Feestweek: Wat we hebben geleerd van 1 jaar bloggen

Vrijdag 21 december is het een jaar geleden dat Secrets of the Tales online ging. Daarom kijken we deze week terug op afgelopen jaar én vooruit op onze doelen voor volgend jaar. We luiden deze feestweek in met de dingen die we afgelopen jaar door het bloggen hebben geleerd.

Feestweek.jpeg

Community
Ik (Veerle) ben altijd al een lezer geweest, maar heb nooit echt deel uitgemaakt van de community die erbij hoort, gewoonweg omdat ik niet wist dat het bestond! Dankzij Secrets of the Tales heb ik de boekenwereld leren kennen met de community, bookstagram, Goodreads, Hebban, booktube en vele bloggers. Gelukkig dat we zijn begonnen met de blog, anders had ik veel leuke dingen gemist!

Schrijvers
Mede dankzij deze blog heb ik (Veerle) een heleboel nieuwe boeken ontdekt. Zo had ik zonder Secrets of the Tales waarschijnlijk nog nooit de PJO-boeken gelezen en nog nooit van Veronica Roth of Chinouk Thijssen gehoord. Nu ik al bijna een jaar op Goodreads zit, is mijn TBR gegroeid van tien naar 366(!).

Tijd
Hoewel we wel wisten dat bloggen tijd kostte, bleek het toch iets meer te zijn dan we hadden verwacht. Je moet best wel veel doen en om alle artikelen op tijd te plaatsen (ook al is dat niet altijd gelukt, oeps!), kost het veel tijd. Maar hierdoor hebben we wel beter leren plannen en geleerd onze tijd te gebruiken. Wanneer gaan we de foto’s maken? Wanneer gaan we een artikel schrijven?
Het is na een jaar een onderdeel geworden van onze routine en nu hebben we onze momentjes dat we iets schrijven voor de blog.

Creativiteit
Wat ik (Celine) zeker heb geleerd in het jaar bloggen, is om mijn creativiteit te gebruiken. Ik vind het namelijk leuk om bezig te zijn met de blog en om tijdens de woensdagen niet alleen lijstjes te plaatsen. Soms bedenk ik ze zelf, soms zie ik ze bij andere bloggers. Ik heb namelijk ook gemerkt dat ik beter let op de buitenwereld. Zie ik buiten iets opmerkelijks? Misschien kan ik daar een artikel van maken!
Of als ik het idee al heb bedacht. Welke foto gebruik ik dan? Eentje die ik al heb gemaakt of een nieuwe? En als ik een nieuwe foto maak, hoe gaat hij er dan uit zien?

Frustraties
Boeken zijn niet altijd leuk, dat is algemeen bekend. Maar wat ik (Veerle) door het bloggen heb geleerd, was bij mij nog niet bekend. Namelijk dat het als een opluchting voelt om al je frustraties over een boek of een bepaald deel kwijt te kunnen. Anders zitten al je frustraties maar in je hoofd en blijf je eraan denken. Gelukkig kan ik dankzij de recensies die ik schrijf alle negatieve – en positieve – bevindingen van een boek kwijt.

Wat heb jij dankzij je blog geleerd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s