Dagboek: Toetsen, toetsen en nog meer toetsen

Helaas is deze week de toetsweek begonnen, dus zijn we vooral bezig met leren en toetsen maken. Niet heel veel nieuws dus, maar wel heel belangrijk voor school!

Veerle

Maandag 14 januari

Omdat morgen de toetsweek begint, staat vandaag in het teken van leren en herhalen. Van dat laatste lijken de docenten op school een grote fan te zijn. Alleen voor geschiedenis krijgen we last-minute aantekeningen voor de toets. Helaas mis ik een deel van de les, omdat ik een proeflesje drama heb als onderdeel van het profielkeuzeprogramma. ‘s Middags leer ik en dans ik voor het eerst op mijn nieuwe spitzen.

Dinsdag 15 januari

Vandaag is de eerste dag van de toetsweek. De toetsen beginnen pas om half één. ‘s Ochtends slaap ik uit en doe ik helemaal niks, behalve de eerste paar afleveringen van de veelbesproken Netflix original Insatiable kijken.
Dan is het tijd voor de toetsen. Eerst hebben we geschiedenis, wat niet fantastisch, maar ook weer niet rampzalig ging, en Latijn, wat goed ging. Daarna is het leren geblazen. ‘s Avonds train ik weer met de wedstrijdgroep; hierna nog twee lessen en dan hebben we onze eerste wedstrijd!

screenshot_20190117-222934.png

Woensdag 16 januari

Ik begin de dag met een aflevering van Insatiable. Het is heel anders dan ik had verwacht en de boodschap vind ik niet bepaald gezond. Afwachten wat de rest van het seizoen gaat brengen. Dan is het tijd om te blokken. We hebben vandaag Duits en wiskunde. Duits ging heel goed, maar bij wiskunde kwam ik er bij een paar vragen niet goed uit. Uiteindelijk ben ik niet uit één vraag gekomen… ‘s Middags leer ik weer en heb ik dansles.

Donderdag 17 januari

Ik begin de dag met nog een aflevering van Insatiable, maar de serie wordt niet bepaald beter. De toetsen van vandaag, aardrijkskunde en Grieks, gingen goed, wat fijn is. Na Grieks had ik nog veel tijd over, dus heb ik flink kunnen lezen in Het Bloed van Olympus. ‘s Middags leer ik, kijk ik Insatiable af en komt Helden, het vervolg op Mythos, binnen! ‘s Avonds train ik weer voor de selectiegroep.

Vrijdag 18 januari

De toetsen die vandaag aan de beurt zijn, zijn Nederlands en Spaans. Hoewel ik absurd vroeg klaar was met Nederlands, gingen ze voor mijn gevoel heel goed. Na de toetsen kijken Celine en ik de aflevering Sherlock verder, waar we donderdag in het tussenuur aan waren begonnen. Ook kijken we de nieuwste aflevering van The Good Place en de eerste aflevering van Once Upon a Time. Daarna blog ik en lees ik nog wat.

screenshot_20190118-163516.png

Zaterdag 19 januari

Aangezien ik midden in de nacht heel misselijk wakker ben geworden, besluit ik vanochtend niet te gaan hardlopen. ‘s Ochtends gaat weer het wat beter en kijk ik de aflevering Velvet af en kijk ik samen met mijn ouders en broertje de nieuwe Death in Paradise, die weer geniaal is. Aangezien maandag de toetsweek weer verder gaat, moet ik vanmiddag weer blokken. Pas aan het eind van de middag kan ik me weer ontspannen en kijk ik wat BookTube. ‘s Avonds kijken we Wie is de Mol? en Moltalk en ik krijg de enorme aandrang om Jenga te gaan spelen. Daarna wil ik nog even lezen, maar dat “even” veranderde in “bijna een uur” ;).

Zondag 20 januari

Vanochtend slaap ik lekker uit, waardoor ik uitgerust wakker wordt. Ik begin de dag met het kijken van de nieuwste aflevering van Dynasty. Daarna lees ik ‘wat’ (kuch kuch) en is het tijd om te leren, waar ik de hele middag over doe :(. Na het leren blog ik wat, kijk ik wat BookTube en krijg ik inspiratie voor een nieuw artikel.  

Celine

Maandag 14 januari

Vandaag is de laatste schooldag voor de toetsweek begint, dus we zijn vooral bezig met herhalen. (Hoewel sommige docenten het leuk lijken te vinden om nieuwe informatie voor de toets te geven?) Als ik thuiskom ga ik leren volgens mijn planning, hoewel ik daar een beetje op achterloop. Als ik daarmee klaar ben besluit ik te bloggen, omdat ik ook nog eens achterloop op de recensies. Vlak voor ik ga slapen lees ik het eerste hoofdstuk van Thuis van Kass Morgan. Voor nu is ie leuk, maar nog niet geweldig. We zullen zien hoe het verhaal verder gaat.

Dinsdag 15 januari

Vandaag is de eerste week van de toetsweek. De toetsen zijn pas in de middag, dus leer ik in de ochtend nog even. Ik merk dat ik erg onrustig ben en me niet kan concentreren. Als ik klaar ben met leren, verveel ik me ter plekke en ga ik maar bloggen.
In de middag hebben we de toetsen. We hebben geschiedenis (verschrikkelijk) en Latijn (wel oké) en ik ben blij als ik weer thuis ben. Ik leer voor de volgende dag en ruim wat op, maar verder eigenlijk niet zo heel veel. Wel oefen ik nog even voor viool, want dat hoop ik wat vaker te doen. Vorig jaar oefende ik alleen maar op de dag dat ik les had en dat wil ik veranderen.

Woensdag 16 januari

Vandaag is de beurt aan wiskunde en Duits. Over wiskunde wil ik liever niet praten en Duits viel wel mee. Wiskunde heeft wel echt mijn dag verpest, dus loop ik de rest van de dag best wel verdrietig rond. Ik leer weer voor de vakken die komen en ga ‘s avonds naar orkest. Ik ben blij met de afleiding en als ik thuiskom besluit ik wat eerder naar bed te gaan. Ik lees wel eerst nog een hoofdstuk in Thuis, zodat ik niet denk aan de toetsweek. Hele wijze mensen vertelden mij immers: Worrying means you suffer twice.

P_20190117_144617

Donderdag 17 januari

Ik heb gelukkig best een goed gevoel over de toetsen van vandaag (aardrijkskunde en Grieks) en ben ook vroeg thuis. Ik lees verder in Thuis, gelukkig vind ik hem beter worden dan aan het begin. Heel saai, maar ik leer vandaag voor de volgende dag en ook in die toetsen heb ik wel vertrouwen. Daarnaast maak ik een aantal foto’s voor de blog. Die avond ga ik naar vioolles en blog ik nog even.

Vrijdag 18 januari

Vandaag hebben we Nederlands en Spaans en gelukkig gaan ook deze toetsen goed. In de middag kijk ik met Veerle de nieuwste aflevering van The Good Place en de eerste aflevering van seizoen 4 van Sherlock af. Ook kijken we de eerste aflevering van OUAT. Als ik thuiskom ga ik naar squash en daarna doe ik niet zoveel. Ik heb geen zin in leren, dus lees ik wat.

Zaterdag 19 januari

In de ochtend loop ik weer hard. Veel kunnen niet, dus ben ik alleen met een vriendin. Voor het hardlopen maak ik mijn Chinese huiswerk dat ik afmaak als ik weer thuis ben. Daarna gaan we naar de Chinese school. We blijven wat langer en ondertussen leer ik voor de volgende week en lees ik in Thuis. Die avond is het weer tijd voor WIDM 2019!

Zondag 20 januari

In de ochtend lees en leer ik, waarna ik naar aikido ga. Als ik thuis ben, eten we even en moet ik gaan. Ik moet namelijk optreden voor viool, samen met de andere leden van het orkest. Ik ben zenuwachtig, maar uiteindelijk valt het allemaal wel mee. Weer thuis heb ik geen zin om te leren, maar helaas moet het. Uiteindelijk verplicht ik mezelf om de schoolboeken in te duiken, maar eigenlijk heb ik vooral zin om te lezen en slapen. Die avond doe ik dat gelukkig wel. Thuis vind ik ook weer steeds leuker worden!

Hoe was jouw week?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s