Dagboek: Eindelijk sneeuw!

Veerle

Maandag 21 januari

Bij ons gaat de toetsweek gewoon door. Vandaag zijn natuurkunde en Frans aan de beurt, die erg goed gingen. Na de toets Frans schrik ik me rot als ik erachter ben dat ik mijn sleutels ben vergeten in het lokaal. Ik weet niet hoe snel ik terug moet rennen naar het lokaal. Gelukkig zat er op de verdieping nog een docent die de deur open wilde doen. ‘s Middags kijk ik een stuk Indiana Jones die zaterdag op televisie was en leer ik. ‘s Avonds tijdens dansen horen we welke dansen we zijn tijdens de voorstelling.

Dinsdag 22 januari

Ze hadden het al voorspeld, maar het blijkt nog te kloppen ook: het sneeuwt! Vlak voor onze toets Engels komen er al wat vlokken uit de lucht, maar tijdens de toets gaat het helemaal tekeer. Gelukkig zijn we vroeg uit en heb ik ‘s middags na wat leren en foto’s gemaakt te hebben tijd om een sneeuwballengevecht te houden met mijn vader en broertje. Eenmaal terug lees ik wat en ga ik naar dansen.

IMG-20190128-WA0010

Woensdag 23 januari

Vandaag is het eindelijk tijd voor onze laatste toets: scheikunde. Voor mijn gevoel ging de toets best goed. Helaas vond school het leuk om de lessen de rest van de dag gewoon door te laten gaan, dus moeten we ‘s middags gelijk aan de slag. Na school (en een hoop sneeuwballen) lees ik Het Bloed van Olympus uit, maar ik weet niet of ik er blij of verdrietig om moet zijn… Verder blog ik nog wat en sluit ik de dag af met dansen.

Donderdag 24 januari

Vandaag kunnen we niet gymen in de gymzaal op school vanwege de schoolexamens, dus gaan we squashen. Ik had het nog nooit gedaan en het was heel anders dan ik verwacht had. Ik was echt een ramp in squashen en verloor bijna elke wedstrijd. Na school maak ik wat huiswerk, lees ik en blog ik nog wat. Daarna moet ik eten, want vanavond moet ik weer dansen.

Vrijdag 25 januari

School is vandaag niet echt leerzaam. De belangrijkste les van vandaag is: wordt geen bestuurder van een graafmachine als je het niet kan. Een van de bouwvakkers van de bouwplaats naast school heeft tijdens het graven een stroomkabel geraakt, waardoor de school en een groot deel van het dorp zonder stroom komt te zitten. We zaten tijdens het tussenuur met een groep vrienden te kletsen toen het licht opeens uitviel, en dat terwijl dit ons tweede lesuur was van vandaag! Omdat de school door de stroomstoring niet meer brandveilig was, mochten we naar huis. Ik ging met Celine en een vriendin naar mijn huis, waar we verder gingen met onze Marvel-filmmarathon. Het lukte ons om tweeënhalve film te kijken :)! Na de marathon leer ik voor de toets Duits (want waarom geef je de week na de proefwerkweek ook geen proefwerk op?), blog ik wat en lees ik verder in Movie-Making News en Verlaten.

Zaterdag 26 januari

Ik begin de dag met hardlopen. Het lukt ons om binnen twintig minuten drie kilometer te lopen. Daarna stretch ik, ik zit immers bijna in de spagaat met mijn rechterbeen voor en ik hoop dat dit me snel helemaal lukt. Daarna moet ik snel door naar een vriendin, omdat haar ouders hun verjaardag vieren en ze een paar plaatsen over hadden bij het lasergamen. Verrassend genoeg werd ik eerste tijdens de eerste ronde en vierde tijdens de tweede ronde. Daarna gingen we terug naar het huis van mijn vriendin, waar ik de rest van de avond blijf.

Zondag 27 januari

‘s Morgens kijk ik de nieuwste aflevering van Wie is de Mol? (Het antwoord op de vraag: geen idee) en Moltalk, aangezien ik die gisteren beide heb gemist door de verjaardag. Na het ontbijt leer ik voor de toets Duits van morgen. Daarna proberen mijn moeder en ik mijn haren goed op te steken voor de wedstrijd van volgende week. De rest van de middag blog ik en maak ik wat foto’s.

Celine

Maandag 21 januari

Vandaag hebben we weer toetsen, dus zijn we vroeg uit. Als ik thuis ben, lees ik Thuis uit en ga daarna leren. ‘s Avonds begin ik in een nieuw boek, namelijk De Strijd om het Labyrint! Dit is het vierde deel uit de Percy Jackson en de Olympiërs-serie, en ik vind hem gelijk weer erg leuk.

Dinsdag 22 januari

Op school begint het langzaam te sneeuwen en als ik eenmaal naar huis ga, is er al een dikke laag sneeuw. Ik word er intens blij van, omdat ik gewoon ontzettend veel van sneeuw hou. Ik lees in mijn boek, maar leer ook voor de toets van woensdag. Tegelijk ook de laatste van de toetsweek!

P_20190124_162843

Woensdag 23 januari

Na vandaag is de toetsweek afgelopen, maar helaas hebben we na de toets weer les. Als we eindelijk uit zijn, besluit ik foto’s te gaan maken voor de blog. Als ik het artikel van de week wil inplannen, kom ik erachter dat ik de verkeerde foto heb gemaakt, oeps! Omdat het al donker is, kan ik het artikel helaas niet meer plaatsen. Ik besluit te lezen en al snel moet ik naar orkest. Als ik weer thuis ben, print ik mijn recensie voor Nederlands uit. Daarna kijk ik samen met mijn zus naar de Musical Awards Gala 2019.

Donderdag 24 januari

Vandaag is weer een “normale” schooldag helaas, dus moet ik weer vroeg op. Na school maak ik gelijk huiswerk (en dat komt niet vaak voor!), dus heb ik nog veel tijd over om verder te lezen in De Strijd om het Labyrint! Ik ga naar vioolles en ‘s avonds lees ik ook weer in mijn boek.

Vrijdag 25 januari

Vandaag blijkt een vrij nutteloze schooldag te zijn. Het eerste uur valt uit, waardoor ik kan lezen in De Strijd om het Labyrint. Ik ga naar school, maar het derde uur blijkt ook uit te vallen. Als we dan in de aula zitten, valt de stroom uit. Even later mogen we naar huis gaan, omdat het anders te gevaarlijk wordt, voor als er brand is. Ik ga samen met Veerle en een andere vriendin naar Veerles huis om verder te gaan met onze Marvel-filmmarathon. We kijken The Incredible Hulk, Iron Man 2 en we maken een begin met Captain America: The First Avenger. Daarna moet ik gaan voor squash, lees ik verder in mijn boek en blog ik.

Zaterdag 26 januari

Vandaag moet ik weer vroeg op, omdat ik vandaag orkestweekend heb. We halen een paar anderen op om richting Lage Vuursche te gaan. Eenmaal daar repeteren we de hele dag lang, met af en toe een paar pauzes er tussendoor. Het is erg gezellig en ik slaap pas laat.

P_20190117_145248-1

Zondag 27 januari

Ook vandaag repeteren we weer heel veel. Het is leuk, maar ook vermoeiend. Om vier uur ben ik echt kapot en gelukkig is het weekend dan afgelopen. We rijden terug naar huis en ondertussen val ik in slaap. Eenmaal thuis kijk ik de aflevering van Wie Is de Mol? en Moltalk terug. Helaas is één van mijn mollen eruit, dus ik moet weer op zoek naar een nieuwe; dit jaar weet ik het echt niet! Daarna leer ik nog voor Duits en die avond ga ik vroeg naar bed. Ik ben moe!

Houd jij van sneeuw?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s