Wrap up november 2018

Veerle

Afgelopen maand begon ik erg goed. Ik kon een balans vinden tussen lezen en dingen doen voor school. Helaas kwam ik niet zo makkelijk door Artemis Fowl heen en zijn de laatste twee boeken die ik heb gelezen enorm dun. Hopelijk gaat het in december wat beter.

Gelezen in november: 5 boeken
Gelezen in 2018: 74 boeken

20181201_180219.jpg

1. Achter de Spiegel van Cornelia Funke (Reckless #1)
Ik had Reckless eigenlijk in de herfstvakantie uit willen lezen, maar ik was veel langer met Het Teken van Athena bezig dan ik had gehoopt. Het is me net niet gelukt om Reckless in oktober uit te lezen, maar ik heb het begin november uitgelezen. Hoewel ik in het begin flink moest wennen aan de schrijfstijl, heb ik me eroverheen gezet en uiteindelijk was het best leuk. Mijn recensie vind je hier.

2. L.A. Candy van Lauren Conrad (L.A. Candy #1)
Na een vrij zwaar boek, had ik zin in wat lichts. Daarom ben ik begonnen in L.A. Candy, aangezien contemporary boeken meestal snel weglezen. Dat was L.A. Candy ook, maar het was minder leuk dan ik had verwacht. Het was een saai boek waarin al het spannende gebeurde tijdens het einde. Mijn recensie verschijnt binnenkort.

3. The Prequel van J.K. Rowling (Harry Potter #0,5)
Ik wilde The Prequel eigenlijk al in de zomervakantie lezen, maar ben er niet aan toegekomen. Omdat ik bezig was met andere boeken, heb ik het nog niet gelezen. Gelukkig heb ik er in november wel tijd voor gehad. Het verhaal was echt veel en veel en veel te kort! I need more!

4. 3PAK van Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers
Vorige maand kreeg ik 3PAK van Celine, aangezien haar zus het unhauld had en zij het niet hoefde. Omdat het een dun boekje is, besloot ik het vorig weekend te lezen. Ik vond de verhalen van Mirjam Mous en Helen Vreeswijk erg leuk om te lezen. Ze waren kort maar krachtig. Ik snapte het verhaal van Alex Boogers alleen niet zo goed. Waar ging het nou eigenlijk over? Het was ook een saai verhaal; er gebeurde niets verrassends in.

5. Keerzijde van Caja Cazemier en Martine Letterie
Ik denk niet dat ik sinds de zomervakantie een boek zó snel heb uitgelezen. Hoewel ik woensdag en donderdag nauwelijks las, heb ik het boek vrijdagavond uit weten te lezen. Het hielp ook wel dat we vrijdag twee toetsen hadden waar ik voor het einde van de les mee klaar was. Helaas ging dit boek heel veel over seks. Echt te veel. En ik snap niet hoe die verhalen nou met elkaar verwoven zijn.

Celine

November was niet echt een goede maand op leesgebied. Hoewel ik meedeed aan een Readathon, las ik maar 5 boeken. 1 boek las ik niet eens uit en de andere 3 waren graphic novels/comics… Hopelijk wordt december beter!

Gelezen in november: 5 boeken
Gelezen in 2018: 62 boeken

WhatsApp Image 2018-12-01 at 12.24.22

1. Artemis Fowl de Graphic Novel van Eoin Colfer (en Andrew Donkin) (Artemis Fowl: De Graphic Novels #1)
Hoewel ik het originele boek heb unhauld (zoals je misschien wel in de unhaul hebt gezien), heb ik deze nog even bewaard om te lezen. In een paar uur was ik er doorheen en had ik mijn eerste boek van november uit. Ik vond hem leuk, maar toch heb ik geen spijt dat ik het origineel weg heb gedaan. Deze gaat er trouwens achteraan, omdat ik hem niet hoef.

2. The Amazing Spider-Man/Guardians of the Galaxy #1 van Nick Spencer
Ik besloot eens een aantal comics op te pakken die mijn zus had unhauld. Dit was de eerste die ik van de stapel pakte en ik vond hem erg leuk. Tenminste, het eerste deel over Spider-Man zelf was leuk. Het tweede deel over Guardians of the Galaxy vond ik zelf stukken minder, vooral omdat ik het niet echt begreep…

3. The Fame Game van Lauren Conrad (The Fame Game #1)
Ik was al een tijdje bezig in het boek, tot ik me realiseerde dat ik dit boek net zo goed kon DNF’en. Ik weet zeker dat ik het niet hoger ga beoordelen dan 3*, dus waarom zou ik nog doorlezen? Ik heb hem aan Veerle gegeven, die dit boek waarschijnlijk leuker gaat vinden dan ik!

4. Doctor Who van Nick Abadzis (Doctor Who #0)
Dit was de tweede comic die ik in november las. Hij leek me wel leuk, omdat ik seizoen 10 en 11 erg leuk vind. Het stelde me alleen een beetje teleur… Ik vond het eerste verhaal wel leuk, maar de andere twee waren vooral heel vaag. Misschien dat ik als ik die seizoenen heb gezien er meer van begrijp?

5. The Wind in the Willows van Kenneth Grahame
Deze klassieker las mijn moeder voor in het Chinees. Ik ben blij dat ik het gelezen heb, maar ik was er nou niet echt van onder de indruk.

Welke boeken heb jij in november gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s