Wrap up Februari 2019

Veerle

Gelezen in februari: 5 boeken
Gelezen in 2019: 11 boeken

Wrap up februari

1. 67 seconden van Jason Reynolds
Begin februari had ik een danswedstrijd in Vught. Omdat we er vroeg moesten zijn en het vrij ver rijden was, besloten we te overnachten vlak bij het stadje. Toen we een middagje rondliepen in het stadje, kwamen we een kerk tegen die omgebouwd was tot bibliotheek. We zijn hier de rest van de middag gebleven, terwijl ik 67 seconden las. Ik had nog nooit een boek in versvorm gelezen, maar ik was erg onder de indruk.

2. Everless: Het Meisje en de Alchemist van Sara Holland (Everless #1)
Celine en ik waren eigenlijk van plan een buddyread te doen, maar Celine kwam erachter dat ze nog veel had onthouden van de eerste keer dat ze Everless las en dus las ik alleen verder. Het verhaal was anders dan ik had verwacht, maar dit pakte positief uit. Het was een spannend verhaal in een messed-up wereld. Alhoewel het wel wat voorspelbaar was, heb ik er alsnog van genoten.

3. Sweet little lies van Lauren Conrad (L.A. Candy #2)
Na Everless besloot ik verder te gaan in het ebook dat ik had geleend van de bibliotheek, Sweet little lies. Ik verwachtte er niet veel van, aangezien ik L.A. Candy niet heel bijzonder vond, maar uiteindelijk was het een erg leuk boek. Er komt wat meer diepgang in het verhaal en eindelijk echte drama. Mijn recensie lees je binnenkort.  

4. Verschijning van Joany de Vries
Begin februari zijn Celine en ik naar de boekpresentatie van Verschijning geweest. Omdat ik zo nieuwsgierig was naar het verhaal, besloot ik het te lezen zodra ik Sweet Little Lies uit had gelezen. Hiervoor had ik nog nooit een paranormale fantasy gelezen, maar ik vind het een erg leuk verhaal, al vind ik het plot op een paar punten wat vaag.

5. George en de Geheime Sleutel naar het Heelal van Stephen en Lucy Hawking (George #1)
Mijn broertje heeft erg genoten van deze serie en leende George en de Geheime Sleutel naar het Heelal in januari aan mij uit. Ik wilde het niet te lang laten liggen en besloot het na Verschijning op te pakken. Dit boek voelde aan als een lesje sterrenkunde dat zo verkapt was dat kinderen het zouden snappen (en leuk vinden). Het is een vermakelijk verhaal, maar er wordt voor mij te veel informatie in verteld. Hierdoor voelde het niet aan als fictie, maar meer als een encyclopedie voor kinderen.

Celine

Helaas was februari niet mijn beste leesmaand. Ik las weinig fysieke boeken en van mijn oorspronkelijke TBR, maar ik ontdekte wel luisterboeken die erg goed in de smaak vielen bij mij.

Gelezen in februari: 11 boeken
Gelezen in 2019: 18 boeken

1. World’ Greatest Cartoonists van oa Sophie Goldstein
2. Star Wars Adventures van Scott Charm
3. The Wormworld Saga van Daniel Lieske
4. The Avengers van oa Jason Aaron
5. Zero’s Journey van DJ Milky
6. Miraculous Adventures of Ladybug & Cat Noir van Nolwenn Pierre
Gelukkig heb ik nu alle comics van de Free Comic Book Day 2018 gelezen, dus staat er niet meer een stapeltje ongelezen comics heel sneu in de kast. Ik vond ze leuk om eens gelezen te hebben, maar ze waren niet heel erg bijzonder. Misschien dat het vooral kwam doordat het samplers waren?

p_20190222_135316

7. Legend van Marie Lu (Legend #1)
Na Gossip Girl heb ik heel lang geen luisterboeken aangeraakt, maar ik wilde het toch weer eens proberen. Gelukkig bevielen luisterboeken mij dit keer wel en mijn eerste luisterboek was Legend. Dit boek stond al erg lang op mijn TBR, dus ik ben blij dat ik hem eindelijk heb gelezen. Ik vond hem erg tof, hoewel het af en toe wat originaliteit miste. Binnenkort ga ik er in een recensie wat dieper op in.

8. Vals van Mel Wallis de Vries
Mijn tweede luisterboek luisterde ik binnen een paar dagen uit. Ik vond hem erg spannend en was ook benieuwd hoe het zou aflopen. In tegenstelling tot Veerle, kon ik niet voorspellen wie de dader was, maar ik ben daar dan ook erg slecht in. De voorlezer las voor met emotie, waardoor ik het verhaal in werd gesleurd. Hoewel ik het verhaal erg tof vond, vond ik de personages wat minder, ze waren namelijk erg standaard. Geen fantastisch boek, maar wel een aanrader. Ik ben benieuwd of de film net zo spannend is.

9. The Demigod Files van Rick Riordan (Percy Jackson and the Olympians Companion)
Mijn eerste echte fysieke boek die ik ook op mijn TBR had gezet. Everless had ik namelijk aan de kant gelegd na een paar hoofdstukken. Ik vond dit boek erg leuk en ook wel wat toevoegen aan de serie. Het is niet een geweldige companion novel en niet je hoeft het niet per se te lezen om de rest van de serie te begrijpen. Wel is het een aanrader als je van Percy Jackson en de Olympiërs houdt en er meer over wilt weten.

p_20190117_145717

10. Gossip Girl van Cecily von Ziegesar (Gossip Girl #1)
Na lange tijd besloot ik eindelijk verder te gaan met dit boek door middel van een eboek. Ik vond de personages niet erg bijzonder en ook het verhaal trok me niet zo. Ik heb er onlangs nog een mini recensie over geschreven die je hier kunt lezen. Heel denderend was het niet, maar wel vermakelijk voor één keer. Ik ben dan ook niet van plan om verder te gaan met de serie in zowel de boeken als in de tv-serie.

11. De Laatste Olympiër van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #5)
En het laatste boek dat ik in februari wist te lezen was tevens het laatste deel van de Percy Jackson en de Olympiërs-serie. Ik had om eerlijk te zijn niet verwacht de serie zo snel al uit te lezen, maar gelukkig vond ik het wel een goede serie. Ik vond het moeilijk om afscheid te nemen, maar kan ook niet wachten om terug te keren naar deze bijzondere wereld met de Helden van Olympus-serie.

Welke boeken heb jij in februari gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s