De Unpopular Opinions Book Tag

Nu we steeds meer boeken lezen, krijgen we ook nieuwe meningen. En lang niet iedere mening delen we met anderen. We kwamen deze tag tegen op het YouTube-kanaal van TheBookArcher en het leek ons leuk om deze tag ook te doen. Dus, hierbij beantwoorden we de vragen van de Unpopular Opinions Book Tag!

1. Name a Popular Book or series that you didn’t like
Veerle: “Ik was totaal geen fan van Een Weeffout in onze Sterren, al ben ik lang niet de enige. Ook De Bijzondere Kinderen van mevrouw Peregrine vond ik niet erg bijzonder, terwijl veel mensen dat wel een leuk boek vinden.”
Celine: Ik Geef Je de Zon van Jandy Nelson (hoewel ik het wel een reread ga geven) en Anna & de French Kiss van Stephanie Perkins. De eerste twee delen vond ik zeer teleurstellend. Ook vond ik Vlammen van Suzanne Collins erg saai, dus die ook niet. Net als De IJzerkoning en Twilight. Al betwijfel ik of het laatstgenoemde wel een onpopulaire mening is…”

2. Name a Popular Book or series that everyone else seems to hate but you love
Celine: “Ik heb het idee dat ik dit niet heb. Meestal wil ik een boek lezen dat mij leuk lijkt en vaak zijn de boeken die mensen niet aanraden ook geen boeken waar ik interesse in heb. Meestal is het juist dat mensen van een boek houden en ik niet.”
Veerle: “Veel mensen vinden De Godinnentest vreselijk, omdat de mythologie er niet goed in is verwerkt. Ik vind het boek eigenlijk wel leuk, al is de Griekse mythologie er inderdaad rampzalig in verwerkt.”

3. Name a Love Triangle where the main character ended up with the person you did NOT want them to end up with OR an OTP that you don’t like
Veerle: “Meestal ben ik het eens met de koppels die ontstaan, maar ik snap Caleo uit de Helden van Olympus-serie niet. Ze haten elkaar! Ze kénnen elkaar niet eens en toch eindigen ze samen?! Thank you, next!”
Celine: “Meestal ben ik wel tevreden met de koppels die ontstaan, dus ik denk niet dat ik hier antwoord op kan geven…”

4. Name a popular book genre that you hardly reach for
Celine: “Een populair genre? Telt NA als een genre? Want dan ga ik daar voor. Ik heb tot nu toe één NA gelezen (In de Lift) en die vond ik slecht. Ik heb er simpelweg geen interesse in, dus die lees ik gewoon niet.”
Veerle: “Ik kwam er laatst achter dat ik heel weinig historische fictie lees, alhoewel er wel een aantal op mijn TBR staan. Wel trekt het Science Fiction genre (als ik ruimtereizen en Stars Wars-achtige werelden) me niet erg aan.”

5. Name a popular or beloved character that you do not like
Veerle: “Mensen (kuch kuch Celine kuch kuch) gaan mij haten omdat ik dit zeg, maar… Leo Valdez uit Helden van Olympus. En dan is “do not like” nog zacht gezegd. Hij is zo irritant en moet altijd per se de grappigste zijn. Ik mag hem totaal niet, al wordt hij in de latere boeken verdraagbaarder.”
Celine: “Nu heb ik nog maar twee boeken gelezen, maar door wat ik heb gelezen vind ik Warner echt een creep. Hij is gewoon geobsedeerd met iemand die hij nauwelijks kent en hij is zó irritant. Hij lijkt net een klein, verwend kind in plaats van een volwassene. Nee, die mag ik niet. Misschien dat hij in de toekomst wel verbetert, maar nu is hij mijn minst favoriete personage.”

6. Name a popular author that you can’t seem to get into
Celine: “Suzanne Collins misschien? Ik vind The Hunger Games een beetje overrated en Gregor de Bovenlander vond ik ook niet zo leuk; die heb ik na de eerste paar boeken opgegeven. Ik denk dat haar boeken gewoon niet voor mij zijn.”
Veerle: “Ik heb niet per se een populaire auteur die ik niet fantastisch vind, maar ik heb niet zoveel met de schrijfstijl van Tahereh Mafi. Het is mij te poëtisch en slaat vaak nergens op, al is dat vooral mijn mening.”

7. Name a popular book trope that you’re tired of seeing. (examples “lost princess”, corrupt ruler, love triangles, etc.)
Veerle: “Dat het lijkt alsof er in elke YA wel romantiek in moet zitten. In een contemporary begrijp ik het nog wel, maar als ik een murder-mystery aan het lezen ben heb ik geen interesse in een romance, echt niet. Ook zie ik veel te vaak dat de ouders een stereotypisch beroep hebben (zoals de moeder als verpleegster) of dat ze zelfs niet in het leven van hun kind(eren) aanwezig zijn!”
Celine: “Uhm, misschien arme meisjes die in een bos gaan jagen om voor hun familie te zorgen, worden gebracht naar een bijzondere plek met rijke mensen, daar natuurlijk arrogante-maar-zo-ontzettend-knappe-jongen ontmoeten en verliefd worden, erachter komen dat ze een geheim hebben en daarom een of andere coole superpower (waar ze eerst nog achter moeten komen, maar dan lukt het eerst nog niet) (hoewel ik dat in boeken eigenlijk wel fantastisch vind? Haha), moeten vechten tegen rare vijand waarvan ze dachten dat ie goed was (of het was al duidelijk dat [vijand] slecht was), het lijkt alsof ze het gevecht gaan verliezen, maar dan zijn ze zo cool dat ze wel winnen en uiteindelijk komt ze samen met die arrogante-maar-zo-ontzettend-knappe-jongen. Oh, en de familie moet natuurlijk dood. Duh. Of de moeder is nog een verpleegster en besteedt geen tijd aan madame. Kan ook. Een YA die ik nog niet heb genoemd?”

8. Name a popular series that you have no interest in reading
Celine: “Eigenlijk heb ik dat met best wel veel series. Ik was oorspronkelijk niet zo geïnteresseerd met ACOTAR, maar nu ik de serie in bezit heb, ga ik het toch een kans geven. Series die ik niet van plan ben te gaan lezen zijn bijvoorbeeld de Lux– en de Royals-serie. Die laat ik maar aan me voorbij gaan.”
Veerle: “Ik heb dit meer met standalones dan met series, maar ik heb geen interesse in de Lux-serie. Ook twijfel ik of ik ooit ga beginnen aan de Royals-serie, al ben ik daar stiekem wel nieuwsgierig naar.”

9. The saying goes “The book is always better than the movie”, but what movie or T.V. show adaptation do you prefer more than the book?
Veerle: “De enige verfilming die ik kan bedenken is Miss Peregrines Home for Peculiar Children. Dat boek was echt saai, dus ik had lage verwachtingen van zijn verfilming. Die waren onterecht, want de film was wél interessant, spannend en zelfs een beetje creepy. De film was wat ik had verwacht van het boek.”
Celine: “Ik ben het 100% met Veerle eens. Waar het boek echt super saai en slaapverwekkend was, was de film interessant en leuk. Veel beter dan het boek, dus!”

Welke boek lijkt iedereen te haten, maar vind jij juist leuk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s