Dagboek: De saaiste week ooit & Ik schiet iedereen van de baan

Zoals je hier kan lezen, plaatsen wij vanaf dit jaar elke week een dagboekje met daarin een kort verslag van onze week.
Afgelopen week was alweer de laatste week van de vakantie, maar er was genoeg te doen.

Veerle

Afgelopen week was er veel te doen. Het werd 2019, we gingen bij familie op bezoek, we hebben een bezoekje gebracht aan Amsterdam en ik heb iedereen weggelaserd tijdens het lasergamen.

Maandag 31 december

Maandag was de laatste dag van de read-a-thon. Ik begon de dag met het uitlezen van Verlaten. Tijdens het ontbijt keek ik met mijn ouders en broertje een paar afleveringen van Young Sheldon. Daarna blogde ik wat en maakte ik wat blogfoto’s. Ik begon ook in Aan de rand van de stilte. Ik hoopte het uit te lezen in 2018, maar dat mislukte omdat Guido Weijers keihard aanstond in de woonkamer. We telden samen af tot 2019 en keken naar het vuurwerk.

Dinsdag 1 januari

Dinsdag waren we allemaal behoorlijk bekaf. ‘s Ochtends deed ik dan ook weinig, behalve wat schrijven en Young Sheldon kijken. Aan het eind van de middag gingen we naar mijn oma, waar we een late kerst vierde met mijn oom, tante en twee neefjes.

Woensdag 2 januari

Vorige week hadden we een afspraak gemaakt voor vandaag om spitzen te passen in Amsterdam. We besloten er een dagje Amsterdam van te maken. Eerst gingen we naar een spellenwinkel vol bekende en minder bekende spellen. We kwamen een spel tegen dat ons wel leuk leek en namen het mee. Daarna was het tijd om spitzen te gaan passen, wat zoals altijd even duurde. Daarna nam mijn vader ons mee naar een comic book store om eens een kijkje te nemen. Als laatste gingen we naar Scheltema, waar ik zeker een uur heb rondgekeken. Ik kon gewoon niet kiezen uit alle leuke boeken die ze hadden! Helaas hadden ze Truth or Dance en Het Verdoemde Zwaard, de boeken die ik wilde halen, niet meer op voorraad, maar uiteindelijk heb ik de hardcover van Everless weten te bemachtigen, samen met Onverschrokken en De 100.
‘s Avonds keken we seizoen 1 van Young Sheldon af en las ik nog wat in Dromen.

Donderdag 3 januari

Vandaag hadden we afgesproken met een goede vriendin van mij en haar ouders en zusje te gaan lasergamen in Utrecht. We zien elkaar niet vaak meer sinds ze is verhuisd naar de andere kant van Nederland, maar het is altijd erg gezellig. Helaas lieten mijn lasergame-skills van afgelopen keer me in de steek en werd ik een keer dertiende (van de zeventien) en een keer vijfde (van de 21). Na het lasergamen dronken we wat in het café bij de baan en gingen we uit eten in een stadje verderop. Het was erg gezellig om elkaar te zien en samen te lasergamen (ik geloof dat ik een nieuwe hobby heb…(;).

Vrijdag 4 januari

Vrijdag was een rustig dagje deze week. Ik las Dromen uit en begon aan de recensie die ik voor Nederlands moet schrijven. Daarnaast speelden we voor het eerst het nieuwe spel die we in Amsterdam hadden gekocht, 7 Wonders, blogde ik wat en las ik verder in Aan de rand van de stilte.

Zaterdag 5 januari

Zaterdagochtend heb ik, na een korte vakantiestop, weer samen met een groep vrienden hardgelopen rond een klein meertje in de buurt. Daarna ben ik, zoals altijd, nog een uur blijven hangen en sprak ik af om vanmiddag naar een vriendin toe te gaan. Daar ging mijn rustige dagje. We hebben Dark Shadows (de film uit 2012, niet de serie) en een stuk van Minions gekeken, heel veel gekletst en muziek gemaakt. ‘s Avonds keek ik de eerste aflevering van Wie Is De Mol? en las ik Aan de rand van de stilte uit.

Zondag 6 januari

Op de laatste dag van de vakantie moest ik er toch echt aan geloven: huiswerk. ‘s Ochtends had ik met de wedstrijdgroep twee demonstraties op de nieuwe locatie van de dansschool waar ik dans. Daarna moest ik mee naar het centrum om boodschappen te halen. Tussen de demonstraties door maakte ik nog wat huiswerk en schreef ik een opdracht voor Nederlands af. Vervolgens blogde ik wat. Daarna kon ik eindelijk beginnen in Het Huis van Hades! Helaas moest ik vroeg naar bed, want maandag begint school weer :(.

Celine

Waarschijnlijk is dit niet de beste week voor mij om de dagboeken mee te beginnen. Het was vakantie en ik heb nou niet echt iets gedaan, naast lezen en bloggen…

Maandag 31 december

Eigenlijk wilde ik zondag al We Come Apart uit lezen, maar dat mislukte helaas, dus lees ik vandaag eindelijk het boek uit. Dat brengt mijn teller van de New Year Countdown Read-a-thon op 4. Ook gaan we naar het centrum om wat boodschappen te doen en oliebollen te kopen, yum! Verder blog ik nog wat en lees ik in One for the Birds, omdat ik niet vandaag al wil beginnen in Overstroomd. Al spelletjes spelend luiden we het nieuwe jaar in en bekijken we het vuurwerk.

Dinsdag 1 januari

Vandaag zijn we nogal van brak van heel laat slapen, dus doen we in de ochtend helemaal niks. Ook vandaag blog ik en begin ik in Overstroomd, ik weet nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden. ‘s Avonds kijken we de Christmas special van Doctor Who die weer erg leuk is. Ik ben nu al heel benieuwd naar het volgende seizoen van Doctor Who en misschien moet ik maar eens de andere seizoenen gaan kijken…

Woensdag 2 januari

Zoals ik al zei, is deze week niet zo heel spectaculair en interessant. Ik lees wat, ik blog wat. Allemaal niet zo heel boeiend. En ik ga nog even mijn TBR van Goodreads en Hebban langs, waardoor de kans dat ik onder de streefgetallen kom, groter is geworden. Super fijn!

Donderdag 3 januari

Vandaag ga ik samen met mijn moeder op zoek naar laarzen, maar helaas lukt dat niet echt. Wel doen we nog wat boodschappen. Die middag en avond blog ik en lees ik wat. Ik lees in Overstroomd en One for the Birds die ik bijna uit heb, dus dat hoop ik de volgende dag te doen. Eigenlijk wil ik het boek zo snel mogelijk uitlezen, zodat het mijn eerste boek van 2019 is en niet een Chinees boek dat mijn moeder voorleest. Ik ben namelijk niet bepaald een fan van die serie.

Vrijdag 4 januari

Mijn slaap laat me vandaag in de steek en ik word ineens heel vroeg wakker. Ik besluit die tijd te nemen om One for the Birds uit te gaan lezen (mijn eerste boek van 2019!) en over de helft te komen met Overstroomd. Ook ben ik weer eens bezig met school en ‘s middags  maak ik met mijn moeder appelflappen. Ze waren erg lekker! ‘s Avonds lees ik weer verder in mijn boek.

Zaterdag 5 januari

Vandaag begint de Chinese school helaas weer, dus daar gaan we in de middag naar toe. Voordat we gaan, ga ik in de ochtend hardlopen met een paar vriendinnen. Dit doen we al een aantal weken en het is nog iedere keer even leuk! ‘s Avonds leest mijn moeder het Chinese boek uit en kijken we Wie Is De Mol?. Het begint alweer erg leuk en ik kan niet wachten op de volgende aflevering!

Zondag 6 januari

Vandaag wil ik graag Overstroomd uit lezen, dus daar ben ik tot de middag mee bezig. Als ik hem uit heb, begin ik aan de recensie voor school. Ik kom een heel eind, maar laat ik daarna even rusten. Ook blog ik vandaag en begin ik Verwoest Me, hoewel ik hem tot nu toe niet zo goed vind als Vrees Me

Hoe zag jouw week eruit?

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s