Mijn favoriete quotes

Als ik boeken lees, let ik vooral op het verhaal en wat er op dat moment met de personages gebeurt. Maar soms lees ik een stuk uit het boek dat me altijd bij zal blijven. Niet door wat er op dat moment in het verhaal gebeurde, maar omdat het zo mooi was opgeschreven of omdat het grappig of lief of interessant was. Vandaag zet ik een aantal van mijn favoriete quotes op een rijtje.

favoriete-quotes.jpg

“‘It’s better not to imagine them (the Greek gods) as gods. The best way to think of them is more like a divine Mafia’”
– Alabaster Torrington, The Demigod Diaries

Dit is denk ik wel mijn favoriete quote aller tijden. Omdat het waar is. Goden gedragen zich niet als goden, maar als een grote maffiafamilie. Waarom? Ten eerste omdat ze over de wereld (of in ieder geval Griekenland en Italië) heersen. Daarnaast laten ze loopjongens en -meisjes (hun kinderen) al hun vuile klusjes als monsters bestrijden en kwijtgeraakte spullen terugvinden.  

“Maar ook nu weet ik dat dit geen sprookje is. […] Het leven zal niet altijd zo lopen als we zouden willen, en we zullen ons best moeten doen om in gedachten te houden dat we dit zelf gekozen hebben. […] Het zal geen “ze leefden nog lang en gelukkig” zijn, maar veel meer dan dat.”
– Kiera Cass, De One

Deze quote is een van mijn favorieten, omdat het zo een schattige quote is <3! Het is realistisch en een geweldig einde van een romantische en leuke serie. Misschien is dit wel mijn tweede favoriete quote. Hij staat in ieder geval hoog op het lijstje.

“[Snape] ‘Do you remember me telling you we are practicing non-verbal spells, Potter?’
‘Yes,’ said Harry stiffly.
‘Yes, sir.’
‘There’s no need to call me “sir” Professor.’
The words had escaped him before he knew what he was saying.”
– J.K. Rowling, Harry Potter and the Half-blood Prince

Deze quote uit Harry Potter is een van mijn favorieten, omdat dit denk ik wel het sassy’ste deel is van de serie. Plus, dit is een van de quotes die niet in de films voorkwam. Helaas, misschien, maar het geeft je een goede reden om de boeken te herlezen. En het feit dat je voor een paar weken naar een magische wereld kan verhuizen.  

“‘We’ve all got both light and dark inside us. What matters is the part we choose to act on. That’s who we really are.’”
– Sirius Black, Harry Potter and the Order of the Phoenix

We blijven nog even bij Harry Potter met deze quote van Sirius Black. Ook deze quote vind ik erg realistisch. We hebben allemaal onze goede en minder goede kanten, maar uiteindelijk kiezen we zelf wie we zijn.

“‘We hebben lang gepraat over wat erger is: een geliefde die ervandoor gaat of een geliefde die er tussenuit piept.’ Ze (Lidwien) wees naar boven.
‘En wat is jullie conclusie?’ vroeg ik. […]
‘Dat het twee verschillende soorten erg zijn.’”
– Annet Huizing, Hoe ik per ongeluk een boek schreef

Dit was mijn favoriete boek als kind. Ik denk dat ik het wel twintig keer heb gelezen. Hoe ik per ongeluk een boek schreef heeft me laten lachen, me (bijna) laten huilen, me boos gemaakt en me veel schrijfplezier gegeven. Van alle mooie delen in dit boek, springt deze quote er uit. Het is lastig uit te leggen waarom, maar het gevoel dat het me geeft is gewoon fijn.

Wat is jouw favoriete quote?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s