The Friday Five: Onze 5 beste boeken die we afgelopen jaar hebben gelezen

Over een paar dagen is 2018 afgelopen, daarom blikken we met de Friday Five terug op het afgelopen jaar. Omdat we natuurlijk allemaal heel erg van lezen houden, noemen we vandaag de vijf beste boeken die we in 2018 hebben gelezen – en dat was nogal een klus!

Veerle

Ik heb veel te veel leuke boeken gelezen in 2018 om er maar vijf uit te kiezen, maar ik heb hier vijf boeken die het eerst in me opkwamen. Ze staan in willekeurige volgorde, omdat ik echt niet kan kiezen wat mijn favoriete boek is!

1. Het Teken van Athena van Rick Riordan (Helden van Olympus #3, Camp Half-Blood Chronicles #8)
Dit is met stipt op één mijn favoriete boek van Rick Riordan (tot nu toe dan). De personages maken een enorme groei door, het verhaal wordt in een keer heel volwassen en de cliffhanger is fantastisch gemeen. Hier kan je mijn recensie lezen.

2. De One van Kiera Cass (De Selectie #3)
Na De Elite wist ik niet wat ik moest verwachten van De One, maar het heeft alles overtroffen. Het was schattig, romantisch en het werd uiteindelijk toch nog spannend. Ik had het einde echt niet zien aankomen en het was nogal hartverscheurend. En dan de laatste zin: “Het zal geen ‘ze leefden nog lang en gelukkig zijn, maar zoveel meer dan dat.”

3. Harry Potter and the Chamber of Secrets van J.K. Rowling (Harry Potter #2)
Natuurlijk kan Harry Potter niet ontbreken op dit lijstje. The Chamber of Secrets is een van mijn favoriete films van Harry Potter. Het boek is ook leuk, al is het niet mijn favoriet. Ik hoop dat ik de rest van de serie in 2019 kan herlezen!

4. 54 minuten van Marieke Nijkamp
54 minuten is een van de twee thrillers die behoren tot mijn favoriete boeken van 2018. Het verhaal was hartverscheurend en veel gebeurtenissen zag ik totaal niet aankomen. Daarnaast vind ik het moeilijk te geloven dat dit soort dingen echt gebeuren.
Celine heeft de Engelse versie, This is where it ends, in huis en ik hoop dat ze het net zo leuk gaat vinden als ik dat deed.

5. Disconnect van Juultje van den Nieuwenhof
Tot slot wil ik Disconnect vermelden op mijn lijstje. Ik las het vlak voor Halloween en het gaf me toch de Halloween-chills! Ik had het wel spannend verwacht, maar niet zo spannend als dit. Daarnaast was het onvoorspelbaar en werd er mooi opgebouwd naar de onthulling van de dader. Ik ben hierdoor ook benieuwd geworden naar Delete, Juultjes eerste YA-thriller.

 

FF best books 2018.jpg

Celine

1. Everless van Sara Holland (Everless #1)
Omdat ik gewoon niet kan kiezen, heb ik er voor gekozen om mijn lijstje op volgorde te doen dat ik de boeken heb gelezen. Everless las ik in april en was daarbij het eerste boek dat op dit lijstje mocht komen. Ik vond het boek zo goed! Hoewel er op een paar punten wel iets aan te merken was, winnen de positieve punten het toch. Ik vond het idee van dit boek erg interessant en het verhaal erg origineel met een spectaculair einde. Zeker een aanrader en ik kan niet wachten op deel 2!

2. Nieuwe Maan van Sarah Crossan
Na Een en Gewicht van Water wist ik het zeker: ik ben fan van de boeken van Sarah Crossan en wil er meer van lezen. Dit boek kwam bijna uit in Nederland en hoewel het verhaal mij niet helemaal trok, besloot ik het toch te gaan lezen. En ik heb er geen spijt van gehad. Dit boek is goed! Ik kon het niet wegleggen en toen ik het eenmaal uit had, was ik sprakeloos. Ik wist niet wat ik zojuist precies had gelezen en had even tijd nodig. Ik geloof dat ik er momenteel nog steeds niet helemaal overheen ben, zo goed vond ik het boek. Zeker een aanrader en ook erg interessant om te lezen hoe de doodstraf precies in zijn werk gaat en hoe oneerlijk het allemaal eigenlijk wel niet is.

3. Apple and Rain van Sarah Crossan
Niet heel verrassend, maar nu Sarah Crossan op mijn favoriete auteurs-lijstje staat, kan ik niet anders dan Apple and Rain ook op mijn top 5 van 2018 te zetten. Ik wist niet zo goed wat ik precies van het boek moest verwachten. Waar de andere boeken een duidelijk onderwerp had, was deze flaptekst wat vager. Ik was er niet helemaal zeker van of dit boek wel wat zou zijn, maar dat het deze lijst heeft gehaald, zegt al heel wat. Ik werd gelijk verliefd op de personages en vooral op hun imperfectie. Dit boek is goed. Heel goed en ik kan al niet wachten om meer boeken van Sarah Crossan te lezen.

4. Aristoteles en Dante Ontdekken de Geheimen van het Universum van Benjamin Alire Sáenz (Aristoteles en Dante #1)
Ik had niet verwacht zoveel van dit boek te houden. Om eerlijk te zijn, dacht ik dat ik dit boek erg saai zou vinden. Waarschijnlijk zou ik na een paar pagina’s in slaap vallen. Het boek beweerde het tegendeel en leerde me lezen. En denken. En liefhebben. Ik leerde dat dit boek eigenlijk juist geweldig is en ik wil dit boek alweer herlezen om alle woorden in me op te nemen, samen met de woorden die er eigenlijk niet staan maar er wel zijn. Om het boek te begrijpen.

5. Het Lege Graf van Jonathan Stroud (Lockwood & Co #5)
Ik was eigenlijk van plan om alle boeken van de serie die ik dit jaar heb gelezen op de lijst te zetten, maar dit boek overtreft alles. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor, vooral omdat het een laatste deel van een geweldige serie is. Na de andere 4 boeken, houd ik van alle personages evenveel en ik wil niet dat het verhaal ophoudt. Ik wil dat het doorgaat en eigenlijk ben ik nog niet bereid afscheid te nemen van iedereen. Ik weet niet of dat ooit zal gebeuren, net als dat ik Harry Potter nog niet achter me wil laten en ik niet kan bedenken dat ik Percy Jackson achter me moet laten. Ik kan niet wachten tot jullie hun avonturen gaan beleven!

P_20181229_135600

Wat waren jouw favoriete boeken van 2018?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s