12 Days of Christmas Book Tag

Vandaag is het alweer Tweede Kerstdag, dus we hopen dat jullie allemaal een hele fijne Kerst hebben gehad!
Om toch in het teken van Kerstmis te blijven, doen we vandaag de Kersttag! Deze tag hebben we gevonden bij The Sassy Book Geek en is gemaakt door Lizzie Loves Books.

1. A Partridge in a pear tree: Favorite Stand-Alone Book?
Celine: “Hoewel ik vroeger koste wat het kost ging voor Wonder, moet Auggie de eerste plaats nu delen met een boek van Sarah Crossan. Welke dat is? Dat moet ik nog even bedenken!

Veerle: Wonder is een prachtig boek over een jongen met een aandoening waardoor zijn gezicht misvormd is. Maar In het spoor van de Eclips is ook een prachtig boek.”

IMG_20181216_215446_892

2. Two Turtle Doves: Fictional OTP/Favorite Ship?
Veerle: “Ik ben echt een shipgirl wat betreft het steunen van ships. Ik heb dan ook niet echt één favoriete ship, maar een aantal favorieten. Mijn twee absolute OTP’s zijn Percabeth (duh) en Solangelo (zo cute!). Daarnaast vind ik Jily en Wolfstar ook superschattig samen.”

Celine: “Ik ben het eens met Veerle, Percabeth is geweldig! Maar momenteel zet ik Locklyle wel bovenaan. Die OTP is zo lief!!”

3.Three French Hens: Favorite Trilogy?
Veerle: “Euh. Ik kom er zojuist achter dat ik niet bijzonder veel trilogieën lees. De meeste series die ik lees zijn vijf of meer boeken lang… Ik denk dat de oorspronkelijke Selectie-trilogie dan mijn favoriete is, hoewel ik De Elite niet heel goed vond.”

Celine: “En toen kwam ik erachter dat ik geen favoriete trilogie heb? Er zijn wel trilogieën die ik leuk vind, maar waar ik eigenlijk alleen maar het eerste boek heb gelezen. Zoals Project Persefone en De Test. Misschien moet ik eens die series uit gaan lezen…”

4. Four Calling Birds: Favorite Fictional Beast/Creature?
Celine: “Ik denk dat ik hierbij ga voor de Demiguise uit Fantastic Beasts and Where to Find Them. Hij is zo schattig en ik denk dat mijn liefde voor oerang-oetans hierbij ook een rol speelt, haha.”

Veerle: “Aah! Keuzestress! Ik denk dat het dan de Niffler is uit Fantastic Beasts and Where to Find Them. Hij is supergrappig en ook nog eens schattig <3!”

5. Five Golden Rings: Show 5 Golden Books
1. Artemis Fowl van Eoin Colfer
2. Kingdom of Ash van Sarah J Maas
3. Crooked Kingdom van Leigh Bardugo
4. King of Scars van Leigh Bardugo
5. The Hate U Give (de speciale editie) van Angie Thomas

IMG-20181217-WA0008

6. Six Geese a Laying: Rotten egg- What’s your least favorite book?
Veerle: “Gek dat het lastiger is om je minst favoriete boek uit te kiezen dan je meest favoriete boek; je zou denken dat het andersom is. Ik denk dat mijn minst favoriete boek op dit moment Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children is, omdat het gewoon zó traag op gang komt.”

Celine: “Ik had een heel lijstje om uit te kiezen, haha. Uiteindelijk ben ik toch gegaan voor Stad van Beenderen van Cassandra Clare. Ik vond dit boek oersaai en de film was geen haar beter. Jammer!”

7. Seven Swans a Swimming: Show a Book with Water on the Cover
Natuurlijk gaan we hierbij dan voor De Bliksemdief uit de Percy Jackson-serie! Want Percy is natuurlijk de zoon van de zeegod Poseidon en dan mag water niet ontbreken.

28187

8. Eight Maids a Milking: What fictional food do you wish you could taste?
Celine: “Ik denk dat ik hierbij ga voor voedsel uit Harry Potter, zoals Chocolate Frog of Cauldron Cakes! Er is echt super veel in Harry Potter dat ik weleens zou willen proeven. Yum!

Veerle: “Ik kom niet veel fictioneel eten tegen, maar als ik iets mocht kiezen zou ik gaan voor niets minder dan Blauw Eten! Hoe kan het ook anders? Hoewel ik stiekem ook wel benieuwd ben naar de blauwe soep uit Bridget Jones’s Diary.”

9. Nine Ladies Dancing: Favorite dance between two characters?
Veerle: “Alweer iets waar ik geen antwoord voor heb, maar dit vooral omdat ik niet veel boeken lees waarin gedanst wordt. De enige die ik kan bedenken is de dans in De Selectie-trilogie tussen America en Maxon tijdens het Halloweenfeest, hoewel die erg schattig was.

Celine: “Ik heb hier echt wel een lange tijd over nagedacht, tot ik ineens op dé perfecte dans was gekomen. Deze dans komt volgens mij niet in het boek voor, maar alleen in de film. Ik heb het natuurlijk over de dans die Luna Lovegood met haar vader heeft in Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1! Misschien niet de eerste dans die in je opkomt, maar ik weet nog dat ik het erg grappig vond. Zeker mijn favoriete dans!”

10. Ten Lords a Leaping: Favorite Book-To-Movie-Adaptation?
Celine: “Die van The Hunger Games vind ik erg goed gelukt, net als die van Wonder en Love, Simon. Die van Harry Potter zijn ook erg spannend en brengen de magie voor mijn gevoel best wel goed over.”

Veerle: “Ik vind het lastig om een favoriet te noemen, omdat de films meestal wel wat moois toevoegen aan de boeken. Een goede Book-To-Movie-Adaptation vind ik The Hunger Games. De filmmakers hebben zich naar mijn idee mooi gehouden aan de verhaallijnen en de plot in het boek. Plus, ze hebben de behind the scenes-gesprekken tussen Snow en de Gamemakers toegevoegd, wat een mooi idee geeft van hoe het er achter de schermen aan toe gaat.”

11. Eleven Pipers Piping: Favorite Book-To-Movie-Adaptation Soundtrack?
Veerle: “Mag het ook een Book-To-Musical-Adaptation zijn? Dan kies ik voor die van The Lightning Thief: The Musical! Ik irriteer mijn vrienden voortdurend door het zingen van Lost.”

Celine: “Ik ben best wel een sucker voor mooie filmmuziek. Zo vind ik die van Fantastic Beasts en Harry Potter erg mooi. De soundtrack van Love, Simon vind ik dan weer erg vrolijk.”

img-20181017-wa0008

12. Twelve Drummers Drumming: It’s the end of the song; what’s your favorite book ending?
Celine: “Het einde van De One vond ik best wel mooi, net als die van Wonder. De eindes van de Lockwood & Co-serie zijn weer erg spannend en iedere keer cliffhangers waardoor je door móét lezen!”

Veerle: “Ik vind het einde van De One superlief. Het maakte dat ik meer wilde weten over de rest van het leven van het koninklijk paar. Verder heb ik een haat-liefde verhouding met de eindes van de boeken van de Camp Half-Blood Chronicles. Een heleboel boeken eindigen in cliffhangers, wat leuk is als je het volgende boek meteen kunt lezen. Ik haat het einde als ik het volgende boek niet heb (zoals bij Mark of Athena…)”

Wat is jullie OTP?

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s