Recensie: Zoenen & Leugens – Lauren Henderson

WAARSCHUWING! Onze recensies kunnen spoilers bevatten! Als er een stuk komt met spoilers, laten we dat op tijd weten! Het is echter niet onze verantwoordelijkheid als je toch gespoild wordt! Ook kan deze recensie spoilers bevatten voor de eerdere delen uit de serie!

img-20181006-wa0007Oorspronkelijke titel: Kisses and Lies
Titel: Zoenen & Leugens
Serie: Scarlett Wakefield (#2)
Auteur: Lauren Henderson
Vertaald door: Anne-Marieke Buijs
Genre: Young Adult, Mystery, Young Adult > Teen, Romance
Gepubliceerd: 2010 (NL), januari 2009 (VK)
Uitgeverij: Pimento (NL), Delacorte Press (VK)
Pagina’s: 320
Bindwijze: Hardcover
Prijs: €14,95

Nadat ik Fatale Kus uit had wist ik niet goed wat ik moest lezen. Ja, ik had veel boeken die ik wilde lezen in mijn kast, maar ik had in geen van die boeken echt veel zin. Daarom besloot ik het vervolg op Fatale Kus, Zoenen & Leugens te gaan lezen. Dit is wat ik ervan vond.

De populaire en knappe Dan McAndrew is vermoord. Daar twijfelt Scarlett Wakefield geen seconde meer aan. Scarlett had een oogje op Dan, die op mysterieuze wijze doodging tijdens een feestje, vlak nadat ze elkaar hadden gekust. Scarlett denkt nu de moordenaar op het spoor te zijn. Het belangrijkste bewijsmateriaal blijkt een designertas te zijn. Maar wie is de eigenares van die tas? Is dat Plum, Scarlettts gezworen vijandin? Of Lucy, die meer lijkt te weten over de ware toedracht van Dans plotselinge dood? Gelukkig krijgt Scarlett hulp van haar nieuwe, stoere vriendin Taylor, want het lijkt erop dat Dans moordenaar niet van plan is het bij één moord te laten…

Mijn cijfer: 8,5/10

De pluspunten:

  • Romantisch!
  • Spannend! Veel meer dan het vorige boek.
  • Detective-vibes…

De minpunten:

  • Hoe kan Lauren hier een vervolg op schrijven?
  • Scarletts verhoudingen met de McAndrews

Scarlett weet nu dat Dan McAndrew in koele bloede is vermoord. Om meer te weten te komen over de mogelijke dader verblijft ze in de herfstvakantie bij de familie McAndrew. Daar komt ze achter schokkende ontdekkingen… Misschien is Dan niet de enige die de dader wilde doden. Misschien loopt nog iemand gevaar…

Net zoals het vorige boek is Zoenen & Leugens een mooie mix tussen een chicklit en een thriller. Naar mijn idee was de romantiek in dit boek iets minder, maar dat maakte het niet minder mooi! Er kwamen sowieso meer gevoelens aan bod in dit boek. Ik kreeg zelfs een beetje medelijden met Dan, dat hij zo vroeg doodging, en het gezin dat hij in verdriet heeft achtergelaten.

Wel vond ik de relatie tussen Scarlett en de familie McAndrew wat apart. Met name dat Scarlett zich opeens aangetrokken voelde tot Callum, Dans tweelingbroer. Ja, ze lijken op elkaar, maar het is ongelooflijk oppervlakkig dat Scarlett Callum alleen aantrekkelijk vindt omdat hij op Dan lijkt. Ik vond het sowieso raar dat Dans familie zijn doodsoorzaak uitnodigde om bij hen te komen logeren, maar dat zal ik wel zijn.

Ik vond dit boek honderd keer spannender dan zijn voorganger! Eindelijk is er eens echte actie in plaats van too much romantiek. Ik kreeg er dan ook sterke detective-vibes van. Met vrienden overleggen over wie het zou kunnen zijn (we hadden onze zinnen gezet op Moira, het dienstmeisje) en dan samen heel hard lachen om de idiote situaties in het boek.

img-20181006-wa0001

Ik snap alleen niet zo goed waarom en hoe Lauren Henderson nog twee (!) vervolgen op heeft geschreven. Het boek eindigt vrij gesloten: de dader is bekend, het gevaar is geweken en alles komt weer gewoon goed. Op één ding na dan… Maar nog zie ik niet hoe je op dat kleine dingetje nog twee boeken door kunt gaan. Nou ja, we gaan het zien!

Eerlijk gezegd denk ik dat je van Fatale kus en Zoenen & Leugens een heel goede film kan maken. Vooral bij het eind van Zoenen & Leugens moest ik daar erg aan denken. Dan is het natuurlijk wel het mooiste als ze de twee boeken combineren tot één film. Maar als boeken zijn ze ook heel leuk, hoor!

De conclusie

Zou ik het boek nog een keer lezen?
Ik denk het wel, al zal ik eerder voor een ander boek in mijn kast kiezen dan deze serie.

Zou ik het boek aanraden?
Dit boek is, net als zijn voorganger, een mooie kruising tussen chicklit en detective. Je kan mooi meezoeken en -raden naar de dader. Voor meiden (en jongens) die niet vies zijn van een beetje romance en niet bang zijn voor een thriller, is dit een goed boek.

Heb jij de volgende delen gelezen? Zo ja, wat vond je ervan (zonder spoilers alsjeblieft)?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s