Feestweek: Veranderingen voor het volgende jaar

Nog een dagje en dan bestaat Secrets of the Tales 1 jaar! Daarom vandaag de één na laatste dag van de feestweek. Hoewel het afgelopen jaar ontzettend goed ging en heel leuk was, zijn er toch een paar dingen die we willen veranderen aan onze blog. Kijk je mee?

Wat gaat er weg?

 • De Conclusie
  Wij dachten dat dit heel handig was, omdat je dan zo in één oogopslag kan zien wat wij van het boek vinden. Uiteindelijk bleek dit helemaal niet zo te zijn. Vaak ligt het wel voor de hand of we een boek wel of niet zouden willen herlezen en wanneer is een boek aan te raden? Wij vinden het boek misschien geweldig, maar vind jij dat dan ook?
 • De plus- en minpunten
  In het begin was het voor onszelf erg handig om aan het begin van een recensie de positieve en minder positieve dingen van het boek neer te zetten. Dat werkte een paar maanden goed, maar op een gegeven moment kwamen we erachter dat we soms iets kwijt willen over een boek dat niet bij een plus- of minpunt past, of spraken we onszelf tegen in de punten. Daarom hebben we besloten in 2019 geen plus- en minpunten meer te schrijven.
 • De vertaler bij de tags
  Hoewel de vertaler natuurlijk een niet te missen rol speelt in het proces van het uitgeven van een boek dat uit het buitenland komt, hebben we toch besloten om de vertaler uit de tags te schrappen. Hoe belangrijk ze ook zijn, toch kijk je als lezer nauwelijks naar de vertaler van een boek. “Oh, toevallig. Mijn vorige boek was ook vertaald door [vertaler].” Of: “Urgh, deze vertaling, echt verschrikkelijk! [Vertaler] mag echt niet meer vertalen, joh! Maar ze hebben wel een geweldig boek vertaald…

 

Wat komt er nieuw?

 • Maandelijkse TBR’s
  Eind november hebben we als experiment een TBR gemaakt voor december om te kijken hoe dit ons beviel. Wij vinden het erg fijn en leuk om deze te maken, dus hebben we besloten om voortaan aan het eind van de maand een TBR te schrijven voor de daaropvolgende maand.
 • Cijfers én sterren
  Ook willen we bij recensies niet alleen ons cijfer geven, maar ook het aantal sterren vermelden dat we het boek hebben gegeven. Omdat veel mensen werken met sterren en een cijfer hen dus niet altijd veel zegt.
 • Gastblogs
  Daarnaast zijn we van plan af en toe een gastblog te plaatsen op Secrets of the Tales, omdat het ons leuk lijkt om eens een artikel van een niet-blogger op onze blog te plaatsen. We willen proberen elk kwartaal een gastblog te plaatsen met een recensie van een boek of een Ander Artikel.
 • Wekelijkse dagboeken
  Tot slot willen we Secrets of the Tales wat persoonlijker maken. Dit willen we doen door middel van wekelijkse dagboeken waarin we een kijkje geven in onze week.

Wat vinden jullie van deze veranderingen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s