Dagboek: Een weekend Noord-Brabant

Veerle

Deze week was geen rustig weekje, al had ik een lekker lang weekend dankzij de open dagen op school…

Maandag 28 januari

Vandaag zouden we eigenlijk een proefwerk Duits hebben, maar aangezien we de toets uit de toetsweek nog niet hebben gemaakt, wordt die opgeschoven naar dinsdag. Na school maak ik mijn huiswerk en leer ik voor Duits. Als ik naar dansen wil rijden, zien we dat er bij ons op het pleintje twee brandweerwagens en een ambulance staan; er wordt iemand uit het raam getakeld om met spoed naar het ziekenhuis te worden gebracht. De ambulance blokkeert de weg en we kunnen de straat niet uit. Uiteindelijk ben ik maar een paar minuten later, gelukkig. Na dansen luister ik nog wat in het luisterboek van Vals, waar ik net in begonnen ben.

Screenshot_20190128-203608.png

Dinsdag 29 januari

Vandaag hebben we een toets Engels en een toets Duits. Ze gingen voor mijn gevoel allebei goed. Met het nieuwe rooster zijn we voortaan vroeg uit op dinsdag, dus na het huiswerk maken en leren voor de Frans toets van morgen heb ik de tijd om wat te bloggen en luisteren. Daarna is het tijd voor de laatste training voor de wedstrijd van zondag. Het gaat goed en we halen de laatste slordigheden uit de dans.

Woensdag 30 januari

De toets van Frans ging gelukkig goed. Na het huiswerk maken wil ik snel weer verder lezen in Vals. Ik ben al over de helft. Tot nu toe bevalt het luisterboek me prima. Bij dansen oefenen we vanavond wat trucjes die we misschien met de voorstelling gaan doen.

Screenshot_20190131-232918.png

Donderdag 31 januari

Vandaag krijgen we eindelijk onze A1-diploma’s van Frans! We zijn vroeg klaar vanwege de open dagen, dus hoop ik vanmiddag Vals uit te kunnen lezen. We hebben met een groepje afgesproken om de verdeling van een opdracht voor geschiedenis te bespreken. Na het bespreken blijven de groepsleden hangen en voor we het weten is het vier uur. Nadat de meiden zijn vertrokken, lees ik verder in Vals, die ik na dansen uitlees. Ik ben zeker van plan om vaker te luisteren naar een luisterboek.

Vrijdag 1 februari

Vandaag zijn we vrij, in verband met de open dag. Het is echter geen rustig dagje voor mij. ‘s Ochtends kijk ik Pride & Prejudice, omdat die dit weekend van Netflix wordt gehaald. Het was geen geweldige film, maar hij was gewoon vermakelijk. Daarna maak ik mijn huiswerk voor maandag, aangezien ik dit weekend niet thuis ben. Als ik daarmee klaar ben, begin ik in Everless. ‘s Middags moet ik naar de mondhygiënist, waarna ik niet veel zin meer heb om iets te doen. Daarom lees en blog ik nog wat.

Zaterdag 2 februari

Omdat ik morgen een wedstrijd heb in Vught en daar al ‘s morgens vroeg moet zijn, hebben we een hotel geboekt vlakbij Vught. In Vught was weinig te doen, tot we de kerk binnenliepen en zagen dat deze was omgebouwd tot bibliotheek. Achterin de kerk zat een leescafé, waar mijn moeder en ik gingen zitten. Ik besloot even te kijken bij de YA-boeken die ze hadden en zag dat 67 seconden ertussen stond. Ik pakte het op en voor ik het wist had ik het uit. Tegen die tijd was het sluitingstijd en besloten we naar het hotel te gaan. Daar aten we in het restaurantje. Daarna keken we Widm en was het tijd om te slapen, want morgen moeten we vroeg op!IMG-20190202-WA0021

Zondag 3 februari

Vandaag is de dag van de wedstrijd! Het lukt ons om mijn haar goed vast te krijgen en ook tijdens de dans blijft het goed zitten. We worden uiteindelijk derde van de zeven, waar we erg blij mee zijn. Daarna rijden we door naar Eindhoven voor de boekpresentatie van Joany’s boek Verschijning. De boekpresentatie was erg leuk; ik kan niet wachten om te beginnen in haar boek. Na de presentatie kijken we nog wat rond in Van Piere (en kopen we wat boeken). Daarna drinken we nog wat in Eindhoven en gaan we weer naar huis. Het duurt wel even om Eindhoven uit te komen; de wedstrijd van PSV is net afgelopen.

Celine

Maandag 28 januari

Vandaag hebben we eigenlijk een toets Duits, maar die wordt verplaatst naar morgen. Ik ben daar erg blij mee, dus als ik thuis kom leer ik voor Duits en maak ik huiswerk. ‘s Avonds blog ik en voor ik ga slapen lees ik nog in De Strijd om het Labyrint. Ik hoopte het boek eigenlijk eerder al uit te lezen, maar helaas is het daar niet van gekomen. Ik heb hem wel bijna uit, dus dat hoop ik deze week ergens te doen. Het liefste voor februari begint!

Dinsdag 29 januari

Vandaag zijn we gelukkig vroeg uit van school, dus als ik thuis kom heb ik veel tijd om huiswerk te maken en te leren voor de toets Frans van woensdag. Als ik dat allemaal klaar heb, ga ik lezen. Ik maak gelukkig een grote inhaalslag, dus hopelijk lees ik het nog op de valreep van januari uit. *fingers crossed!*

Woensdag 30 januari

Als ik eindelijk thuis kom, heb ik niet zoveel tijd meer. Dus na school ga ik gelijk aan mijn huiswerk, waarna ik naar orkest toe race. Weer thuis duik ik weer in mijn huiswerk dat ik nog niet af had. Daarna heb ik tijd om te bloggen en te lezen. Ik heb mijn boek echt bijna uit, dus ik geloof wel dat ik hem donderdag uitlees. Ik kan niet wachten!

Donderdag 31 januari

Vandaag zijn weer eerder uit, in verband met de open dagen. Ik ga met Veerle mee, om aan een opdracht voor school te werken. Wel wachten we nog op een andere vriendin, voor we aan de slag kunnen. Eenmaal thuis ga ik lezen en ik lees dan De Strijd om het Labyrint uit; hij is weer erg leuk. Ik ga naar vioolles en thuis kijk ik samen met mijn zus Pride & Prejudice, omdat die van Netflix wordt gehaald. Hij is helaas niet heel goed, maar mijn we moeten wel heel hard lachen doordat de film toch wel grappig is. (Sorry Mr. Collins!)

Vrijdag 1 februari

Het is vandaag organisatiedag, dus zijn we vrij. Ik ruim vandaag een heleboel op en luister ondertussen naar Legend van Marie Lu. Ik luister dit boek al de hele week als ik naar school toe ga en weer terug en ik ben al erg ver. Ik luister hem vandaag ook uit als ik weer thuis ben na squash. Ik besluit daarna te bloggen.

IMG-20190203-WA0029

Zaterdag 2 februari

Vandaag moeten we eerder naar de Chinese school, dus kan ik niet gaan hardlopen. In de ochtend besluit ik te beginnen in mijn reread van Everless. Dan gaan we naar de Chinese school toe, waar we Chinees nieuwjaar vieren. We blijven daar ook om avond te eten, maar gaan wel vroeg naar huis: tijd voor Wie Is De Mol?! Mijn minst verdachte is eruit, maar ik weet niet of ik daar heel blij mee moet zijn. Nu ben ik vooral aan het twijfelen wie het dan wel is…

Zondag 3 februari

In de ochtend lees ik verder in mijn boek en maak ik mijn huiswerk. Rond 12 uur rijden we richting Eindhoven voor de verschijning van Verschijning van Joany de Vries (hehe, see what I did there? ;)). Na de presentatie koop ik nog een paar boeken, waardoor het aantal ongelezen boeken weer stijgt. Welke boeken ik precies heb gekocht, zie je in mijn book haul eind deze maand 😉 Daarna gaan we nog wat drinken met Veerle en haar moeder en kijken we nog even bij Bijenkorf. Mijn zus en ik hadden gehoopt dat er wat boeken met korting waren, maar dat viel vies tegen. Uiteindelijk zijn we naar het station gegaan om te wachten op mijn vader die ons weer zou komen halen. In de autoritten luister ik naar Vals, waar ik gisteren mee begonnen was. Die avond lees ik verder in Everless, maar daarna ga ik naar bed.

Hoe was jouw week?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s