5 boeken die ik waarschijnlijk 5 sterren ga geven

Ik kom dit al vaker tegen bij andere bloggers en Youtubers: vijf sterren voorspellingen. Het leek mij erg leuk om te doen en ook erg interessant: in hoeverre ken ik mijzelf en hebben deze voorspellingen ook invloed op mijn leeservaring? Krijg ik hogere verwachtingen voor een boek of voel ik me juist eerder geneigd om het boek daadwerkelijk vijf sterren te geven?

Ik geloof wel dat dit artikel mij aanspoort om de boeken eerder te gaan lezen. Ik ben alleen gegaan voor boeken die ik zelf thuis heb, dus kan ik ze zo oppakken. Als ik alle boeken uiteindelijk heb gelezen, zal ik een artikel plaatsen over de uitkomsten. Ik ben daar erg benieuwd naar!

Let op! Ik ben alleen voor boeken gegaan die ik nog niet gelezen heb. Ook heb ik ervoor gezorgd dat het niet een boek is uit een serie waarvan ik de eerdere delen al heb gelezen of dat het is geschreven door een auteur die ik al heb gelezen. Dit zijn dus alleen boeken waar ik geen ervaring mee heb en waarbij ik alleen verwacht dat ik het vijf sterren ga geven!

Al het moois is niet verloren van Danielle Younge-Ullman
Al het moois is niet verloren is een boek waarvan ik eigenlijk hoop dat ik het vijf sterren ga geven. De cover vind ik waanzinnig mooi en de flaptekst trekt mij ook. Ik was dan erg blij toen ik het boek zag liggen op Boekenfestijn, maar om de een of andere reden heb ik het nog steeds niet gelezen? Ik wil het wel zo snel mogelijk doen, want ik denk dat ik dit boek ga lezen en er van ga houden.

P_20190108_160534

Mermaid van Louise O’Neill
Ik weet niet hoe vaak ik dit boek wel al niet heb genoemd op onze blog, want hij is ineens overal noemenswaardig. Boeken met een geweldige cover, boeken die ik wil hebben… en nu ook op het lijstje met boeken die ik waarschijnlijk vijf sterren ga geven. Mijn verwachtingen voor dit boek zijn misschien wel al torenhoog, dus ik word een beetje bang voor dit boek. Zal dit boek mijn verwachtingen waarmaken? Of wordt het een heuse teleurstelling? Ik hoop natuurlijk het eerste, maar we zullen zien (waarschijnlijk kan ik niet teleurgesteld worden dat het verhaal exact hetzelfde is als die van The Little Mermaid, want het is iets te lang geleden dat ik die film heb gezien?!).

13 minuten van Sarah Pinborough
Ik denk dat het bij dit boek het één of het ander wordt. Of ik word helemaal omvergeblazen door het geweldige mindblowing boek. Of weer de zoveelste thriller die ik al tig keer lijk te hebben gelezen, maar dan in een nieuw jasje gegoten. Dit boek staat al bijna een jaar in de kast, dus het wordt hoog tijd om eens gelezen te hebben en een antwoord te geven op die vraag.

De Onverwachte Held van Kamer 13B van Teresa Toten
Ook dit boek zag ik vorig jaar op Boekenfestijn. Mijn zus had het er over en ik werd nieuwsgierig. Ik kende de auteur van Pas op: breekbaar, een boek dat ik wil(de) lezen. Ik las waar het over ging en mijn interesse was gelijk gewekt. Het doet me denken aan Niemands Meisje vermengd met Sterrenstof. Ik hoop dat de Instalove mij niet te veel op mijn zenuwen gaat werken en het boek net zo goed is als ik hoop. Het gaat wel heel erg om de ontwikkeling van de personages en laat ik dat de laatste tijd nou net interessant vinden – nou ja, vooral contemporary waar het allemaal om de personages draait en hun ontwikkeling.

Het Zwarte Hart (Caraval) van Stephanie Garber
Ik zat heel erg te twijfelen tussen dit boek en het vorige, tot ik uiteindelijk een andere van de lijst heb geschrapt (Hazelwoud). Veel mensen zijn hier erg enthousiast over en ook toen vorig jaar het vervolg verscheen en beide boeken in een nieuw jasje verkrijgbaar waren. Ik zie hier zoveel positieve reacties op, dat mijn aandacht is getrokken. Het verhaal klinkt erg magisch en bijzonder en ik denk dat ik hier heel erg van kan genieten. Ik ben benieuwd!

Welk boek verwacht jij vijf sterren te geven?

2 reacties

    • Ik vond eigenlijk het hele boek erg spannend. Dat is ook zo tof, dat Daniëlle Bakhuis de spanning het de hele tijd weet te behouden, waardoor je niet kan wachten om verder te gaan met het boek.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s