The Friday Five: 5 griezelige boeken voor tijdens Halloween

Tijdens Halloween is het natuurlijk tijd om lekker te griezelen. Hoe kan je dat beter doen dan met een goed boek? Daarom vandaag tijdens de Friday Five (gehost door Nerdy Geeky Fanboy) vijf boeken om je de stuipen op het lijf te jagen (bedacht door Joost zelf)!

1. Lockwood & Co van Jonathan Stroud
Dit is echt een geweldige serie om te lezen tijdens Halloween! Hoewel wordt gezegd dat het voor middle grade is, is het ook prima te lezen voor YAโ€™s of volwassenen. Af en toe is het echt griezelen en de personages zijn ook fantastisch. Zeker een serie die je gelezen moet hebben!

2. Disconnect van Juultje van den Nieuwenhof
Dit boek is echt een van de creepy-ste boeken die ik (Veerle) ooit heb gelezen! Het is een enorm spannend, eng, griezelig en mindblowing boek! Een heuse aanrader voor mensen die van griezelen en kippenvel houden :).

disconnect-e1539438814229.jpg

3. Inferno van Dan Brown
Ik (Veerle) en Celine hebben Inferno geen van beiden gelezen, maar ik heb wel een deel van de film gezien en de flaptekst gelezen. Het verhaal is erg spannend en zelfs een beetje griezelig: een kwaadaardig meesterbrein heeft een ziekte ontwikkeld om de helft van de wereldbevolking weg te vagen. Nu is het aan agent Robert Langdon de ziekte te vinden, uit te roeien en de wereld te redden.

4. Neverworld Wake van Marisha Pessl
Hoewel we niet gelijk aan dit boek dachten, lijkt het ons wel een griezelig boek. Vijf vrienden die elkaar niet meer zo goed kennen worden opgesloten in de tijd en kunnen alleen ontsnappen door gruwelijk besluit? Yes sir!

5. De Laatste Wachter van Alexandra Penrhyn Lowe
Hoewel ik alleen het eerste deel al heb gelezen en nog bezig ben in het tweede deel, is dit wel een goede serie om te lezen tijdens Halloween! In het verhaal draait het om demonen en is het enorm spannend. Ik heb zelfs gehoord dat het nog griezeliger wordt!

Welk boek lees jij tijdens Halloween?

2 reacties

  • Jaa, Lockwood is echt fantastisch. Heb je het boek al gelezen?
   The Haunting of Hill House klinkt ontzettend spannend en goed, maar die laat ik maar aan mij voorbij gaan. Ik hou niet zo van horror!
   Veel plezier met lezen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s