Halloween tag

Om lekker nog in het teken van Halloween te blijven is vandaag de Halloween tag. Deze tag is bedacht door Anna vs Life. Als jij de tag ook wilt invullen, ben je vrij om hem over te nemen!

1. Wat is jouw favoriete horrorfilm?
Veerle: “Eerlijk gezegd ben ik niet echt van het horrorthema. Ik heb in mijn hele leven één horrorfilm gekeken: De Griezelbus. Die was toen erg griezelig, maar als ik hem nu zou zien zou ik me denk ik afvragen of ik hem vroeger echt zo eng heb gevonden. Wel heb ik een serie die ik af en toe nogal creepy vind. Dat is Pretty Little Liars. Helaas duurt die griezeligheid vaak niet zo lang.”

Celine: “Ik kan me geen horrorfilm herinneren die ik heb gekeken, hoewel ik Stranger Things als serie wel een geschikte kandidaat zie. Soms is het wel echt echt echt eng! Maar om eerlijk te zijn kijk ik liever geen horrorfilms of -series. Ik vind ze doodeng!”

2. Als je in een horrorfilm zat, tot waar zou je dan komen? (Vijf minuten, halverwege, helemaal tot de credits?)
Celine: “Tja… ik denk niet dat ik zo dapper ben dat ik het helemaal tot de credits overleef! Ik schat dat ik het nog tot halverwege krijg, maar dan té bang word. Hoewel ik het ook zou kunnen overleven, doordat ik alles toevallig op de goede manier doe waardoor ik toch het einde haal. Oh, en het vechten laat ik helemaal aan de anderen over. Hmm, ik zie het helemaal voor me!”

Veerle: “Euh… Ik ben best wel een schijterd wat horror betreft. Ik denk dat ik wel wat verder dan vijf minuten kom, maar misschien net een kwartier haal? Of, als ik mazzel heb, een halfuur.”

3. Favoriete enge videogame?
Veerle: “Tja, ook die heb ik niet. Ik speel wel computerspellen, maar meer lieftallige. Zoals de Sims, Minecraft, Super Mario. Zeg maar waar niemand behalve de slechterik wordt vermoord…”

Celine: “Uhm… nee! Sommige videogames zijn echt doodeng. Ik laat het liever aan anderen over, hoewel ik dat ook niet zou gaan kijken. Helemaal niets voor mij!”

4. Favoriet eng verhaal?
Celine: Lockwood & Co! Sowieso. Love it!”

Veerle: “Yes! Die heb ik wel :). Hoewel dit niet het toppunt is van engheid, vond ik het zelf wel een behoorlijk creepy verhaal. Namelijk Disconnect van Juultje van den Nieuwenhof. Lekker creepy. Hoewel ik Verraad van Abigail Haas ook behoorlijk creepy vond.”

img_20181013_093011_520

5. Wat is een ongebruikelijk ding waar je bang voor bent?
Veerle: “Geen clowns, in ieder geval. Ik kan niet tegen smerige beesten, zoals kakkerlakken en pissebedden. Ieuw, daar krijg ik de kriebels van.”

Celine: “Ik ben als de dood voor spinnen en kakkerlakken, maar dat is geloof ik niet zo ongebruikelijk. Pissebedden vind ik dan weer niet zo eng. Van sneeuwballen krijg ik ook de kriebels. Als ik gewoon langs anderen ga die sneeuwballen gooien, ben ik bang dat ze het op mij gaan gooien en dat het keihard is. Of fietsen door sneeuw heen… Of net na Oud en Nieuw door de straten lopen of fietsen, terwijl op de grond overblijfselen van vuurwerk ligt. Ik ben dan bang dat ze ineens ontploffen. Of the White Walkers! Nope, daar hou ik niet van!”

6. Wat is je eerste Halloweenherinnering?
Celine: “Ik heb eigenlijk nooit echt Halloween gevierd – tot vorig jaar. Toen vierde een vriendin namelijk haar verjaardag en moesten we ons verkleden. Toen representeerde ik Kerstmis. Mijn eerste Halloweenherinnering, maar hopelijk niet de laatste!”

Veerle: “Bij mijn eerste herinnering van Halloween moet je niet denken aan dat ik een baby was en iemand me heel hard liet schrikken ofzo. Mijn eerste herinnering aan Halloween is – als je speciale Halloweenafleveringen van series niet meetelt – een slaapfeest voor de verjaardag van een vriendin een paar jaar geleden. We waren alle drie verkleed, keken (voor ons toen) griezelige films.”

7. Wat is je favoriete herinnering van Halloween?
Veerle: “Mijn favoriete herinnering hoort ook bij het slaapfeest. We hadden net een film afgekeken en wilden net een nieuwe film opzetten toen de lamp in de hoek van de kamer opeens van kleur veranderde! Eerst dachten we dat dat zo hoorde, maar toen begon de lamp aan en uit te flikkeren. We schrokken ons kapot! Later bleek dat de moeder van de jarige de lamp op afstand kon besturen.”

Celine: “Dat was ook het feestje van vorig jaar! Het was erg gezellig, dus zeker mijn favoriet!”

img-20181017-wa0008

8. Het beste Halloweenkostuum dat je ooit hebt gehad?
Celine: “Ik heb me nooit verkleed voor Halloween, maar op school heb ik wel ieder jaar Carnaval gevierd waarbij we ons ook moesten verkleden. Ik kan me niet echt meer herinneren hoe ik me verkleedde, behalve dat ik in groep 8 samen met een paar andere meiden ons verkleedden als medewerkers van de Albert Heijn. Wij waren namelijk de vossen. Maar of het de beste was? Niet echt, haha!”

Veerle: “Ik heb één Halloweenkostuum gehad en dat was een vampierenkostuum. Ik had een paars met zwarte jurk, een pruik (zwart haar met rode highlights) en mijn nagels waren zwart gelakt. Als finishing touch werden er hoektanden onder mijn mond geschminkt.”

9. Het slechtste Halloweenkostuum dat je ooit hebt gehad?
Veerle: “In mijn mening bestaat er niet zoiets als een slecht Halloweenkostuum. Onmogelijk. Halloweenkostuums zijn áltijd goed!”

Celine: “Ik heb zelf niet heel slechte kostuums gedragen, dus dat valt mee. Wel ben ik andere kostuums tegengekomen die misschien wel wat beter konden…”

Wat is enger?
10. Weerwolf of vampier?
Celine: “Ik vind vampiers zelf wel erg cool, maar weerwolven zijn ook weer niet zo interessant… Dan ga ik toch maar voor vampiers, maar alleen omdat weerwolven niet zo cool zijn.”

Veerle: “Weerwolf. Die hebben zulke grote klauwen, scherpe tanden én kunnen ook nog eens snel rennen. En had ik al verteld dat ze eens per maand transformeren in zo’n eng beest.”

11. Spook of zombie?
Veerle: “Zombie. Die zijn gewoon creepy en zien er eng uit. Spoken stel ik me als een soort schattige, zwevende, doorzichtige kleden voor.”

Celine: “Zombies, sowieso! Daarbij is de kans groter dat ze echt bestaan en ik vind ze gewoon eng! Brr…”

12. Enge poppen of enge clowns?
Celine: “Ik weet niet wat ik nou enger vind… Zowel poppen als clowns zijn gewoon eng. Hier ga en kan ik geen keuze tussen maken!”

Veerle: “Enge poppen. Dankzij Pretty Little Liars weet ik dat creepy, pratende poppen veel en veel enger zijn dan clowns. En dan vooral zulke oude, jaren vijftig poppen.”

Als jij in een horrorfilm zat, tot waar zou je dan komen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s