Book haul December 2018

Onze laatste book haul van 2018 alweer. De tijd gaat ontzettend snel en vandaag laten wij weten wat wij in december hebben toegevoegd aan onze boekenkasten. Kijk je mee?

Veerle

Hoewel december vol zat met feestdagen, heb ik mijn book haul bescheiden weten te houden. Ik heb vier boeken gekregen en één boek geleend.

Gekregen

Book haul december_gekregen.JPG

1. en 2. Het Huis van Hades; Het Bloed van Olympus van Rick Riordan (Helden van Olympus #4, #5)
Eind oktober las ik Het Teken van Athena en ik had die cliffhanger niet verwacht. Helaas had ik de laatste twee delen uit de serie niet, dus kon ik niet verder lezen. Daarom stonden Het Huis van Hades en Het Bloed van Olympus stipt op nummer één op mijn verlanglijstje. Ik kreeg ze dan ook met Kerst van mijn oma. Ik kan niet wachten verder te gaan in deze fantastische serie!

3. Movie-Making News: De Verhalen achter de Magie van Jody Revenson
Voor Kerst kreeg ik twee boeken van Fantastic Beasts. In dit boek wordt het maken van Fantastic Beasts and Where to Find them uitgelegd. De opmaak ziet eruit alsof het door middel van krantenberichten wordt gedaan, dus ik ben benieuwd.

4. Licht, camera, Magie! van Ian Nathan
Het vierde en laatste boek dat ik voor Kerstmis kreeg is Licht, Camera, Magie! van Ian Nathan. Hierin wordt uitgelegd hoe The Crimes of Grindelwald is gemaakt. Ik was erg enthousiast over Harry Potter: A Film Wizardry waarin wordt uitgelegd hoe de Harry Potter-films zijn gemaakt en ik hoop dat Licht, Camera, Magie! net zo leuk is.

YALfest
Tot slot heb ik kaartjes voor YALfest 2019 gekregen! Celine en ik gaan er samen heen en ik heb er heel veel zin in. YALfest is het Young Adult Literatuur Festival waar verschillende schrijvers heenkomen en je je boeken kunt laten signeren, maar er zijn ook masterclasses en vele andere activiteiten.

Geleend

Book haul december_geleend.JPG

1. Norse Mythology van Neil Gaiman
Eind november kreeg ik een idee voor een verhaal. Langzamerhand ben ik begonnen met het idee uit te werken en het heeft een hoop de maken met mythologie. Omdat ik ongelooflijk weinig weet van de Noordse Mythologie, heb ik gevraagd of ik Norse Mythology van Neil Gaiman mocht lenen van een vriendin. Dat mocht, dus kan ik beginnen met mijn research.

Celine

December is vaak wel de drukke maand vol met cadeautjes. Ik had dan ook verwacht om een volle book haul te hebben. Surprise, dat bleek niet zo te zijn! Hoewel het toch nog wel een aantal is, heb ik de helft geleend en valt het eigenlijk wel mee.

1. The Bro Code van Barney Stinson (Matt Kuhn)
Hoewel we thuis geen Sinterklaas vieren, besloten mijn zus en ik om elkaar een boek te geven voor Sinterklaas, inclusief een gedicht. Ik had besloten om The Bro Code te vragen, omdat ik How I Met Your Mother ontzettend leuk vind. Hoewel het boek erg dun is, heb ik het nog niet gelezen, dus dat hoop ik volgend jaar te doen.

2. De Zee van Monsters: de graphic novel van Robert Venditti, Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #2)
Mijn zus en ik waren weer eens de site van de bibliotheek aan het bekijken, toen we zagen dat de graphic novel te lenen was. Raad eens wat we een dag later deden? Naar de bibliotheek toe gaan en het boek lenen! Ondertussen heb ik het ook al gelezen, maar of het net zo goed was als het originele boek? Tja…

3. De Vloek van de Titaan van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #3)
4. De Strijd om het Labyrint van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #4)
5. De Laatste Olympiër van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #5)
Het moment dat we zo blij waren dat de graphic novel in de bibliotheek was, was ik tegelijkertijd ook erg verdrietig, omdat ik erachter was gekomen dat het derde deel niet beschikbaar is in mijn bibliotheek… Gelukkig heb ik lieve vrienden die de serie zelf wel hebben en mocht ik deel 3, 4 én 5 lenen! Ik heb er heel veel zin in om weer verder te gaan met de serie!

P_20181229_150724.jpg

6. Liefde & Gelato van Jenna Evans Welch
7. Liefde & Geluk van Jenna Evans Welch
Ik wilde dolgraag Liefde & Geluk lezen, maar daarvoor zou ik eerst Liefde & Gelato moeten lezen. Niet dat ik dat een straf vind, haha. De covers vind ik ook erg mooi en lief, dus die wilde ik hebben voor Kerst. Mijn lijstje was niet erg lang, dus gelukkig kreeg ik deze boeken voor Kerst. Ik hoop ze beiden binnenkort te lezen.

8. Mermaid van Louise O’Neill
Dit was het andere boek dat ik op mijn wishlist voor Kerstmis had gezet. Zoals ik wel vaker op de blog heb gezegd, wil ik dit boek al een tijdje lezen. De prachtige cover, het feit dat het zich voor Ierland afspeelt en een hopelijk mooi verhaal, zorgden er voor dat ik dit boek wilde hebben en wil lezen. Ook deze heb ik helaas nog niet gelezen, maar dat het gaat gebeuren, staat vast. Ik kan niet wachten!

9. Zij en Ik van Nic Stone
Mijn zus en ik besloten om naar Utrecht te gaan, onder andere om de pop-up shop te bezoeken van Harry Potter (niet erg bijzonder helaas). Ook gingen we naar Broese en omdat ik niet met lege handen de deur uit wilde, besloot ik een boek te kopen. Uiteindelijk ben ik gegaan voor deze. Ik wil het al een tijd lezen én Nic Stone gaat naar Yalfest 2019! Die kon ik dus niet laten liggen, en nu nog lezen!

Welke boeken heb jij gekocht, gekregen of geleend in december?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s