Wrap up 2018

Begin dit jaar hebben we een TBR gemaakt met een aantal boeken. Halverwege het jaar hebben we gekeken hoe ver we waren met onze TBR. Nu het jaar voorbij is, kijken we welke boeken die aan het begin van het jaar op onze TBR stonden we hebben gelezen.

Veerle

Van de 15 boeken die ik dit jaar in ieder geval wilde lezen heb ik er een stuk of vijf nog niet gelezen, maar dat vind ik niet rampzalig.

Doel: 40 boeken
Gelezen: 85 boeken

Wonder

1. Wonder van R.J. Palacio
Afgelopen maart kreeg ik Wonder voor mijn verjaardag en zodra ik de bibliotheekboeken die ik had gelezen, ben ik eindelijk begonnen in Celine’s favoriete boek. Het was een prachtig, ontroerend boek dat laat zien hoe wreed mensen kunnen zijn. Een echte aanrader!   

2. BFF’s voor even van Rachel Renée Russell (Dagboek van een muts #11)
Toen ik begin maart even geen zin had in Meisje Vermist, besloot ik om BFF’s voor even te gaan lezen, aangezien de Dagboek van een Muts-boeken vol staan met tekeningen en ik er meestal snel doorheen kom. Ik heb het dan ook in twee uur uitgelezen.

3. Harry Potter: A History of Magic van J.K. Rowling en British Library
Sinds de vorige update is er niks veranderd aan de status van Harry Potter: A History of Magic. Ik ben van plan het in 2019 tussendoor te lezen, naast het boek dat ik op dit moment actief aan het lezen ben. Ik ben alleen een beetje geïntimideerd bij de grootte en dikte van het boek.

20180908_193913

4. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs (De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #1)
Ja, ik heb De bijzondere kinderen gelezen. Nee, ik ben er niet blij om. Totaal niet. Het was een heel saai boek, waarin het spannendste stuk niet eens spannend was. Daarnaast kwam het verhaal pas op bladzijde 200 van de 300 op gang, wat ook niet meehielp.

5. Hoe overleef ik het jaar 2000?; Hoe overleef ik mijn eerste zoen?; Hoe overleef ik met/zonder jou?; Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? van Francine Oomen
Het is me afgelopen jaar bijna gelukt de Hoe Overleef Ik…-serie uit te lezen. Ik moet alleen nog Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? lezen, wat ik van plan ben te doen in 2019.

6. De Bliksemdief van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #1)
In de meivakantie las ik De Bliksemdief in een paar dagen uit. Vlak daarna las ik ook De Zee van Monsters en in de zomervakantie las ik de serie uit. Op vakantie naar Rome (hehe, toepasselijk ;D) heb ik De Verloren Held en De Zoon van Neptunus en later ook Het Teken van Athena gelezen.

De Bliksemdief

7. Manhatan van Rob Ruggenberg
Hoewel ik er nog steeds benieuwd naar ben, staat Manhatan niet meer zo hoog op mijn TBR. Er zijn veel andere boeken die ik liever wil lezen dan Manhatan en die geef ik voorrang.

8. Soapsop van Liza Sips
Soapsop had ik in februari al gelezen. Ik was er niet enorm enthousiast over, maar het was wel vermakelijk. Het is een fijn boek om tussendoor te lezen, maar meer echt niet.  

9. 13 enveloppen & 1 rugzak van Maureen Johnson
Het eerste boek dat ik las in 2018 was 13 enveloppen & 1 rugzak. Ik vond het een grappig boek om te lezen. De reizen die Ginny maakt zijn erg origineel en mooi.

10. Wat als… van Daniëlle BakhuisWhatsApp Image 2018-01-15 at 15.35.46
Eind 2017 had ik
Wat als… al uitgelezen, wat veel eerder was dan ik had verwacht. Het was een spannend verhaal en ik had die plottwist niet aan zien komen!

11. Vuurproef van Erin Hunter (Warrior Cats #1)
Afgelopen zomer ben ik weer naar de bibliotheek gegaan, waar ik meteen Vuurproef mee heb genomen. Uiteindelijk heb ik het tijdens de dansvoorstelling midden juni uitgelezen. Ik vond het een rechtvaardig einde van de serie, al duurde het eindgevecht voor mijn gevoel wat kort.

12. Prikkeldraad van Derk Visser
Afgelopen juli had ik al besloten dat ik Prikkeldraad, net zoals Gestalkt, niet meer wil lezen. Het verhaal klinkt gewoon niet meer zo interessant.

13. Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien
Ook Lord of the Rings heb ik niet gelezen. Ik had het te druk met het lezen van andere boeken. Ik weet ook niet meer zo zeker of ik deze trilogie nog wil lezen. De boeken zijn heel dik en ik zie eerlijk gezegd op tegen de schrijfstijl van Tolkien.

14. Gestalkt van Albert ten Cate
Het verhaal van Gestalkt klinkt niet meer zo leuk, dus heb ik het verwijderd van mijn TBR. Ik heb het dan ook niet gelezen in 2018.

img-20180817-wa0006

15. Harry Potter: Film Wizardry van Brian Sibley
Afgelopen zomer besloot ik dat het tijd was om iets aan mijn vele currently readings te doen. Daarom heb ik Harry Potter: Film Wizardry gelezen. Ik vond het een interessant boek, zeker om te lezen hoe ze sommige special effects hebben gemaakt.  

 

 

 

Verder had ik nog wat andere doelen voor mezelf opgesteld:

  • Veel bloggen. Dat is wel gelukt het afgelopen jaar!
  • Maximaal vijf boeken op mijn currently reading. Dit is me, gelukkig, ook gelukt! Ik heb er momenteel vier op staan, maar ben van plan komende dagen DrOmEN uit te lezen, zodat ik er weer drie boeken op heb staan.
  • Maximaal vijftien boeken in mijn TBR-kast. Tja, laten we hier maar niet over beginnen… Ik ging de goede kant op, maar toen ging ik in september naar het Boekenfestijn en kreeg ik wat boeken die Celine en haar zus hadden unhauld. Op dit moment heb ik 39 boeken in mijn TBR-kast staan.
  • Mijn Goodreads-TBR onder de 200. Ook dit is mislukt. Op dit moment wil ik volgens Goodreads 383 boeken lezen. Bijna het dubbele van wat mijn doel was… Ik ben bang dat dit er alleen maar meer worden komend jaar.

Celine

Ik had 20 boeken op mijn TBR gezet en hoopte maar dat ik eind 2018 alle boeken van de lijst kon strepen. Oké, ik was al blij als ik de helft had gelezen. Of ik de helft heb gelezen? Dat is nog maar de vraag…

Doel: 40 boeken
Gelezen: 74 boeken (volgens Goodreads)

1. De Bliksemdief van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #1)
Yup, gelezen! Ik vond het erg leuk om hem te herlezen en te zien wat ik alweer vergeten was. Samen met Veerle heb ik er een duo recensie over geschreven die je kan lezen. Ook heb ik het tweede deel gelezen dit jaar en kijk uit naar het derde deel.

2. Spotgaai van Suzanne Collins (De Hongerspelen #3)
Deze heb ik ook gelezen! Ik vond het een hele opluchting na deel 2 en ben dan ook blij dat ik de serie toch goed af kan sluiten. Het einde vond ik wel een beetje iets te snel gaan, maar verder was ie hartstikke prima. Gelukkig weer een serie uit!

3. Stad van Beenderen van Cassandra Clare (De Kronieken van de Onderwereld #1)
Aii… Ik heb het boek gelezen, ja. Ik ben een serie gestart, maar ga er ook niet meer in verder. Wat een verschrikkelijk saai boek was dit! Hierdoor heb ik zelfs de laatste 150 bladzijden geskimmed. Ik dacht te herinneren dat de film goed was, maar na het herkijken van de film ben ik daar toch niet meer zo zeker van… Geen aanraders!

p_20180902_113704

4. Simon vs de Verwachtingen van de Rest van de Wereld van Becky Albertalli
Ik las dit boek in mei als voorbereiding op de film, en wat een fantastisch boek is dit! Het is zo’n schattig boek en als je van contemporary houdt, denk ik dat je dit boek ook wel kan waarderen. Ik vond hem erg leuk en ook de film was emotioneel. Dit is dan weer wel een aanrader!

5. Wolfsbloed van Alexandra Penrhyn Lowe (Sevenster #2)
Ja, deze heb ik vlak voor het einde van 2018 uitgelezen. Ik ben hier heel blij mee en vond het boek ook erg leuk. Hopelijk kan ik volgend jaar deel 3 lezen en lees ik die ook iets sneller, oeps!

6. 13 enveloppen & 1 rugzak van Maureen Johnson
Ik had verwacht het boek erg leuk te vinden, maar helaas was het hem net niet. Ik kon me niet erg goed verplaatsen in Ginny en de avonturen die ze beleefde in de landen vond ik net iets te overdreven. Ik weet niet zeker of ik het vervolg wil lezen of een ander boek van Maureen, hoewel Let it Snow wel op mijn TBR staat.

7. Scarlet van Marissa Meyer (The Lunar Chronicles #2)
Ik vond Cinder echt super leuk, dus het verbaast me dat ik het vervolg nog steeds niet heb opgepakt. Wel heb ik een boek van Marissa Meyer gelezen, namelijk Alter Ego, dus telt dat ook?

P_20180228_131637_1.jpg

8. De Grijze Jager-serie van John Flanagan
De Verloren Verhalen las ik begin van het jaar al uit, maar aan de andere twee boeken ben ik niet toegekomen. Dit is dus helaas niet helemaal gelukt…

9. De Jongen met de Lege Ogen van Jonathan Stroud (Lockwood & Co #3)
Yes, sir! Ik heb niet alleen het derde deel gelezen, ook het vierde én vijfde deel wist ik in 2018 te lezen. En weet je wat dat betekent? Dat ik de serie in 2018 heb uitgelezen! Hoewel ik super blij ben dat ik de serie uit heb, ben ik toch een beetje verdrietig. Ik heb immers afscheid van de personages moeten nemen en dat gaat nog een beetje lastig…

10. De Brief voor de Koning van Tonke Dragt
Even serieus, wat denk je zelf? Ik ben hier al jaren mee bezig, dus dat ik hem dit jaar wel zou lezen, was eigenlijk meer wishful thinking. Ik zet hem dan ook niet op mijn TBR voor 2019 en ik lees hem maar als ik er ooit een keertje zin in heb. We zullen zien.

11. Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen van Allan & Barbara Pease
Eigenlijk had ik ook niet verwacht dat ik dit boek zou lezen in 2018, dus niet heel verrassend heb ik het boek ook niet gelezen. Ik ben dat wel van plan ooit te gaan doen, maar wanneer dat dus is, weet ik niet.

12. Ready Player One van Ernest Cline
Deze heb ik dan weer wel gelezen. Ik heb hem gelezen voor de film uitkwam en ik vond het boek echt super leuk! De film vond ik net iets minder, maar niet zo heel verkeerd. De recensie van het boek kan je hier lezen en de Boek vs Film hier.

p_20180711_163342_1

13. De Elite van Kiera Cass (De Selectie #2)
Deze heb ik ook gelezen! Ik vond het tweede deel iets minder dan het eerste deel, maar het derde deel vond ik dan wel weer beter. Het derde deel heb ik inderdaad ook al gelezen! Omdat ik geen recensie heb geschreven, maar toch aandacht wilde besteden aan de trilogie, heb ik een brief aan America geschreven die je hier kan lezen. Ik hoop de rest van de serie dit jaar uit te lezen!

14. Thuis van Kass Morgan (De 100 #3)
Nee, deze heb ik dan weer niet gelezen. De serie heb ik bijna uit, dus ik moet echt wel even tijd gaan maken voor dit boek. Maar als je mijn TBR voor januari hebt gelezen, weet je dat hij er op staat! Hopelijk lukt het me dus om het boek te lezen in januari.

15. Gouden Bergen van Holly Smale (#4)
Deze heb ik ook gelezen. Die vond ik erg leuk en beter dan het derde deel, waar ik toch wel erg negatief over was, zoals je hier kan lezen. Van dit deel heb ik ook een recensie geschreven. Ook deze serie hoop ik dit jaar uit te lezen.

p_20181027_120033

16. De Studie van Joelle Charbonneau (De Test #2)
Ahh, helaas niet! Ik vond het eerste deel erg leuk, maar ben niet toegekomen aan het vervolg. Ik heb hem wel een keer geleend bij de bibliotheek, maar kwam er niet aan toe. Deze hoop ik toch wel snel te lezen, voordat ik alweer vergeet wat er in het eerste deel gebeurde!

17. Samensmelting van Veronica Roth (Divergent #3)
Ook niet… Deze heb ik eveneens niet gelezen, maar moet ik wel snel lezen voordat ik het eerdere verhaal weer vergeet. Ik ben hier heel benieuwd naar, omdat ik hiervoor ben gespoild en toch wel wil weten hoe het gebeurt. Ik heb thuis de novelle Four en die wil ik er na lezen. Hierdoor kan ik ook weer een boek van mijn TBR afstrepen en zelfs een hele serie!

18. De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine van Ransom Riggs (De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine #1)
Deze heb ik helaas wel gelezen. Ik zeg helaas, omdat ik het boek niet zo leuk vond. Ik heb het boek na ongeveer 150 pagina’s geDNF’ed en daar heb ik geen spijt van. Ik vond het boek erg saai, mede doordat er niets gebeurde en de schrijfstijl ontzettend gedetailleerd was. Niet mijn smaak in ieder geval.

p_20180727_122205_1

19. Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum van Benjamin Alire Sáenz (Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum #1)
Jaa, dit boek vond ik zo leuk! Ik heb hem afgelopen zomer gelezen en vond hem erg mooi. Ik heb er geen spijt van dat ik hem heb gelezen en ben blij dat deze mij beter beviel dan bijvoorbeeld Ik Geef Je de Zon. Volgend jaar komt Benjamin naar Yalfest, dus ik kan niet wachten om hem te ontmoeten.

20. Verwoest Me van Tahereh Mafi (Touching Juliette #1.5)
Nee, deze heb ik in 2018 helaas niet gelezen. Wel verrassend, omdat ik Vrees Me geweldig vond en Verwoest Me iets meer dan 100 pagina’s telt. Waarom ik hem dan niet heb gelezen? Dat is een hele goede vraag. Maar zoals jullie gisteren al hadden gelezen, heb ik dit boek op mijn TBR voor 2019 gezet. Om mijn goede voornemens nog beter te starten, staat dit boek zelfs op mijn TBR voor januari. De kans dat ik dit boek volgend jaar wél ga lezen, is dus erg groot. Ik ben benieuwd!

Ik heb uiteindelijk dus niet alle boeken gelezen van mijn TBR voor 2019, helaas. Maar heb ik dan wel mijn andere leesdoelen gehaald (die ik heb aangepast op de helft van het jaar)?

  • Mijn doel was om 40 boeken te lezen. Nou, dat doel heb ik met 74 boeken zeker gehaald!
  • Ook wilde ik mijn currently reading-lijst onder de 10 boeken hebben en het liefst onder de 5. Vijf boeken op mijn lijst is net iets te hoog gegrepen, maar momenteel lees ik precies 10 boeken. Ik vind dat ik dit doel ook wel heb gehaald, haha.

p_20180828_1147331

Oké, dan mijn TBRs die ik aan wilde pakken. Mag ik die even overslaan?

  • Mijn Goodreads TBR moest onder de 300. Daar staan er nu 352 op…
  • Op naar mijn Hebban TBR, die onder de 200 moest. 213 boeken op die TBR, blijkbaar.
  • En mijn fysieke? Die moest onder de 40. Op dat moment wist ik nog niet dat mijn zus grondig door haar boekenkast zou gaan, dus werd dat doel ineens onmogelijk om dit jaar te halen. Want momenteel staan er 125 boeken op.

Zoals je ziet, zijn mijn doelen voor mijn TBRs nou niet echt gelukt, helaas. Wel heb ik veel mooie boeken mogen lezen dit jaar waar ik erg blij mee ben, en dan maken die TBRs niet zo heel veel meer uit!

Heb jij je aan je TBR en doelen voor TBR gehaald?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s