Recensie: Verwoest Me – Tahereh Mafi (Touching Juliette #1,5)

WAARSCHUWING! Deze recensie bevat spoilers voor de eerdere delen uit deze serie!

verwoest-me.png


Oorspronkelijke titel:
Destroy Me
Titel: Verwoest Me
Serie: Touching Juliette (#1,5)
Auteur: Tahereh Mafi
Vertaald door: Merel Leene
Genre: Young Adult, Science Fiction > Dystopia, Fantasy, Romance
Gepubliceerd: 27 november 2012 (NL), 2 oktober 2012 (VS)
Uitgeverij: Blossom Books (NL), HarperCollins (VS)
Pagina’s: 128
Bindwijze: Hardcover
Prijs: €6,99 (ebook)


IK HEB DE REPUTATIE OPGEBOUWD VAN EEN
KOUD, GEVOELLOOS MONSTER DAT VOOR NIETS
OF NIEMAND BANG IS EN NERGENS OM GEEFT.
MAAR DIT ALLES IS VRESELIJK MISLEIDEND.
WANT IN WERKELIJKHEID BEN IK NIET VEEL MEER
DAN EEN LAFAARD

Terug op de basis van Sector 45 is Warner, de meedogenloze leider van Sector 45, aan het herstellen van zijn bijna dodelijke schotwond.
Na de ontsnapping van Juliette, Adam en Kenji moet hij er alles aan doen om zijn gezag terug te krijgen en de beginnende opstand onder de bewoners van Sector 45 te onderdrukken. Maar zijn obsessie voor Juliette wordt met de dag groter en het wordt zijn hoogste prioriteit om haar te vinden. Als Warners vader, de opperbevelhebber van Het Herstel, op de basis arriveert om de fouten van zijn zoon te corrigeren, wordt duidelijk dat hij hele andere plannen heeft voor Juliette. Plannen die Warner simpelweg niet kan toestaan.

Mijn beoordeling: 4/5* of 8,5/10

Celine raadde de Touching Juliette-serie een tijd geleden vol enthousiasme aan. Toen ik de twee novelles van de serie tegenkwam in de kringloopwinkel voor een klein prijsje heb ik ze dan ook gelijk meegenomen. Na mijn matige enthousiasme over Vrees Me, begon ik met niet al te hoge verwachtingen aan Verwoest Me, maar ergens hoopte ik toch dat deze novelle leuker zou zijn.

In tegenstelling tot Vrees Me, heeft Tahereh Mafi in Verwoest Me een veel fijnere schrijfstijl. Er komen nauwelijks metaforen in voor en de doorgestreepte zinnen zijn ver te zoeken. Gelukkig maar, want zo was het voor mij veel makkelijker te lezen.

Niet alleen de schrijfstijl zorgt ervoor dat je vlot door het boekje heen komt. Naast het feit dat het geen dik boek is, zit er een soort spannende sfeer over het verhaal heen. De hoofdstukken zijn kort, wat het voor mij om de een of andere reden makkelijker maakt om doorheen te komen, en eindigen vaak met een soort cliffhanger. Zo staat Warner aan het einde van een hoofdstuk meerdere keren op het punt om ergens heen te gaan en als lezer wil je natuurlijk weten wat daar gaat gebeuren.

verwoest-me_2.jpg

Wat ik wel jammer vond, was dat er weinig actie in het boek voorkwam. In Vrees Me vochten de personages met hun vijand, maar in de novelle komen nauwelijks vijanden voor. De bad guy in dit verhaal is Warners vader, maar daar kan Warner lastig mee vechten. 

Gelukkig is Warner, in tegenstelling tot in het eerste deel van deze serie, menselijk. In Vrees Me kwam Warner op me over als een koud, gevoelloos monster en een stalker, terwijl hij in de novelle zijn gevoelens uit en totaal niet als monster op mij overkomt. Ja, hij blijft een stalker, maar je leest in dit boek ook zijn gevoelens en gedachtes, die stukken menselijker zijn dan je denkt in Vrees Me.

De gedachten van Warner maken bepaalde gebeurtenissen in Vrees Me ook veel en veel duidelijker. Je leert waarom Warner zo geïnteresseerd was in Juliette en wat hij zo mooi aan haar vindt. Het is heel interessant om het verhaal van het vorige boek vanuit een ander oogpunt te lezen.

Het is interessant om eens vanuit het oogpunt van Warner te lezen

Deze novelle geeft je een heel andere kijk op het verhaal van het eerste deel uit de Touching Juliette-serie. Hoewel er weinig actie in het verhaal voorkwam, bleef er een spannende sfeer in het verhaal hangen.
Ondanks dat ik na Vrees Me mijn twijfels had over deze serie, ben ik na Verwoest Me wel van plan om Breek Me te gaan lezen.

Ben jij team Warner of team Adam?

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s