Mini Recensies: One for the Birds – Lily Mitchell + Gossip Girl – Cecily von Ziegesar

img_20181003_174957_345Titel: One for the Birds
Auteur: Lily Mitchell
Genre: Young Adult, Horror, Mystery, Thriller
Gepubliceerd: 22 september 2016
Uitgeverij: Godijn Publishing (NL)
Pagina’s: 186
Bindwijze: Paperback
Prijs: €17,99

From a deal with the devil to heads in boxes and even a computer that goes on a rampage, One for the Birds is a unique collection of short stories that makes you feel a bit uneasy in the end.

In One for the Birds, Lily Mitchell gives you surrealism, betrayal and some macabre situations in which the main characters find themselves lost or trapped. But that’s not all. Here and there a main character learns valuable life lessons a little too late. Besides death and suspense you’ll find a good dose of sarcasm. These short stories are an easy read and very variable. Are you particularly fond of scary stories than you don’t want to miss out these.

Mijn beoordeling: 6/10 of 3/5*

Toen mijn zus dit boek unhaulde, was ik wel benieuwd waar het over ging. Het was een boek met enge verhalen en laat ik nou geen fan zijn van horror. Toch wilde ik wel een poging wagen, dus besloot ik het te lezen tijdens Engels. Ik had namelijk daar voor The Fame Game geDNF’ed, dus ik had een nieuw boek nodig.

Voor One for the Birds heeft Lily Mitchell een aantal verhalen gebundeld. Geïnspireerd door Edgar Allan Poe, heeft ze verhalen gecreëerd die een beetje eng zijn, maar ook een beetje mysterieus.

Hoewel ik een heleboel enge verhalen verwachtte, kreeg ik ze niet. Ik kreeg vooral mysterieuze verhalen. Ik hou wel van mysteries, maar helaas waren deze het net niet. Of ik zag het einde al vanaf pagina één aankomen, of het was het hele verhaal lang vaag. Wel was het leuk als er verwijzingen werden gedaan naar eerdere verhalen.

Gossip girlOorspronkelijke titel: Gossip Girl
Titel: Gossip Girl
Serie: Gossip Girl (#1)
Auteur: Cecily von Ziegesar
Genre: Young Adult, Womens Fiction, Chick lit, Fiction, Contemporary, Romance
Gepubliceerd: 2005 (NL), 1 april 2002 (VS)
Uitgeverij: Gottmer (NL), Little, Brown and Company (VS)
Pagina’s: 215
Bindwijze: Paperback
Prijs: €11,99

 

Veel volwassenen zijn dol op een goede roddel, en ook al zullen ze dat niet altijd toegeven, de veel gelezen glossy celebritybladen en goed bekeken tv-programma’s als rtl-Boulevard bewijzen het. Maar volwassenen zijn zeker niet de enigen die gefascineerd zijn door het doen en laten van anderen. Vooral tieners zijn geduchte roddelaars die genieten van verhalen over vrienden en klasgenoten. Nu is er een boek dat alle middelbare-schoolroddels die je kunt bedenken over het uitstort. Pikante details: de school staat in hartje Manhattan, New York, en de leerlingen zijn zonder uitzondering rijk, knap en getalenteerd.

Mijn beoordeling: 5/10 of 2.5/5*

Ik wilde in april 2018 (zo lang geleden al!) eens luisterboeken uitproberen en dus koos ik Gossip Girl om te luisteren (Omdat die mij het meest aansprak? Meen je dat nou, Celine van 2018? Ha! Gestrand in seizoen 1 en je wilt het nog oppakken? Nou, je bent nog steeds op exact dezelfde plek en je gaat niet meer verder kijken!). Het luisterboek werkte destijds niet zo en het lukte mij niet om verder te luisteren. Hierdoor heb ik uiteindelijk het boek gelezen als e-book. Maar vond ik het wel leuk?

Samen met onze roddeltante Gossip Girl duik je in de rijkeluisleventjes van onze tieners. Waar het populairste meisje terugkomt van kostschool, heeft een jongen een crush op haar en kijkt zijn zusje enorm tegen haar op, maar is haar beste vriendin niet meer de oude en draagt diens vriendje een groot geheim met zich mee.

Om eerlijk te zijn vond ik dit boek niet zo leuk. De personages waren wel oké, maar hun acties heel vaag. Ook kon ik me moeilijk in hen verplaatsen. Daarnaast gebeurde er maar weinig in het boek en was ik niet zo geïnteresseerd in het verhaal. Het was leuk om een keer gelezen te hebben en nu heb ik extra redenen gevonden om niet verder te gaan met zowel de boeken- als de tv-serie 🙂

Vind jij het boek of de tv-serie van Gossip Girl leuker?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s