Book haul oktober 2018

Veerle

Drie weken lang dacht ik dat dit de eerste maand van ons blog zou zijn waarin ik geen boeken kreeg, kocht of leende. Toen kwam ik vorige week op bezoek bij Celine en kreeg ik een grote stapel boeken die zij en haar huis unhauld hadden. Dus ben ik deze maand twintig boeken rijker geworden.

Gekregen

Book haul okt 2018.jpg

1. 13 enveloppen & 1 rugzak van Maureen Johnson (Little blue envelopes #1)
Begin dit jaar las ik dit boek. Ik vond hem best leuk en ben benieuwd naar het vervolg. Toen ik deze in de stapel zag liggen, kon ik het dus niet laten mee te nemen.

2. Dromen van Sara Zonneveldt
Ik twijfelde eerst of ik dit boek wel wilde lezen. Aan de ene kant klonk het een mooi verhaal, maar aan de andere kant kon het best wel een saai boek worden. Uiteindelijk heb ik het boek maar meegenomen. Als ik het niks vind, kan ik het altijd nog wegdoen.

3. Girl Stays in the picture van Melissa de la Cruz
Dit verhaal leek me echter wel grappig. Het lijkt me leuk om eens iets van een andere kant van de beroemde wereld te lezen. Ik ben benieuwd.

4. Timboektoe; Afblijven van Carry Slee
Hoewel ik normaal gesproken niet zo een fan ben van Carry Slee, leken deze verhalen me wel leuk. Ik heb ze meegenomen en ben van plan ze binnenkort te gaan lezen.

5. Weg van Jowi Schmitz
Ook over dit boek twijfelde ik nog. Het klonk niet echt spannend of als een goed verhaal. Maar op de cover staat: “Één dode, 1500 km asfalt en een kauwtje voor de troost” en dat klonk wel spannend, dus heb ik hem toch meegenomen.

6. Het beste boek van Reader’s Digest (Het beste boek #277 en #278)
Deze boeken leken mij ook leuk om te hebben, aangezien het vier in één is. Daarom heb ik ze meegepakt van de stapel.

7. Road to Riverdale van Mike Pellerito (Road to Riverdale #1)
Laatst heb ik Riverdale gekeken en toen ik dit boekje in de stapel zag liggen, heb ik hem eruit gepakt. Ondertussen heb ik het uitgelezen en het waren wel leuke strips. Het was soms wat verwarrend, omdat ik niet altijd wist wie wie was.

8. 3PAK 2016 van Mirjam Mous, Helen Vreeswijk, Alex Boogers (3PAK #1)
Ik ben benieuwd naar de jaarlijkse 3PAK die wordt uitgegeven tijdens de Boekenweek voor Jongeren. Toen ik de eerste editie van 3PAK bij de stapel unhaulde boeken zag, greep ik mijn kans en nam ik 3PAK 2016 mee.

9. Dangerous Women part III van o.a. George R.R. Martin (Dangerous Women #3)
Ja, dit is het derde deel van de serie, maar Celine’s zus vertelde me dat het losse verhalen waren en het dus geen ramp is als ik alleen deel drie lees. De verhalen klinken wel interessant, dus heb ik het meegenomen.

10. De antwoorden van Catherine Lacey
Hoewel ik de laatste tijd geen grote fan meer ben van romantische boeken, leek De antwoorden me toch wel het proberen waard. Het verhaal klinkt wel grappig, maar ik verwacht er niet veel van.

11. Secret Scouts en de verdwenen Leonardo; Secrets Scouts en de vermiste president van Kind Kind (Secret Scouts #1 en #2)
Deze serie klinkt erg leuk. En is van het detective-genre, wat ik de laatste tijd wel een leuk genre vind. Het lijkt erop dat er veel historische feiten in voor gaan komen, wat me erg leuk lijkt.

12. Apocalypse van Michael Grant (BZRK #3)
Hoewel dit het derde deel van een serie is, klonk het verhaal lekker griezelig. Als het goed is hebben ze de eerste twee delen bij de bibliotheek, dus ik kan ze daar lenen als ik zin heb om aan de serie te beginnen.

13. Hush, Hush van Becca Fitzpatrick (Hush, Hush #1)
Hush, Hush klinkt als een mooie combinatie tussen een Romance en een Fantasy. Op het eerste gezicht lijkt het op een standaard romantisch verhaal, maar er is ook dat mysterieuze dat verstopt zit in de flaptekst…

14. Vampier Dagboek van Graaf Dracula
Ik ben eerlijk gezegd enorm benieuwd hoe je het dagboek van een wereldberoemde vampier interessant maakt voor lezers. Ik heb dan ook niet veel verwachtingen bij dit dagboek, maar ik ben er gewoon benieuwd naar.

15. Artemis Fowl van Eoin Colfer (Artemis Fowl #1)
Ik heb het Engelse boek van mijn vader gekregen en ben er in de brugklas in begonnen. Helaas was dat iets te hoog gegrepen voor mij. Daarom heb ik Artemis Fowl dan ook gelijk meegenomen toen ik hem in de stapel unhaulde boeken zag liggen.

16. Aan de rand van de stilte van Anneriek van Heugten
Celine was hier niet helemaal lovend over op Goodreads, maar ik wil het toch een kans geven. Daarom nam ik Aan de rand van de stilte mee.

Geleend

bh-okt-2018-geleend.jpg

 

 

1. Wraak van Daniëlle Bakhuis
Afgelopen week was ik met school in Limburg. Daar kregen we twee uur vrije tijd, maar het regende en we hadden niks te doen, dus gingen we met een clubje schuilen in de McDonald’s. Daar verveelden we ons (twee uur wachten is echt lang!), dus besloot ik een boek te lenen bij de online bieb.

Celine

Als je kijkt naar hier beneden, lijk ik me deze maand behoorlijk ingehouden te hebben. Drie boeken erbij en eerder al een boeken weggedaan? Goed voor mijn TBR! Totdat ik je vertel dat mijn zus zo’n honderd boeken weg heeft gedaan en aan mij heeft gegeven. Tja… dan heb ik ineens veel meer boeken deze maand!

WhatsApp Image 2018-10-28 at 17.04.11

 

 

 

 

1. Zilvergaren van Naomi Novik
Op Hebban kon je meedoen aan een winactie voor een boek. Ik had toen gewonnen! Ik wilde het boek al lezen, dus daar ben ik erg blij mee. Nu nog tijd vinden voor dit dikke boek!

2. Het juiste spoor van Marieke Nijkamp en Corinne Duyvis
Toen ik afgelopen vrijdag samen met mijn zus in Amsterdam was, zagen we dit boek in Scheltema. Dit boekje kost €5, dus erg goedkoop, en toevallig was hij gesigneerd. Ik wilde hem al lezen en dit was reden genoeg om hem te kopen! Ik ben er erg benieuwd naar, hoewel ik wel eerst Op de rand van het niets wil lezen.

3. We Come Apart van Sarah Crossan en Brian Conaghan
Mijn zus en ik hebben besloten om samen Sinterklaas te vieren, door elkaar een Engels boek te geven. Ik zat heel erg te twijfelen tussen The Bro Code en dit boek en heb uiteindelijk gekozen voor het andere boek. Toch wilde ik dit boek ook erg graag en heb ik het zelf gekocht. Dit boek wil ik gauw lezen!

Doordat mijn zus de bezem heeft gehaald door haar hele kast en ontzettend veel heeft weggedaan en aan mij heeft gegeven, ga ik ze niet apart bespreken en zie je ze hier beneden in de foto.

Welke boeken heb jij in oktober gekregen, gekocht of geleend?

 

One comment

  1. @Veerle Misschien zodat je niet teleurgesteld raakt, maar De Antwoorden van Catherine Lacey is geen romantisch boek. Het is literatuur (en dan daar de psychologische kant van). En Weg van Jowi Schmitz is niet echt spannend, dus dat kun je beter maar ook niet verwachten. :’D

    @Celine Ik ben echt benieuwd naar Zilvergaren!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s