Wrap up december 2018

Veerle

December was voor mij een niet normaal goede leesmaand. Het hielp natuurlijk mee dat we eind december niet mega veel toetsen hadden, er een paar dunne boeken tussen zitten en we natuurlijk meededen aan de New Year Countdown Read-a-Thon.

Boeken gelezen in december: 11
Boeken gelezen in 2018: 85

1. Vampier Dagboek van Viv Croot
Het eerste boek dat ik in december las was Vampier Dagboek. Ik was echter geen fan van dit boek. Er gebeurde helemaal niks. Eerst was het nog wel grappig, maar op een gegeven moment gebeurde er steeds hetzelfde en begon het saai te worden.

2. Artemis Fowl van Eoin Colfer (Artemis Fowl #1)
Het duurde even, maar begin december is het dan eindelijk gelukt om Artemis Fowl uit te lezen. Tegen het einde werd het verhaal wat spannender, dus kwam ik wat sneller door het boek heen. Het hielp natuurlijk ook mee dat we een excursie hadden met school waarvoor we anderhalf uur heen en anderhalf uur terug moesten reizen.   

3. I always get my sin van Maarten H. Rijkens (I always get my sin #1)
Na Artemis Fowl besloot ik dat het tijd was om een dun boekje te gaan lezen. Ik dacht gelijk aan I always get my sin, aangezien het al bijna een jaar in mijn TBR-kast stond. Het is mindblowing om te lezen hoe slecht sommige mensen Engels spreken. Helaas wordt het op een gegeven moment wel wat saai en eentonig, omdat het continu dezelfde fouten zijn.

4. In het spoor van de eclips van Bronagh Curran
Ik was erg benieuwd naar In het spoor van de eclips en vond het vanwege de winterse cover wel toepasselijk om in december te lezen. Het verhaal was alles behalve winters, maar dat was juist wel fijn. Het was een ontroerend verhaal en het stoorde me gek genoeg niet dat de roadtrip pas laat begon en niet eens heel lang duurde.

5. Het meisje met de Parel en andere verhalen van o.a. Imme Dros
Jaren geleden kreeg ik, na eenzelfde soort boek van het Rijksmuseum, deze bundel met korte verhalen die kinderboekenschrijvers hebben geschreven met als inspiratie een schilderij uit het Mauritshuis. Het mooie aan deze korte verhalen vind ik dat ze van alles kunnen betekenen. Het wordt vrij vaag opgeschreven en acties en daden en woorden kunnen van alles betekenen, waar jij de juiste betekenis uit moet zien te halen.

IMG-20190101-WA0015

6. Een Hondenleven van Jeff Kinney (Het Leven van een Loser #4)
Voor kerst kreeg mijn broertje twee Leven van een Loser-boeken. Ik was even klaar met Vrees Me en vroeg of ik een van de twee mocht lenen. Ik kwam er snel doorheen en het gaf me genoeg moed om verder te gaan met Vrees Me.

7. Vrees Me van Tahereh Mafi (Touching Juliette #1)
Ik ben niet zo een fan van Vrees Me, voornamelijk omdat ik me erg stoorde aan de schrijfstijl. Het waren voor mij te veel metaforen waarvan minstens de helft voor mijn gevoel nergens op sloeg. Daarnaast had ik een spannend boek verwacht, maar ik kreeg een romantisch verhaal. Gelukkig was het einde spannend en werden de metaforen langzaam minder. Dat geeft me genoeg moed om door te gaan met het lezen van de serie.

8. FF offline van Jeff Kinney (Het Leven van een Loser #10)
Vlak voordat ik Vrees Me uit las, begon de Read-a-Thon van Kwante. Na Vrees Me had ik iets luchtigs nodig, dus vroeg ik mijn broertje of ik het andere Leven van een Loser-boek dat hij had gekregen voor kerst mocht lenen. Dat mocht ik en ik las het binnen no-time uit.

9. Sproetenliefde van Maren Stoffels
Na FF offline besloot ik dat het tijd was een boek uit mijn TBR voor de Read-A-Thon te gaan lezen en ik koos Sproetenliefde, aangezien ik zin had in iets luchtigs. Het was een vermakelijk verhaal, maar erg voorspelbaar en niet heel bijzonder. Ik schrijf er dan ook geen grote recensie over, maar een mini-recensie, samen met Verlaten.

10. Verwoest Me van Tahereh Mafi (Touching Juliette #1,5)
Ik was benieuwd of de rest van de Touching Juliette-serie nog wat zou zijn en had deze novelle al in huis. Daarom las ik het na Sproetenliefde en ik was aangenaam verrast. Alle rare, onlogische metaforen waren verdwenen! Daarnaast heb ik Warner in een heel ander licht gezien. Ik ben benieuwd wat Breek Me in petto heeft.

11. Verlaten van Annejoke Smids
Mijn laatste boek van 2018 was Verlaten, een boek over VOC-schepen in de achttiende eeuw. Het was een leuk en leerzaam verhaal, al vond ik het jammer dat het nooit echt spannend werd, wat ik wel had verwacht. Ook hiervan schrijf ik een korte mini-recensie.

Celine

Meestal lees ik in de kerstvakantie niet zo heel veel boeken, dus verwachtte ik dat mijn wrap up van december niet zo groot zou zijn. Verrassend genoeg bleek ik veel meer boeken gelezen te hebben, hoewel de meeste boeken erg dun zijn. Daar wil ik volgend jaar meer verandering in brengen en toch wat dikkere boeken lezen! De grote hoeveelheid komt ook door de New Year Countdown Read-a-thon die erg goed beviel en er onder andere voor zorgde dat ik boeken las die ik al erg lang wilde lezen. Heel fijn, dus!

Boeken gelezen in december: 14 boeken
Boeken gelezen in 2018: 74 boeken

1. De One van Kiera Cass (De Selectie #3)
In november was ik begonnen aan dit boek, omdat toen ook de HYA Celebrate Reading Readathon bezig was. Helaas wist ik hem tijdens de Read-a-thon niet uit te lezen, maar kreeg ik hem aan het begin van december wel uit. Ik vond hem leuker dan deel 2, maar niets overtreft voor mij het 1e deel. Ik besloot naar aanleiding van de trilogie een brief te schrijven aan America. Ik ben erg benieuwd naar de rest van de serie en hoop die dit jaar te lezen.

2. 動物精的祕密 van 陳郁如 (修煉 #1)
Dit is het eerste deel van een Chinese serie die mijn moeder ons aanraadde. Ze las het voor in het Chinees, maar helaas waren mijn zus en ik niet erg positief over dit boek. Mijn moeder leest nu deel 2 voor, maar ik heb zomaar het idee dat dit ook het laatste boek van de serie wordt voor ons. Op Goodreads ga ik er wat meer op in, omdat ik hier ook geen recensie over ga schrijven op de blog.

3. De Reuzenperzik van Roald Dahl
Ik vond de boeken van Roald Dahl altijd al erg leuk, maar ik heb nog steeds niet alle boeken van hem gelezen. Dit was een van de boeken en deze maand maakte ik daar verandering in. Ik vond het boek erg leuk en heb er een dubbel recensie van geschreven met De Griezels die je hier kan lezen.

4. Crush van Svetlana Chmakova
5. My Hero Academia/ RWBY van Kohei Horikoshi
6. Adventure Time with Fionna and Cake van Grace Kraft
Mijn zus heeft tijdens de unhaul ook een aantal comics gegeven. Ik vind ze leuk om een keer gelezen te hebben, maar ben wel van plan om ze daarna ook te unhaulen. Eerder had ik al een paar gelezen en deze maand waren de deze drie aan de beurt. Ik heb er nog een aantal over die ik graag aan het begin van dit jaar uit lees, omdat ik er dan klaar mee ben.

P_20181230_145822

7. Huis te Koop van Ruth Ware
8. In de Lift van Vi Keeland
9. Een Kerstbelofte van Chantal van Gastel
Op Hebban was de Hebban Adventskalender 24 dagen lang met 24 ebooks. Dit waren er drie van en waren ook alle drie kortverhalen. Ik vond ze allemaal niet erg bijzonder en ben er ook achter gekomen dat ik nog niet echt toe ben aan volwassenboeken. Ik blijf dus nog wel een aantal jaar bij de YA’s!

10. The Lightning Thief: the graphic novel van Robert Venditti, Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #1)
11. De Zee van Monsters: de graphic novel van Robert Venditti, Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #2)
Toen we zagen dat de graphic novel van het tweede deel in de bibliotheek was, leenden mijn zus en ik het boek gelijk. Ik had de graphic novel van het eerste deel nog niet gelezen, dus die las ik eerst. Ik vond de graphic novels niet erg bijzonder en veel minder leuk dan de originele boeken. Ik zal er een dubbel recensie aan wijden waarbij ik dieper inga op wat ik ervan vind.

12. Vermist van Sophie McKenzie (Vermist #1)
Dit boek stond al sinds begin 2018 op mijn TBR en al helemaal toen Veerle het boek aan mij gaf voor mijn verjaardag. Meerdere keren stond dit boek op mijn TBR en eind deze maand besloot ik er eindelijk werk van te maken. Ook bij dit boek komt er geen recensie op de blog, omdat Veerle die al heeft geschreven (die kan je hier vinden), dus kan je op Goodreads meer vinden over wat ik ervan vond. Kort samengevat: Onrealistisch qua zowel personages als verhaal, maar verder wel tof verhaal die snel leest. Ik denk echter niet dat ik verder ga met de serie.

13. Wolfsbloed van Alexandra Penrhyn Lowe (Sevenster #2)
Yes, deze heb ik eindelijk gelezen! Ik ben hier bijna 2 jaar mee bezig geweest en heb het aan het einde van de maand toch gelezen. Met dank aan de New Year Countdown Read-a-thon, want anders had dit boek waarschijnlijk nog wel heel lang moeten wachten. Ik ben blij dat ik hem uit heb en ben erg benieuwd naar het vervolg.

14. We Come Apart van Sarah Crossan en Brian Conaghan
Ik wilde dit boek al een tijdje lezen, omdat het was geschreven door Sarah Crossan en het verhaal me trok. Ik was begin november begonnen, maar er kwamen allemaal boek tussendoor die ik liever wilde lezen, waardoor ik het boek aan de kant moest leggen. Ik vond dit boek helaas niet zo geweldig als ik had gehoopt. Het was een leuk boek, maar het miste wat. Wat ik precies miste, zal ik laten weten in mijn recensie die nog online komt. Kijk daar dus zeker naar uit!

Wat heb jij gelezen in december?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s