Dagboek #2: Leren, leren en nog eens leren

De kerstvakantie is alweer afgelopen, wat betekent dat school weer is begonnen. Helaas begint een week later alweer de toetsweek, dus moeten we veel leren. Veel kunnen we dus helaas niet doen…

Veerle

Deze week was een vrij saaie week. School is weer begonnen en dat brengt een hoop huis- en leerwerk met zich mee. Helaas betekent dat ook dat ik niet veel tijd had om te lezen afgelopen week…

Maandag 7 januari

Vandaag is de kerstvakantie over en helaas moeten we weer vroeg opstaan. Ik kom mijn warme bed niet uit ‘s ochtends. Als ik thuiskom van school heb ik maar een uur voor ik naar dansen moet, dus ga ik snel aan de slag. ‘s Avonds dans ik voor het eerst in de nieuwe studio, die lekker ruim is, en worden mijn spitzen goedgekeurd (yay!). Helaas had ik vandaag geen tijd om te lezen.

Dinsdag 8 januari

Dinsdag was het al wat makkelijker om op te staan. Na school ga ik aan mijn huiswerk. Het feit dat er een toetsweek aankomt weerhoudt docenten er niet van huiswerk mee te geven. ‘s Avonds heb ik training voor de wedstrijdgroep.

Woensdag 9 januari

Overdag zit ik weer in de schoolbanken, waar we veel herhalen voor de toetsweek. Eenmaal thuis maak ik een planning voor het leren van de toetsen en lees ik eindelijk verder in Het Huis van Hades. ‘s Avonds dans ik en dan is het alweer tijd om te gaan slapen.

IMG-20190114-WA0001

Donderdag 10 januari

Vandaag was ik lekker vroeg uit, dus had ik na het leren veel tijd over om te lezen. Ik lees zeker 70 bladzijden voor het eten. Na het eten ga ik naar danstraining, lees ik nog een hoofdstuk en kijken we de nieuwe Young Sheldon.

Vrijdag 11 januari

Nog een dagje naar school en dan heb ik eindelijk weekend. Echt, de dag kan niet kort genoeg duren. Na school moet ik nog wat leren, waar ik totaal geen zin in heb, en lees ik bij op de blogs die ik volg. Ik blog wat en lees een flink stuk verder in Het Huis van Hades.

Zaterdag 12 januari

Ondanks dat het vandaag weekend is, zal ik toch veel voor school moeten doen :(. ‘s Ochtends loop ik samen met een vriendin weer hard; de anderen konden niet, dus we zijn met z’n tweeën. Als ik terug kom, lees ik wat en dan moet ik aan de slag. Na het leren blog ik wat, maak ik foto’s en lees ik weer. Mijn boek is een achtbaan van emoties en ervaringen en ‘even lezen’ zit er niet in.

IMG-20190114-WA0002

Zondag 13 januari

Ik begin de dag met het uitlezen van Het Huis van Hades, wat me een beetje geschokt en sprakeloos achterlaat. Ik lees gelijk een paar hoofdstukken in Het Bloed van Olympus. Daarna leer ik nog even wat voordat ik naar een vriendin ga om elkaar te helpen met leren. Daarna blog ik wat….

Celine

Maandag 7 januari

Vandaag begint school helaas weer, dus moet ik vroeg opstaan. Na school maak ik huiswerk, blog ik en lees ik verder in Verwoest Me. Hoewel ik verwacht het boek snel uit te lezen, ga ik er maar langzaam doorheen. Ik ben er niet zo enthousiast over, helaas.

Dinsdag 8 januari

Vandaag is eigenlijk een beetje aan mij voorbij gegaan. Na school wil ik heel veel doen, maar het komt er allemaal niet echt van. Wel speel ik eindelijk weer eens viool, want het is al een lange tijd geleden dat ik dat voor het laatst heb gedaan. ‘s Avonds schrijf ik nog wat voor de blog

Woensdag 9 januari

Ik wilde dinsdag eigenlijk al mijn planning voor de toetsweek maken, krijg ik daar pas vandaag de tijd voor. Als ik die af heb ga ik huiswerk maken en wat lezen. Daarna ga ik naar orkest. Ik kijk daar iedere week weer naar uit, hoewel ik deze keer een beetje zenuwachtig ben. Het is de eerste week na de kerstvakantie en we hebben een nieuwe dirigent gekregen. Ik weet nog niet wat ik precies van hem vind, maar het is wel weer erg leuk.

Donderdag 10 januari

Vandaag ben ik lekker vroeg uit, dus heb ik veel tijd om te leren en te lezen. Ik speel weer wat viool en in de avond heb ik vioolles. Verder doe ik eigenlijk niet zo heel veel…

Vrijdag 11 januari

Als ik thuiskom van school lees ik Verwoest Me uit. Het heeft me bijna een week gekost en dat vind ik toch wel jammer. Ik vond het boek helaas niet zo interessant en ook erg nutteloos. Daarnaast mocht ik Warner niet zo in dit boek. Hopelijk wordt dat wel beter in Breek Me. Na het uitlezen van mijn boek ga ik na weken weer eens naar squash, maar daar vind ik niet zo veel aan. Ik heb gelukkig besloten om te stoppen, dus ik moet nog maar een paar weken. Weer thuis van squash doe ik niet zo heel veel. Ik blog wat en kijk met één oog mee naar West Side Story, die mijn zus aan het kijken is.

Zaterdag 12 januari

Vandaag begin ik in De Vloek van de Titaan, waar ik een groot aantal hoofdstukken in lees. Ik kan het moeilijk aan de kant leggen, maar moet dat toch doen. Ik moet namelijk oefenen met de pianiste die mij gaat begeleiden bij het concert volgende week zondag. Gelukkig is ze erg aardig en gaat het allemaal vlekkeloos. Daarna is het tijd voor de Chinese school. Na de les heeft mijn moeder als docent een vergadering, dus lees ik een groot deel uit De Vloek van de Titaan. ‘s Avonds kijk ik WIDM?, maar mijn mol vliegt eruit?! Ik krijg een déjà vu naar vorig jaar met Stine, maar dan een vervroegde versie? Wie is dan de mol???

Zondag 13 januari

‘s Ochtends lees ik weer in mijn boek, totdat ik naar aikido moet. Na de les wil de auto ineens niet meer starten en moeten we wachten op de ANWB. Een uur wachten blijkt uiteindelijk voor zo’n twee seconden te zijn geweest, want volgens die man is er niks aan de hand. Wel moeten we nog een half uur rijden, dus rijden mijn vader en ik via een omweg naar huis. Helaas kom ik zo laat aan, dat ik niet meer naar een vriendin kan om haar te helpen met leren. Ik kon zaterdag ook niet mee hardlopen, dus ik baal wel. Als goedmakertje kan ik mijn boek verder lezen! Ik maak een inhaalslag op mijn planning (oeps!) en lees mijn boek uit! Ik vond het boek erg leuk en kan niet wachten op deel 4!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s