The Friday Five: 5 boeken die zich afspelen in het verleden

Deze week staat de Friday Five in het teken van boeken die zich in het verleden afspelen. We hebben ervoor gekozen om een lijstje te maken van boeken die zich minimaal honderd jaar geleden afspelen, aangezien je anders vrijwel ieder boek zou kunnen toevoegen aan dit lijstje.

picsart_02-23-12.36.44.jpg

1. Verlaten van Annejoke Smids
Dit jeugdboek over de zoon van een vooraanstaande koopman van de VOC die verwikkeld raakt in criminele activiteiten op zee speelt zich vlak na de Gouden Eeuw af, in 1733. Ik (Veerle) kwam Verlaten tegen op het Boekenfestijn en heb het meegenomen, aangezien de Nederlandse Gouden Eeuw een van mijn favoriete onderwerpen van geschiedenis is.

2. Keerzijde van Martine Letterie en Caja Cazemier
Keerzijde speelt zich in twee verschillende jaren af. Aan de ene kant lees je het verhaal van Berber, dat zich afspeelt in 2013. Aan de andere kant lees je het verhaal van Ypkje in 1891. Ik (Veerle) vond vooral het verhaal van Ypkje interessant, omdat ik nog niet veel heb gehoord over Aletta Jacobs.

3. Aan de Rand van de Stilte van Anneriek van Heugten
Dit boek speelt zich af in de negentiende eeuw, wanneer de bedenker van de saxofoon aankomt in Parijs. Een zoon van een klarinetbouwer wordt verliefd op de bijzondere klank van dit nieuwe instrument en koste wat het kost dit mooie instrument wil bespelen. Een bijzonder verhaal over een jongen die zijn droom achterna gaat en zich niet laat weerhouden door de mening van anderen.

4. Onverschrokken van Lesley Livingston (The Valiant #1)
Wanneer Fallon, de dochter van een Germaanse koning wordt gevangengenomen door de Romeinen, moet ze als gladiator vechten voor haar leven en ligt haar lot in de handen van haar vijand Julius Caesar. Klinkt dit niet als een ontzettend gaaf verhaal? Het speelt zich ook nog eens af in de Oudheid, dus we zijn hier ook erg benieuwd naar. Want dit kan toch alleen maar goed gaan?

5. Saffierblauw van Kerstin Gier (Eindeloos verliefd #2)
Ook de Eindeloos verliefd-trilogie speelt zich af in het verleden. Dit was voor mij (Veerle) een instant-coverbuy, maar ik weet niet helemaal waar deze serie over gaat. Wat ik ervan weet is dat er tijdreizen in voorkomt en de hoofdpersoon van het heden naar het verleden en weer terug hopt.

Lees jij graag boeken die zich afspelen in het verleden?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s