Wrap up januari 2019

Januari is alweer voorbij en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe wrap up. We hebben weer veel boeken gelezen die zeker het bespreken waard zijn. Nou ja, sommige waren goed, andere iets minder.

Veerle

Ik hoopte dat het me deze maand zou lukken om vijf boeken te lezen. Op het laatste moment is het me gelukt mijn zesde boek van januari, en 2019, uit te lezen. Januari was geen bijzonder goede leesmaand; niet alle boeken die ik deze maand heb gelezen waren even leuk.

Gelezen in januari: 6
Gelezen in 2019: 6

wrap-up-januari.jpg

1. Dromen van Sara Zonneveldt
Voor Nederlands moesten we een boek lezen en daar een recensie over schrijven. Ik koos Dromen om te lezen. Helaas was het niet wat ik ervan had verwacht. Mijn verwachtingen waren niet hoog, maar Dromen heeft zelfs deze niet waar kunnen maken. Het kwam traag op gang en voor mijn gevoel zat er niet echt een groot plot in waar het hele verhaal naartoe werkte.

2. Aan de Rand van de Stilte van Anneriek van Heugten
Op de laatste dag van de New Year Countdown Read-A-Thon ben ik begonnen in Aan de Rand van de Stilte, in de hoop dat ik deze nog voor 2019 uit zou kunnen lezen. Dit is, met dank aan de oudejaarsconference, niet gelukt ;). Eenmaal aangekomen in 2019 kreeg school voorrang. Gelukkig had ik Dromen snel uit en kon ik daarna Aan de Rand van de Stilte uitlezen.

3. Het Huis van Hades van Rick Riordan (Helden van Olympus #4)
Met kerst had ik de laatste twee boeken uit de Helden van Olympus-serie gekregen. Ik kon niet wachten om te weten hoe het verder ging na de cliffhanger van Het Teken van Athena, dus ben ik in Het Huis van Hades begonnen. Dit was een enorme achtbaan van emoties en spanning! Een van mijn favoriete boeken uit deze serie.

4. Het Bloed van Olympus (Helden van Olympus #5)
Na Het Huis van Hades moest ik wel weten hoe de serie eindigde. Niet dat ik op het einde zat te wachten. In tegenstelling, ik wil niet dat deze serie voorbij is! Vandaar dat ik de tijd heb genomen om Het Bloed van Olympus te lezen. Ik was heel enthousiast toen ik erachter kwam dat je in dit boek ook vanuit het perspectief van Nico en Reyna leest. 

5. Movie-Making News: De verhalen achter de magie van Jody Revenson
Tijdens het lezen van Bloed van Olympus wilde ik even een ander boek tussendoor lezen. Aangezien dit boekje sinds Kerstmis in mijn boekenkast stond, ben ik deze gaan lezen. Het was een leuk inkijkje in het maakproces van de Fantastic Beasts-film. Echter was de schrijfstijl niet echt mijn ding.

6. Vals van Mel Wallis de Vries
Celine vertelde me dat ze een luisterboek ging uitproberen en na er heel veel over gehoord te hebben, was ik ook wel benieuwd hoe het zou zijn om een luisterboek te luisteren. Daarom downloadde ik de luisterbieb-app en begon ik aan het luisteren van Vals. Ik heb het boek half geluisterd en half gelezen op mijn ereader. Het boek was niet wat ik ervan had verwacht. Het verhaal kwam traag op gang en ik vraag me af waarom de meiden überhaput besloten hebben met z’n vieren op vakantie te gaan, aangezien twee van de vier Pippa niet konden uitstaan.

Celine

Ik was erg benieuwd hoe januari zou zijn, omdat ik een TBR had opgesteld met boeken die ik dolgraag wilde lezen. Hoewel ik ze niet allemaal heb gelezen, is januari uiteindelijk toch goed gelukt. Ik las vooral boeken die ik al erg lang wilde lezen, dus dat was erg fijn.

Gelezen in januari: 7
Gelezen in 2019: 7

p_20190130_165225-1

1. One for the Birds van Lily Mitchell
Dit boek wilde ik al tijdens de New Year Countdown Read-a-thon lezen, maar dat lukte helaas niet. Wel was ik al erg ver, dus besloot ik hem in januari uit te lezen. Ik las hem snel uit, omdat ik niet wilde dat het volgende boek in deze wrap up mijn eerste boek van 2019 zou zijn. Ik vond hem leuk, maar het was niet helemaal geweldig.

2. 千年之約 van 陳郁如 (修煉 #2)
Ik beloof je dat er binnenkort geen Chinese boeken meer in de wrap ups zullen komen, maar dit boek moet er nog even in. Het is het tweede deel van een serie, die helaas teleurstellend is. Ik had na het eerste deel nog hoop voor deel twee, maar het is niet gelukt. De serie zal ik dus niet uitlezen.

3. Overstroomd van Eva Moraal
Voor school las ik Overstroomd en hoewel ik verwachtte het boek niet geweldig te vinden, overtrof het toch mijn verwachtingen. Ik ben erg blij dat ik hem eindelijk eens heb gelezen, omdat ik niet weet hoe lang het boek anders nog ongelezen in de kast zou hebben gestaan.

4. Verwoest Me van Tahereh Mafi (Touching Juliette #1.5)
Vrees Me was één van mijn favoriete boeken van 2017, maar om de één of andere reden ging ik niet verder met de serie. Ik heb in januari eindelijk de novella gelezen, maar hier was ik niet zo’n fan van. Ik vond Warner niet interessant en zelfs eng en veel te geobsedeerd. Ook gebeurde er helemaal niks in het verhaal wat het boeiend kon maken. Hierdoor kostte het boekje van zo’n 120 pagina’s mij een week om uit te lezen. Jammer, hopelijk is Breek Me wel leuk.

5. De Vloek van de Titaan van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #3)
Ik had erg veel zin in dit boek, omdat ik alweer een groot deel van het verhaal was vergeten. De hoofdlijnen zaten nog in mijn hoofd, maar het was zo leuk dat ik het boek binnen een weekend uit las. Zo’n tof boek! Ik kon niet wachten om verder te gaan, maar ik besloot om eerst een andere tussendoor te lezen.

6. Thuis van Kass Morgan (De 100 #3)
In 2015 had ik de eerste twee delen gelezen, dus ik moest nodig verder met de serie. Deze maand las ik het dan eindelijk. Hoewel het in het begin heel onduidelijk was voor mij, omdat ik al zoveel was vergeten, werd het later wel leuker. Ik vind het een waardig slot van de serie en ik hoor ook van anderen dat het vierde deel Rebel een beetje nutteloos is. Ik denk dat ik dat boek wel een kans ga geven, maar dan moet dat wel binnenkort, voor ik het verhaal weer vergeet!

7. De Strijd om het Labyrint van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #4)
Ik had stiekem gehoopt dit boek ook binnen een weekend uit te lezen, maar school nam toch meer tijd in beslag. Zo duurde het een week voor ik het uit las, maar gelukkig was ook dit boek erg leuk. Waar ik nog de hoofdlijnen van het derde deel herinnerde, wist ik bij deel vier helemaal niks meer. Alles was als nieuw, alsof ik het boek nooit eerder had gelezen. Het derde deel vond ik wel net iets leuker, maar dat is meer omdat het verhaal van Daedalus en Icarus nooit een favoriet van mij is geweest.

Heb jij in januari leuke boeken gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s