YALFest nog te lezen, dus hopelijk lukt dat nog net. Hij lijkt me in ieder geval erg spannend!

4. Karen McManus
Het tweede boek van Karen McManus, Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is, is recent uitgekomen. Twee kunnen een geheim bewaren volgt Illery en Ezra die gedwongen naar de geboorteplaats van hun moeder moeten verhuizen. Daar ontdekt Illery dat twee homecoming queens zijn verdwenen en de kandidaten worden bedreigd, waaronder zijzelf. Ze besluit op onderzoek uit te gaan. Karen McManus’ debuut, Één van ons liegt, gaat over een groep tieners die samen moeten nablijven. Tijdens het nablijven overlijdt een van de tieners. De politie denkt dat het moord is en iedereen die bij het nablijven was is een verdachte. Maar wie is te vertrouwen?
Recent heb ik (Veerle) Één van ons liegt gelezen. Ik vond het een geslaagd boek met een toffe ontknoping. Mijn recensie kan je hier lezen.

5. Samira Ahmed
Samira Ahmed, wiens Nederlandse debuut Ingesloten kort geleden is verschenen, komt ook naar YALFest. Ingesloten speelt zich af in de veel te nabije toekomst en volgt het verhaal van Layla, een moslima die ‘s nachts plotseling met haar ouders wordt opgepakt en naar een interneringskamp voor moslims wordt gebracht. Daar geeft Layla het echter niet op: ze zet alles op alles om haar vrijheid terug te krijgen.
Wij zijn Ingesloten op moment van schrijven allebei aan het lezen. Het begint als een veelbelovend verhaal. Binnenkort zal onze recensie op onze blog verschijnen.

6. Teri Terry
Een niet zo nieuwe auteur in boekenland maar wel in Nederland, is Teri Terry. Zij heeft een trilogie geschreven over Kyla wiens geheugen is gewist. De regering beweert namelijk dat ze een terrorist was en wil haar een tweede kans geven, maar is de regering wel te vertrouwen?
Dit boek staat in tegenstelling tot de vorige boeken niet erg hoog op ons lijstje, maar misschien is het wel iets voor jou.

Welke auteur wil jij het liefste ontmoeten?

Alle auteurfoto’s komen van Goodreads.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s